1.7

1K 78 61
                                    


Dinledikleri şarkı multimedia'da 💙

'Hayat çok güzel ama biz gerçekten doyumsuz insanlarız. Bunu sadece burada anlamıyorum. Ya da ben doyumsuzum bilmiyorum. Sadece herkesi kaybetmekten yoruldum. Anonimi bile kaybettim galiba beş gündür ondan ses seda yok. Niye herkesi kaybediyorum onu da bilmiyorum. Hatayı tam olarak nerede yapıyorum emin değilim. Ama az önce Uraz'ın annesinin telefonunu aldım ve yüzümü kızartın aradım ismimi söyleyince şaşırdı ama Uraz ile görüşmek istediğimde izin isteyip iki dakika ortadan kayboldu geri geldiğinde ise evde olmadığını söyledi. Ama ben buna inanmadım. Bu daha çok içimi yaktı galiba onu tamamen kaybetmiştim artık. Ama ben bunu kabul etmek istemiyorum... Aynı avukat olamayacığımı düşünmek istemediğim gibi.'

Omzuma bir el değince irikilerek günlüğünü kapattım. Aslında bayadır günlük tutnutkrdum ama daralınca birisi ile dertleşmek iyi geliyor. Hem günlüğüm bana laf çarpıtamıyor ya da umursamamazlık yapamıyor.

"Durum ciddi ah bu kadar?" diyen Renesmee'ye baktım daha yeni anlıyordu galiba.

"Neyse sana haberlerim var. Bizimkileri çağardım yani sadece kızları ama olsun. Bu gece sizde kalıyoruz. Derya teyzeden izin aldık merak etme." dedi ve çantasını yatağın üstüne attı hemen sonra o da çantasında ki yerini aldı.

"Buna gerek yoktu Renee sadece  rahat bir nefes almak istiyorum. Ayrıca ders çalışmak istiyorum ben." dedim elime aldığım test kitabımı ona sallayarak.

"Zeyna yeter ama artık! Biraz kendine izin var. Allah aşkına tamam hukukta okuyacaksın gidip sevdiğin insanla da mutlu olacaksın kendine zehir etme herşeyi bu kadar."

Renesmee bana sinirle bunları söylerken sakin bir nefes aldım. Sonra sakince yerime oturdum. Ama hangi ara ayağa kalktığımı bile bilmiyordum.

"Herşey düzelecek tamam mı?" dediğinde sinirlerim iyice bozuldu. Resmen bana boş umutlar veriyordu. 

"Düzelmeyecelek az önce Uraz'ın annesini aradım. Ama telefona gelmedi. Başlamayan herşey burada bitti." dediğimde göz yaşlarım çoktan yanaklarımı ıslatmışı bile.

"Numarasını nereden buldun ki?" diye sorduğunda ben daha cevap bile veremeden söze Zilan girdi.

"Ben verdim." dedi ve gelip bana sarıldı Uraz'ın yokluğunda baya bir yakınlaşmıştık Zilan ile.

"Ne alaka?" dedi Renesmee bir yandan da gözlerini dikmiş ona bakıyordu.

"Ben çok ısrar ettim." dedim ama o yine de gözlerini ondan çekmemişti.

"Zeyna çok üzülüyor bunu bir tek ben mi görüyorum?" dediğinde.

"Biz geldik!" diyerek bizim kızlar geldi hepsi haddinden fazla mutlulardı galiba onlarda burayı dinlemişlerdi gelmeden önce. Ama gelmeleri iyi olmuştu Renesmee Zilan'a haksız yere kızıyordu.

"Tabii ki birazdan pizzacı da gelecek." diyen Enise'ye gülmeden edemedim.

"Aşk olsun pizza istiyorsanız ben size yapardım ne gerek var o pizzaya benzemeyen şeylere para vermeye." diyen Renesmee'ye bu sefer hep birlikte gülmüştük ama o gülmüyordu. Sonunda kestiğimizde. "Ben ciddiydim!" dedi allahtan bu sefer kendimizi tutabilmiştik.

"Kuzum bu gecenin amacı kafa dağıtmak yoksa Derya teyze bize döktürürdü zaten o sorun değil. Herkese söyledik biz ya hani."

Kapı çaldığında Zilan "Kapı bende Derya teyze bakma sen." dedi ve koşarak odadan çıktı ama çok geçmeden koşarak geri geldi.

"Ay çantamı unutmuşum ya kimse de söylemedi bana." dediğinde biz yine gülmeye başladık.

"Önemli değil kızım ben hallettim." diyen annem ile sustuk.

"Ama Derya teyze ben geri geliyordum şimdi." dedi Zilan ama biraz mutsuzdu şu an.

"Olsun kızım ne olacak." dedi annem ve pizzaları benim masamın üzerine bıraktı "Ben şimdi size servis getiririm." dedi ve tam arkasına dönüyordu ki Zilan seslendi.

"Olmaz Derya teyze ne kadar tuttuysa biz sana verelim o zaman." dediğinde keyifle arkama yaslandım birazdan Zilan kocaman kaynar bir fincan çayı tek yudumda içmiş olmayı dileyecekti bence. Annem ilk baş sakince arkasını döndü tek tek bize baktı bizim takım keyifle annemi bekliyordu tabii.

"Yavrum sen daha yesinin ama burada anne olan benim. Benim sözüm geçer ve tabii benim param. Tabii sen bunu bilmiyordun ama olsun şimdi öğrendin. Bir daha teklif etmezsin her halde." dedi ve "Hadi geliyorum ben hemen." diyerek çıktı odadan.

Zilan ise kıpkırmızı olmuş yanımda oturuyordu. "Utanma bu kadar hepsi yaşadı bunları." dedim gülerek bir yaşamayan bendim her halde o da annem diye.

"Doğru sölüyor bana bir kere yemek ısmarlamıştı parasını çaktırmadan çantasına attım. Bir baktım ertesi gün bizde annemle konuşuyor parayı getirmiş. Hem ondan hem de annemden azar yemiştim o gün tabii ondan sonra annem ile fena kanka oldular." dedi Enise gülerken bende gülmüştüm. Az sonra annem elinde tepsi ile odaya girdi. Tepside ki kadeheler ilgili çekmişti. Renesmee onu da alıştırmıştı galiba pizza yanında şarap içmeye.

"Hadi size afiyet olsun kızlar biz de çıkıyoruz siz keyfinize bakın." dediğinde merakla sordum.

"Nereye annem?" annem ise Enise'ye göz kırparak "Meltem teyzen ile biraz kafa dağıtacağız kuzum." dedi o zaman keyifle güldüm belki keyfi yerine gelirdi onunda. Ben yokken sadece işi vardı biraz eğlenmek ona da iyi gelebilirdi.

"İyi eğlenceler annem." dediğimde size de diyerek odamdna çıktı az sonra gelen dış kapı sesi ile evden çıktığını anladım.

"Eee ne içiyoruz?" dedi Zilan Renesmee hemen atlayıp tabii ki "Şarap." dedi ve hangi ara getirdiğini bilmediğim poşetten beş şişe şarap çıkardı.

"Oha kim içecek bu kadar şarabı?" dediğim de cevaplar çok gecikmedi.

"Tabii ki biz."

"Anca yeter bunlar."

"Bence biraz daha alalım dertler çok"

Bizimkiler konuştukça ben gülüyordum.

"Tamam sakin olunda ne derdiniz var ki sizin?" dedim ve kalkıp pizza paketlerini aldım.

"Biz Doruk ile kavga ettik." dedi Renesmee sıkıntı ile pizza paketlerini açarken.

"Bende Tuna'ya tripliyim." dedi Enise ama bunu söylerken bile gülümsüyordu duyduğuma göre Ateş ile konuşmuşlardı kendisi için doğru olanı yapmaya karar vermişti Enise bu konuşmadan sonra.

"Bizim Tunahan ile sorunum yok ama babam ile sorunum var. Evlenecekmiş yeniden. Yani biri varmış ama kim olduğunu daha bilmiyorum. Annemi tanımıyorum ama başka birini de babamın yanına yakıştıramıyorum." dedi sıkıntı ile ama bir yandan da kadehlere şarap dolduruyordu Zilan.

"O zaman sen iki şişe şarabı hak ediyorsun." dedim şaka ile karışık. Bende annemin yeniden evlenmesini istiyordum. Ama herkes farklı düşünüyordu böyle konularda tabii.

"Ayrıca nedense ben Tunahan ile kavga etmek istiyorum ya." dediğinde hepimiz güldük bu kıza rahat bakıyordu galiba.

"Bende kavga etmek isterdim ama beyfendi yok. Kendimi 'bu çarşamba sevgilim ile sinemaya gitmek istiyorum ama bilin bakalım ne eksik?' diye durum atmamak için kendimi zor tutuyorum." dedim

Hep birlikte dediklerime gülerken biraz daha iyi hissediyordum kendimi ama hala aklımdaydı Uraz.

"O zaman bu şarkı benden bize geliyor." dedi ve telefonunu bilgisayarımın hopörlörüne takıp şarkıyı açtığında hep birlikte gülmeye başladık. Tanıdık melodi odayı dolduruyordu ama bizim kahkahlarımız şarkıyı geçiyordu. Telefonuma bildirim geldiğini fark edince heyecanla Telefonu elime aldım belki Uraz"dır diye ama okuduğum mesaj ile gulmelerim kesilmişti.

Müstakbelin: Çok eğleniyorsun değil mi? Benim sana yazıp yazmamam önemli değil. Kimse önemli değil senin için. İyi gül ben senin en çok gülüşünü sevmiştim zaten Anemon. (19:53)

Anemon | YARI TEXTINGWhere stories live. Discover now