3.0

703 50 47
                                    

Multimedia: Uraz'ın söylediği şarkı.

İyi okumlar 💙

Aradan geçen zaman ve geçen süre aşkımızı sadece büyütmüştü. Şu anda ilk doğum günümüzü kutluyorduk. Aşkımız yerine oturmuş hatta kendi yolunu çizmişti bile bu beni mutlu ediyordu. Parti bitmiş herkes dağıtmıştı. Uraz ile dans etmiş bol bol gülmüştük. Bana iyi geldiğini biliyordum annemin yokluğunu tabii ki dolduramıyordu ama en azından yanımda duruyordu o bana bu güne kadar çok fazla güzel hediye vermişti. Benim da ona vereceğim bir hediyem vardı bugün. Belkide çok değerli değildi çoğu insan için ama benim için çok değerliydi.

"Sustun niye ne düşünüyorsun bakalım?" diyen sevgilime baktım hemen yanımda duruyor benimle birlikte denizi izliyordu. Biz zaten hep iki mavinin arasındaydık.

"Deniz sezonunu açmamız gerekiyor bence artık." dedim kendime biraz daha zaman tanımak için.

"Sen istediğin zaman söyle güzelim gideriz." dediği zaman gülümseyerek ona baktım. Çok uysal değildi ama bana verdiği değeri göstermekten çekinmiyordu.

"Uraz seni çok seviyorum." dedim bir anda bunu söylemeyi ben bile beklemiyordum ama bir anda çıktı vermişti ağzımdan. Bu sözlerim üzerine bana uzun uzun baktı sanki bir şeyler anlatmak istiyor gibiydi.

"Benim seni sevdiğim kadar olamaz." dediğinde oturduğum kayadan kalkarak onu da kaldırdım. Ayakkabılarımı elime alarak onu beklemeye başladım. Sonunda anlayıp o da çıkardığı zaman az ilerimizde olan kumsala doğru yürümeye başladık. Biz böyleydik işte bazen konuşmaya gerek duymuyorduk. Sahile geldiğimiz zaman elinden ayakkabıları aldım ve kuma bıraktım Uraz'ı su kenarına çekerken bana itiraz bile etmedi. Ayak bileklerimiz suyun içinde kaldığında boynuna sarıldım onun elleri de belimdeki yerini aldığında göğsüne başımı yasladım.

"Hadi dans et benimle." dediğimde Uraz'ı gülüşü kulağımı doldurdu.

"Müziğimiz yok?" dedi sorar gibi ama çoktan sallanmaya başlamıştı bile.

"Sen söylersin bir şeyler." dedim bende o ise tekrar gülmüştü.

"Sevmeyi senden öğrendim
Dinleyip kuşları hikayeler duymayı
Yola çıkmayı senden öğrendim
Bir trenin sırtında ülkeye kavuşmayı"

Uraz'ın huzur veren sesini ve gecenin kokusunu içime çektim doya doya. Bu gece sakin olmaya çok ihtiyacım vardı. Ama bu pek mümkün olmuyordu.

"Şimdi ışıklar içindesin
Tam da istediğin gibi
Başucunda bir zeytin ağacı
Bekliyor istediğin gibi"

Uraz derin bir nefes alıp başımın üstüne bir öpücük kondurdu. Bu yapmayı sevdiği bir şeydi. Benden uzun olmak onu mutlu ediyordu galiba. Bu ara aşırı derece yaptığı kasları sayesinde yanında küçücük kalıyordum.

"Sürgün bana
Pencereler
Bekler seni gelincikler
Sürsün bahar
Sen gelirsin diye
Sürgün bana
Pencereler
Bekler seni gelincikler
Sürsün bahar
Sen gelirsin diye"

Nakarat bölümünü birlikte söylemiştik bende başımı kaldırıp ona bırakmıştım gözleri her bir yıldızdan daha parlattı ve bu beni çok mutlu ediyordu. Bana özel iki yıldız gibiydi ve sadece bana parlıyorlardı. Bana özellerdi ıssız bir ada gibiydi sadece benim bildiğim, sadece benim saklana bildğim.

"Yok yok hiç ağlamıyorum
Her ay sonunda yine İstanbul yolu
Artık ev istemiyorum
Ama ağaçlar olsun
Ormanlık sağım solum
Şimdi ışıklar içindesin
Tam da istediğin gibi
Başucunda bir zeytin ağacı
Bekliyor istediğin gibi
Sürgün bana
Pencereler
Bekler seni gelincikler
Sürsün bahar
Sen gelirsin diye
Sürgün bana
Pencereler
Bekler seni gelincikler
Sürsün bahar
Sen gelirsin diye"

Anemon | YARI TEXTINGWhere stories live. Discover now