3.9

561 36 5
                                    

Multimedia: Uraz'ın çizdiği resim.

İyi okumalar 💙

Aşk birini tüm kusurları ile sevmek miydi? Her şeyi ile sevdiğimiz insana aşık değilsek zaten aşık olamazdık her halde. Ben geriye dönüp baktığım zaman Uraz'ın neden hep bana katlandığını düşünürdüm

Şimdi Uraz'ın demek istediğini anlıyordum. Uraz dün gece de söylediği gibi bana gerçekten aşıktı...

Birini iliklerine kadar ezberlemek. Birini tüm kusurları ile sevebilmek çok ayrı bir şeydi. Uraz beni böyle sevmişti. Tüm aptallıklarıma, tüm sorunlarıma karşı sevmişti hemde.

Peki ben ne yapmıştım? Ya onu sorgulamıştım ya kendimi? Ya sorunlarımı yaşamıştım ya sorun çıkarmıştım ben bizi yaşamamıza izin vermemiştim. Ben bizi şu ana kadar doğru dürüst hiç yaşatamamıştım.

"Seni böyle hazırlıksız odama almamalıyım bir daha."

Uraz'ın uykulu boğuk sesi kulaklarıma dolunca korku ile bıraktım elimdeki defteri. Çok ani yakalanmıştım.

"Sen benim odama hep girip çıkıyorsun ama." dedim hüzünle elimden masaya düşen deftere bakarken. Dudaklarım kendiliğinden büzülmüştü kalın bir defterdi ve nedense içinde daha bir çok şey olduğunu hissettiriyordu bana.

"Orası bizim odamız sayılır." dediğinde gülerek ona döndüm. Uraz hala uzanıyordu ama başını eline dayamış kısık gözlerle beni izliyordu. Dağınık saçları ve şiş yüzü ile oldukça çekici göründüğü kesindi.

"Peki ya burası ne oluyor o zaman?" dedim sırf dikkatimi dudaklarından çekmek için. Ama içimden bir yanımda vereceği cevabı merak ediyordu.

"Burası daha çok benim ofisim diyebiliriz zaten sadece uyumak ve ders çalışmak için geliyorum." dediğinde yine güldüm. Doğru söylüyordu genelde ya beraber oluyorduk ya da kütüphane de ders çalışıyor oluyorduk.

"Saat kaç?" dediğinde sehpanın üzerinde duran telefonuna baktım.

"Sabahın üçü." dediğimde Uraz bana tip tip baktı. Bende ona baktığım zaman arada tuhaf bir bakışma geçirdik. Aslında şu an yapmak istediğim tek şey Uraz ile mutlu olmaktı. Onu alıp uzaklara gitmek istiyordum. Biraz yalnız kalıp kafa dinlesek çok güzel olurdu.

"Gel hadi uyuyalım." dedi yanında yer açarken ben ona omuz silktim.

"Hiç uykum yok Uraz." dedim ona tatlı olduğum bakışlarımı atarken Uraz bana gülümsediğin de doğru yolda olduğumu anladım.

"Acaba diyorum biraz çıkıp gezsek mi?" dediğimde Uraz derin bir nefes alarak yatakta doğruldu.

"Seninle ne yapacağım ben?" diye sormayı da ihmal etmedi. Ben ona gülerken aslında kenimdin bile benimle ne yapacağını bilmiyordum. Şu ana kadar Uraz'a iyi geldiğimi hiç sanmıyordum şu andan itibaren bari ona doğru tercih olduğumu anlatmalıydım bence. En azından beni sevdiğinden pişman olmaması gerekiyordu. Çünkü ben onu sevdiğim için asla pişman olmazdım.

"Peki ne yapmak istiyorsun?" diye sorduğunda dolabına yöneldiğini fark ettim. Kendisine bir pantolon ve kapşonlu çıkardı.

"Hmm." dedim onu izlemeyi bir saniye bile kesmeden.

"Belli biraz araba ile gezeriz. Arkada kısık sesli müzik, sen ve gece. Denizin kıyısında dalganın sesleri ile. Olmaz mı?" dedim bende dolabın başına gidip bir kapşonlu kendim için aldım taytımın üstüne bunu giysem yeterdi zaten. O sırada hiç fark etmediğim üstüme baktım. Taytım ve tişörtüm çıkmış yerine Uraz'ın olduğu belli olan bol bir tişört ve aşırı bol bir eşorfman almıştı.

Anemon | YARI TEXTINGWhere stories live. Discover now