45) Maturalac

2K 103 61
                                    

Išla sam na maturalac u Barcelonu što je jedna velika pogreška jer je Barcelona meni jadna.

Oni vama daju ovakve slike.

Dok to ustvari izgleda ovako

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Dok to ustvari izgleda ovako.

Dok to ustvari izgleda ovako

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Države

Vjerovatno će vam biti ponuđene Španjolska, Francuska, Italija, Grčka, Češka ili Njemačka. Agencija će vam  spojiti dvije ili tri države. Znači na primjer četiri dana Španjolska i dva dana Francuska. Španjolska je sranje. Francuska je lijepa, ali je skuplja i govori se da je Pariz prljav. Italija je lijepa. Grčka je lijepa, ali skuplja. Češka je lijepa, ali nije da ćete pasti na koljena kada ju vidite. Njemačka po meni nije mjesto za maturalac, ali dobro. Sve ovo je moje mišljenje tako da vi dobro proučite sve to prije maturalca.

Trajanje

Maturalac traje od 5 do 7 dana.

Cijena

Maturalac vam dođe oko 530 eura. Ako možete dajte 100 eura više za tu ljepšu državu koju želite posjetiti, nego da date manje za neku prosječnu državu. Mi zato nismo odabrali Grčku jer je bila oko 100 eura skuplja. Da jesmo bar ne bi bacili sav novac u vjetar za Barcelonu. Ako nemate novaca, možete porazgovarati s razrednicom. Nama je bilo rečeno da 3 učenika nemaju za maturalac tako da smo mi skupljali za njih.

Prijevozno sredstvo

Najčešće se ide jednom avionom i jednom autobusem. Mi smo opet napravili pogrešku, a to je bio odabir da idemo tamo avionom, a natrag autobusem. Kada ste još puni energije, odite autobusom ako možete tako da si sačuvate avion na kraju dok više nemate snage, a nećete imati.

Aerodrom

Ako se bojite aviona, porazmislite želite li ići. Jedna cura se počela plakati jer se oduvijek bojala aviona tako da se na samom aerodromu odlučila vratiti doma. Sumnjam da su joj vratili sve novce. Svu tekućinu stavite u kofer. Nikako ne u ruksak koji nosite sa sobom u avion jer će vam inače oduzeti. Jedna cura je ostala bez Chanela. To vjerovatno rade jer znaju da učenici unutra stavljaju alkohol i svakakve supstance.

Vrijeme

Na maturalac se najčešće ide u osmom mjesecu tako da će vam vjerovatno biti užasno vruće. Vjerovatno će te morati tri sata hodati po gradu i razgledavati povijesne građevine na četrdeset stupnjeva. Ponesite si sve kako bi si to olakšali. Znači lepezu, male ventilatore, šešir, sunčane naočale, što tanju odjeću i što prozračniju obuću. 

Noćni život

Po ljeti vam se prodaju ona ljetna pića u klubovima čega se morate jako paziti. Ja sam uzela tekilu Sunrise što je jako slatko tako da zakamuflira okus alkohola. Nisam uopće osjećala alkohol pa sam zaključila da ga nema (bravo ja). Nakon tri sata nisam znala za sebe. Znači nemojte da vas slatka pića zavaraju.

Društvo

Društvo je puno bitnije nego gdje ste. Nažalost, moj razred je bio katastrofalan. Dečki su bili žešći debili, a cure bezobrazne tako da je nama bilo loše na maturalcu.

Što ponijeti?

Ja sam ponijela malo toga i prilično običnu odjeću jer sam znala da ćemo puno hodati i da će biti vruće. Nažalost, prevarila sam se jer su sve cure pobrale sve iz ormara i svakoga dana se sređivale pa čak i za mukotrpno hodanje po Barceloni na četrdeset stupnjeva. Sve cure su oblačile haljinice, šminkale se, nosile sandale s vezicama samo za odlazak na ručak u hotelu.

Što se tiče šminke, toplo vam preporučam da ju svedete na minimum jer će vam biti jako vruće.

Ponesite si tablete za glavobolju i tablete za grlo jer većina ostane bez glasa zbog pjevanja u klubovima i jer će vas bar u jednom trenutku boljeti glava od sunca ili alkohola.

Prehrana

Ako mi vjerujete da nakon maturalca nisam mogla jesti ništa osim juhe nekoliko dana. Vi ćete tamo jako često imati mogućnost kupovati na benzinskim postajama, u Fast foodovima i u McDonalds'u. U hotelu će te za sve obroke imati tjesteninu, meso, rižu i takve stvari. Savjetujem da se ne prežderavate. Uzmite si juhu za ručak uz glavno jelo, kupite si vodu na benzinskim postajama i jedite umjereno.

Kako se dobro provesti?

Glavno je da imate dobro društvo. Drugo je da odaberete državu koju se isplati pogledati. Treće je da odaberete dobru agenciju. Ja sam imala grozne ljude u razredu, išla u jadnu državu i imala lošu agenciju tako da je bilo očajno. Bilo mi je žao jer je maturalac nešto što se pamti do kraja života.

Znam da samo želite ludovati, ali budite svjesni da će te morati hodati bar pet sati dnevno po vrućini tako da savjetujem da se ne uništavate u klubovima i da si bar odspavate tri sata dnevno.

Nemojte se brinuti previše oko spavanja jer nitko u takvom okruženju ne spava puno. Kada sam ja u drugom srednje išla u Češku s razredom, spavala sam jedan sat dnevno i uopće nisam bila umorna. Spuca vas adrenalin. Neću vam zato reći spavajte bar sedam sati jer spavati možete doma. Na maturalcu se zabavite.

Eto, to bi bilo to. Je li tko od vas već bio i kako vam je bilo?

Savjeti za djevojkeWhere stories live. Discover now