Kapitola stá - Na hřbitově

990 127 32
                                    

•••

Až při psaní téhle kapitoly mi došlo, že Natasha má narozeniny 3.listopadu a Halloween je 31.října:D doufám, že vám to nebude vadit, berte to jako maličký flashback?:D
Mně se to nechce přehazovat, protože jsem líná. A prostě...do kapitoly 100.se prostě nedostanete každý den:D
Navíc, při psaní téhle kapitoly jsem si vařila špagety a málem jsem je měla rozvařené:DDD
Už dost mých keců, užijte si 100.kapitolu!❤

•••

Slavnost Všech svatých ještě nikdy nebyla tak podivná jako letos. Ve Velké síni zářily vydlabané dýně a šklebily se na studenty svým vyřezaným obličejem. Ovšem neslavilo se stejně jako předešlé roky. Smrtijedi si zřejmě mysleli, že tento den by studentům mohl připomínat den pádu Temného pána.

Nicméně náš trojlístek si dovedl užívat dnů v Bradavicích i přes to všechno, co se v hradu i tam venku dělo.

,,Co si zahrát Řachavého Petra?" navrhl znuděně Edward, když sobotní dopoledne trávili venku. Sluníčko stále svítilo, ale už nehřálo tak moc jako na začátku tohoto měsíce. Příroda kolem byla krásně barevná a ze stromů opadávalo listí.

,,Asi ne," zamítla Natasha, která si neustále hrála se svým kotětem. Různě ho provokovala a kotěti se to líbilo. Lae je pozorovala a smála se.

,,Vy jste z toho kotěte úplně unešený," odfrkl si žárlivě Edward, ,,proč jsme jí kupovali kotě, Letty? Vždyť si nás teď vůbec nevšímá!"

,,To není pravda," ohradila se Natasha, ,,ale vždyť Sparklet je taková roztomilá."

,,Já jsem taky roztomilý!" vykřikl mrzutě, až se obě děvčata rozesmála. ,,Jsem taky roztomilý a nikdo si se mnou nehraje."

,,Protože nejsi kotě," zasmála se Letty a pohladila Sparklet po hlavě.

,,Přesně tak. Ty jsi možná tak kocour," zazubila se na svého přítele Natasha a když viděla, jak si trucovitě založil ruce na hrudi, natáhla se k němu a políbila ho. ,,No tak, Edíku. Nebuď naštvaný. Půjdeme trénovat tu otočku, jo?"

Lae se hlasitě rozesmála, až se kotě polekalo a zaprskalo. Dívka to ale nebrala na vědomí a smála se ještě víc, když viděla, jak se Edwardovi rozzářily oči.

Lettin smích byl nakažlivý a i Natashe začaly cukat koutky. Byla ráda, že se její kamarádka zase směje, že už se alespoň trochu přenesla přes smrt své matky.

,,A ty víš, jak tu otočku dělá?" vyptával se zasněně Edward.

,,Samozřejmě, že vím. Vyrůstala jsem s ním přeci, copak jsi zapomněl?" uchechtla se Tasha a otočila se, když za sebou zaslechla nějaké šustění. ,,Sparklet, co to zase děláš?" její kočka si totiž začala hrát v barevném listí.

,,Pojďme trénovat ty otočky," ohrnul spodní ret Edward a vstal. Oprášil si kalhoty a vyzývavě se na dívky zadíval. ,,Nebo půjdu sám."

,,To si nesmíme nechat ujít," uchechtla se Lae a také vstala. Natasha s úsměvem pokrčila rameny a vzala Sparklet do náruče.

Všichni tři zamířili mlčky do hradu. Jejich cesty se ve Vstupní síni rozdělily. ,,Půjdu dát Sparklet na pokoj," oznámila jim Natasha.

Ed přikývl na souhlas. ,,To je dobrý nápad. Po tom dovádění venku vypadá unaveně."

,,No, já půjdu s Edem," pokrčila rameny Lae. Tasha zamířila ke sklepení a když pokládala kotě do pelíšku, ospale zavíralo oči. Pohladila ho po hlavě a vyšla zase z pokoje ven. Ve společenské místnosti Zmijozelu ale narazila na Draca.

,,To jsem si o tobě vážně nemyslel," utrousil chladně a to ji donutilo se zastavit.

,,Co tím myslíš?" zeptala se ostře.

,,Tak oni tě odkopnou a ty za nima ještě dolejzáš... a já jsem vzduch, co?" procedil skrz zuby.

,,Jsou to moji přátelé!" otočila se na něj a pohlédla mu vzpurně do tváře. Ušklíbl se.

,,Přátelé, kteří stojí za starou bačkoru. Kdo tu pro tebe byl, když tě odkopli? Kdo tě utěšoval, když jsi brečela? Kdo-"

,,Ty, ale oni taky," zavrčela, načež se otočila ke dveřím a než stačil něco říct, zmizela.

Rychle běžela bradavickými chodbami a vybíhala schodiště, dokud se neocitla před knihovnou.

,,Takže počkej," říkal zrovna Edward a udělal pět dlouhých kroků, ,,vždycky jde takhle rychle, a pak vžžžum!" rychle se otočil, až za ním plášť zavlál. ,,Otočí se."

,,To už předvádíš Severuse?" pozvedla obočí Natasha a opřela se o stěnu. ,,Tu podobu tam moc nevidím."

,,Ty kritiku!" pohrozil jí prstem. ,,Víš, jak je to těžké? Si to zkus sama."

,,Ne, díky, já se obejdu i bez otoček," uchechtla se.

,,Nevíš, co je dobrý," zvedl hrdě hlavu. ,,Otočky jsou dobrý. Když děláš otočky, jsi drsňák."

,,Citátek od Edwarda," ušklíbla se Tasha. Lae byla začtená do nějaké knihy, protože Edward se zatím s otočkami moc nevyznamenal.

,,Musím to nějak vychytat," přemýšlel nahlas Ed.

,,Co tu vy tři zase provádíte?" Edward měl pocit, že ještě nikdy nebyl tak nadšený, že Snapea vidí.

,,Pane profesore, já jsem tak rád, že jste tady!" vydechl Ed spokojeně, načež se Snape zamračil. ,,Myslím to vážně, pane."

,,Provedl jste snad něco?" probodl ho svýma černýma očima.

,,Ještě ne," pronesla ležérně Natasha a Lae se potichu zasmála.

,,Já jsem hodný!" zasalutoval Edward.

,,Spíš naprosto směšný," ušklíbl se Snape.

,,Pane, mohl byste udělat tu otočku?" zeptal se ho dychtivě mrzimorský student a Snape se na něj zamračil, zatímco dívky tlumily smích.

,,Prosím?"

,,No tu otočku, kterou vždycky děláte. Naučíte mě ji?" zaprosil.

,,Odebírám Mrzimoru deset bodů za vaši drzost, Tonksi," zasyčel Snape a rychle se otočil. Edward mezitím dychtivě sledoval, jak zavířil svým černým pláštěm a bylo mu úplně jedno, že jeho koleji opět sebral body.

,,Vidíte? Zase ji udělal!"

•••

Byla noc a ticho v tmavé vesničce narušilo prásknutí, jako když šlehnete bičem. Na, před chvílí ještě prázdné, cestě se objevil muž. V jedné ruce držel květiny a v té druhé zase tmavou hůlku. Rozhlédl se kolem sebe a teprve potom zamířil na hřbitov kousek od kostela.

Zdálo se, že na hřbitově je snad ještě větší ticho než ve vesnici. Muž kráčel jistým krokem mezi hroby a zastavil se až po pár minutách chůze.

Klekl si před hrob a černýma očima se zadíval na jméno na náhrobku. Poté sklonil hlavu a své květiny položil navrch těch, které tam ležely. Bylo jich tam spousta. Ale byly tam jen jedny krásné, bílé lilie.

,,Už je to šestnáct let," zašeptal Severus Snape, ,,a já tě nikdy nepřestanu milovat, Lily."

•••

Takže... Oujee, 100.kapitola za námi a před námi posledních osm. No a já poslední dny vlastně dělám jen korekce:'DD
Snad se vám kapitola líbila:)
-Milka♥

Mischief managed ✔Where stories live. Discover now