Kapitola padesátá třetí - Vážné novinky

1.8K 193 47
                                    

Natasha ke své smůle musela strávit další prázdniny v Bradavicích. Sama. Bez přátel. Severuse více méně ignorovala, on se s ní už ani nesnažil bavit, a tak byla mezi nimi často napjatá atmosféra. Většinu času strávila ležením u jezera a hraní s Lynx, která jí vždy dělala společnost.

,,Kde asi teď Sirius je," přemýšlela si pro sebe, když ležela v trávě, ruce měla za hlavou a hleděla na mraky. Mohl být kdekoliv. Třeba zrovna nedaleko. Nebo ve Francii. V Americe. V Irsku. Neměla o něm žádné zprávy.

Začínala si také dělat starosti, když na svém levém předloktí začala nacházet světlé jizvičky. Kdyby to byla jen jedna jizvička, tak by to nijak zvlášť neřešila, ale jizvy byly velké a táhly se přes celé předloktí, až to vypadalo, že se snaží vytvořit nějaký znak. Bylo jí to divné a lámala si s tím hlavu zbytek prázdnin.

Jelikož se se Severusem nebavila, neměla žádné zprávy ohledně života za zdmi bradavického hradu, a proto se překvapeně dívala na vážné tváře studentů, kteří se po prázdninách vrátili do Bradavic.

,,Ahoj, Lae!" sevřela v objetí svou nejlepší kamarádku. ,,Jaké byly prázdniny?"

,,Zvláštní," odpověděla jí s vážností v hlase Lae. Natasha nechápavě nadzvedla obočí. ,,Ty to nevíš? Asi před dvěma týdny se konalo mistrovství světa ve famfrpálu. Objevili se tam smrtijedi a vyčarovali Znamení zla, to je podle mamky nějaké jejich označení."

,,Přesně tak, a ministerstvo se domnívá, že za tím vším stojí zase Sirius," ozvalo se za nimi. Tasha se otočila a skočila Edwardovi do náruče. ,,Ahoj, Blacková."

,,Sklapni, Tonksi," usmála se.

,,Sednu si k vám, musíme si toho dost říct," řekl vážně a k překvapení obou dvou si opravdu sedl na konec zmijozelského stolu. ,,Vy dnes budete večeřet vestoje?"

,,Ede, to myslíš vážně?" nadzvedla obočí Tasha, ale posadila se vedle něj. Lae si sedla naproti nim. ,,Tak o co jde?"

,,Jde o Siriuse," začal tichým tónem, ,,vím, jak to tehdy v noci bylo, když zase utekl. Harry mi to řekl jenom proto, protože moje máma je Siriusova sestřenice. Sirius je opravdu nevinný. Není smrtijed. Je ale zvěromág, proměňuje se v černého psa a-"

,,Černého psa? Já mu tehdy nosila jídlo," přiznala Natasha, ,,schovával se v Chroptící chýši a byl hrozně hubený..."

,,To je teď jedno," přerušil ji Edward, ,,jde o to, že jim uprchl smrtijed, Peter Pettigrew. Všichni se domnívají, že je mrtvý, ale on je také zvěromág. Proměňuje se v krysu a celých dvanáct let se schovával u Rona Weasleyho. A Pettigrew uprchl. Nejspíše proto, aby našel Vy-víte-koho a dovedl ho zpět k moci."

,,To je strašné," zašeptala Lae, celá bledá. Natasha ji chytila za ruku.

,,Ještě nemá svou moc zpátky," pousmála se, ale sama byla dost vyděšená, ,,je ještě naděje. A my jsme tady, pod Brumbálovou ochranou. Jsme v bezpečí."

,,Otázkou je, co se bude dít tam venku, zatímco my budeme dřepět tady," pověděl upřímně Edward a vysloužil si tak od Natashy naštvaný pohled. ,,Co je? Vidím to realisticky."

,,A rozhodně ne optimisticky," protočila očima.

,,Hele, to nejde vidět optimisticky, když Ty-víš-kdo může každým dnem povstat," odsekl, ,,víš, jaké hrůzy se tehdy děly? A mohou nastat zas."

,,Tak díky za upozornění," odfrkla si Natasha.

,,Nehádejte se," pípla Lae, ,,chci vám taky něco říct."

,,Tak povídej," pobídla ji Natasha a ignorovala Edwarda, který si pro sebe něco mručel.

,,Ještě to pořádně nikdo neví, ale víte, jak jsem vám říkala, že můj bratr chodí do Kruvalu?" když oba přikývli, pokračovala. ,,Tak tenhle rok se bude v Bradavicích konat Turnaj Tří kouzelnických škol. Bradavice, Kruval, a ještě jedna škola. To znamená, že Karkarov sem přijede s několika svými sedmnáctiletými studenty, a můj bratr bude jedním z nich."

,,To je skvělé!" usmála se upřímně Natasha. ,,Alespoň ho konečně poznáme." Edward nevypadal tolik nadšeně, ale k jeho štěstí nemusel nic říkat, protože povstal Brumbál a zahájil školní rok jako vždy svým proslovem. Sdělil jim, stejně jako Lae před chvílí, že se letos bude konat Turnaj Tří kouzelníků. Hlasitě zdůraznil, že se budou moci přihlásit jen studenti, kterým už bylo sedmnáct, načež se začaly ozývat nesouhlasné výkřiky. Pár i od Freda a George, ale to už Natashu netrápilo. Pak ředitel pokračoval, přijede prý Kruval a Krásnohůlky, a to přesně na slavnost Všech svatých.

,,Je to celkem škoda, že se nemůžeme přihlásit," prohlásil Ed, když Brumbál skončil a popřál studentům dobrou chuť, ,,třeba by to byla legrace."

,,Edwarde, ty ses zbláznil," pokroutila hlavou Natasha, ,,musí k tomu mít důvod, že nastavili hranici jen pro ty, kterým bylo sedmnáct. Ty úkoly budou nebezpečné, a ty jsi teprve ve třetím ročníku, je ti teprve třináct."

,,Už skoro čtrnáct," opravil ji s úšklebkem a naložil si na talíř jídlo.

,,Ede, nech toho. Pořád je to málo," povzdechla si Natasha, ,,měla bych o tebe strach."

To donutila Edwarda zavřít pusu a dokonce se maličko usmát.

,,Já v tom vidím příležitost se více vidět s Leem," usmívala se Lae jako sluníčko.

,,Lae, Leo... co to máte sakra za jména," uchechtl se Edward a konečně nebyl tak nudně vážný. Tasha za to byla ráda, byla s ním mnohem větší zábava a ona si přála, aby ji rozveselil.

,,Já jsem Laetitia, moje jméno není ruské, Leovo ano," pokrčila rameny Lae.

,,Něco mi došlo, Letty," ozvala se najednou Tasha, ,,za ten rok, co jsi tady, sis o hodně zlepšila angličtinu."

,,To díky mně," zazubil se Edward, ,,jsem ten nejlepší učitel."

,,Tohle léto mě Severus nic nového nenaučil," podotkla tiše Natasha.

,,No a? Stejně toho na svůj věk umíš víc než dost, alespoň si odpočineš," nebral to nějak vážně Ed, ,,mimochodem, kdo letos nastoupil na místo obrany proti černé magii?"

,,Ty jsi neposlouchal?"

,,Vždyť jen opakoval ty řeči ohledně turnaje, a to jsi nám přece už řekla ty," bránil se Edward.

,,Alastor Moody," odpověděla mu Lae.

,,No vidíš, proto budu radši poslouchat tebe, protože vím, že ty posloucháš," Natasha se zahihňala, ,,počkat, kdo to vůbec je?"

,,Alastor Moody, jinak známý jako "Pošuk" Moody, je bývalý bystrozor a-"

,,Sakra, to stačí," klidnil ji Edward, ,,ty ses nám přes to léto nějak změnila. Šprtala ses? Zníš jako ta... no tamta Harryho kamarádka."

,,Hermiona?" nadzvedla obočí Tash. ,,Jestli jako ona, tak to má ještě daleko. Lae je chytrá, ale nedává to tak moc najevo jako Hermiona. Ta se to stejně šprtá jen z knih, Lae má talent."

,,Dneska nějak lichotíš," rýpnul si Edward.

,,Neboj se, tobě skládat komplimenty nehodlám."

•••

Dotkl se hladké kůže svého nejmilejšího mazlíčka a zavřel oči. Byl spokojený z nejnovějších zpráv od svého služebníka. Spokojeně zasyčel a velký had mu stejným jazykem odpověděl.

•••

Začínáme Tashin 3.ročník, a já už se v 95.kapitole budu nejspíš napojovat na 6. (Aka Relikvie smrti)
Moc vám děkuji za 25K reads a skoro 5K votes💞
Budu ráda za názory💘
-Milka💞

Mischief managed ✔Where stories live. Discover now