Kapitola padesátá osmá - Jako Znamení zla

1.6K 196 32
                                    

,,Popiš mi je líp," vydechl Leo a usilovně tiskl víčka k sobě. Edward se zamračil, ale jelikož ho Lae zpražila pohledem, spolkl kousavou poznámku a odpověděl mu.

,,Měla je na levém předloktí, skoro po celém a vypadalo to, jako by to symbolizovalo nějaký obrazec. A taky jsem slyšel Snapea s Brumbálem," dodal, ,,taky si myslí, že je to znamení zla."

,,Ale proč by měla na předloktí vypálené znamení zla?" nechápala Lae a oba kluky pozorovala.

,,Nemá ho vypálené. Jsou to jen jizvy. Označili ji. Jednou jsem viděl Karkarova, měl vyhrnutý rukáv a na levém předloktí měl vytetovanou lebku, které vylézal z úst had," Lae se otřásla, když poslouchala svého bratra.

,,Karkarov má znamení zla?" nadzvedl obočí Edward a založil si ruce na hrudi. Pak ale náhle vykulil oči a naklonil se ke dvojici blíž, aby ho slyšeli, jelikož šeptal. ,,Ale pokud je - jak říkal Leo - označená, znamená to, že patří do smrtijedské rodiny."

,,Proč by jí ale nechali označit?" nechápala Lae. Měla o svou kamarádku strach, nejen kvůli jejímu stavu, ale i kvůli této domněnce.

,,Třeba to byli smrtijedi z kruhu nejvěrnějších," přemýšlel Edward. ,,Třeba se báli, že je ministerstvo chytí-"

,,Nějak se vyznáš," neodpustil si Leo a v hlase byla slyšet jízlivost.

,,Sestra mojí matky byla smrtijedka a vlastně většina matčiných předků studovala ve Zmijozelu, a tak máme v rodině i několik smrtijedů," odsekl mu Ed, který se za svůj původ nestyděl. Naopak. Svou rodinu miloval a klidně by pro ně zemřel.

,,Ede, počkej," zarazila ho Lae, ,,Natasha je Blacková. Její otec je pravděpodobně Sirius Black, a ten smrtijedem nebyl-"

,,Třeba...třeba má Sirius Natashu s nějakou smrtijedkou, která jí nechala označit..." přemítal Edward. ,,Nechme to teď být. Natasha se teď hlavně musí uzdravit."

•••

,,Harry?" oslovil tmavovláska třeťák. Oslovený se zastavil a otočil se. Pak pokynul svým dvěma přátelům, aby šli dál do Velké síně, a došel k Edwardovi. ,,Jsem Edward Tonks. Mohl bych s tebou mluvit?"

,,Samozřejmě," souhlasil poněkud překvapeně Harry a poodešel s Edwardem kousek stranou.

,,Byl jsi na mistrovství světa ve famfrpálu?" zeptal se ho přímo, ačkoliv odpověď znal. Jen se mu to zdálo jako vhodný začátek pro rozhovor.

,,Ano. Proč se ptáš?"

,,Vím, že teď už se to neřeší, ale opravdu někdo vyčaroval znamení zla?" vyptával se dál Ed. Potter se zamračil, ale přikývl. ,,Jak vypadalo? Z úst lebky vylézal had?"

,,Ano...proč to potřebuješ vědět?" nechápal Harry, ale Edward mu neodpověděl. Místo toho pokračoval dál.

,,Dobře. Mohl bych ještě poslední otázku?" nečekal na jeho odpověď a rovnou se zeptal. ,,Jsi nějak v kontaktu se Siriusem Blackem?"

,,Cože? Jak - jak o něm víš? Proč tě to zajímá?" vyhrkl Harry.

,,Neboj se, vím, že je nevinný," ujistil ho rychle, ,,jen mi odpověz, prosím."

,,Ano...jsem," odpověděl pomalu po chvilce zaváhání nebelvírský student.

,,Díky," pousmál se Ed a vytratil se stejně rychle, jako se objevil.

•••

Ze všech stran se ozýval šum a krajina kolem vypadala, jako by ji někdo rozmazal suchým pastelem a smíchal pár základních barev. Měla ale pocit, jako by se nacházela na mořském dně. Připadalo jí totiž, že má zalehlé uši a vnímá neobvyklé ticho.

Mischief managed ✔Where stories live. Discover now