Kapitola padesátá devátá - Učitel tance

1.6K 191 38
                                    

,,To všechno je ale šílený," kroutila hlavou ze strany na stranu Natasha, když s Edwardem odcházeli z ošetřovny. Konečně nastal den, kdy ji měli pustit, a k jejímu štěstí to byl zrovna pátek odpoledne. Na vyučování se jí zrovna dvakrát nechtělo.

,,S tím souhlasím," přikyvoval Edward, ,,takže je tedy možnost, že tvoje matka byla smrtijedka a teď je v Azkabanu. A že Sirius je tvůj otec a ty jsi vážně Blacková."

,,Ale takhle to přeci nemusí být," namítla, ,,můžu být dcerou někoho úplně jiného."

,,Třeba Temného pána," neodpustil si poznámku Ed a zašklebil se, když ho Tasha bouchla do ramene. ,,Pozor, aby sis neublížila. Víš, že tvá ručka ještě není v pořádku." Zastavili se, když uslyšeli klapavý zvuk. Byl to Moody, který vypadal rozčileně a rychlým krokem kráčel ze schodů. ,,Ten chlap je fakt divnej."

,,To mi povídej, jsem ráda, že si mě sotva všímá," protočila očima a pak se zamyšleně podívala z okna ven na školní pozemky, ,,víš, co bych chtěla, Ede?"

,,Mě," zašklebil se.

,,To tak, ty šašku," odvětila pobaveně, ,,chtěla bych najít nějaký způsob, kterým bychom spolu my tři mohli komunikovat, když zrovna nebudeme spolu."

,,To zní jako dobrý nápad," souhlasil Edward a zadíval se na ni, ,,jen ještě najít, přes jaký způsob budeme komunikovat. Něco primitivního a nenápadného."

•••

,,Neviděl jsi Lynx?"

,,Neumíš klepat?" opáčil a rukou jí pokynul, aby šla dál. ,,Zrovna teď ne. Ale většinou se sem nějakým záhadným způsobem dostala."

,,Kočky," zašklebila se a sedla si ke krbu do tureckého sedu, ,,vyhodíš je oknem, přijdou dveřma. Vyhodíš je dveřma, přijdou oknem."

,,Jeden z důvodů, proč kočky nemám rád. Ani ty černé," dodal rychle, když viděl, že se Natasha nadechuje, aby něco řekla. ,,Měla jsi dnes lektvar?"

,,Ne, proto jsem přišla za tebou," odpověděla mu klidně.

,,Víš, kde ho najdeš, tak prosím," zamručel a sklonil se k testům čtvrťáků.

,,Jasně," přikývla a vstala, aby si došla pro lektvar, ,,koho opravuješ?"

,,Čtvrté ročníky, konkrétně Draca," odpověděl a ani nevzhlédl.

,,Tak to bude mít určitě vynikající," neodpustila si jízlivou poznámku. Když Severus zvedl hlavu a tázavě pozvedl obočí, zanadávala si, že radši nebyla ticho. Napila se lektvaru a prázdnou lahvičku postavila na stolek.

,,Co jste si udělali?"

To se ptáš brzo, pomyslela si trpce Natasha.

,,A ty lahvičky se vymývají."

,,No jo," zamumlala a šla ji umýt. Když se vrátila, Severus stále vyčkával na svou odpověď.

,,Prostě se chová jako idiotský idiot," řekla jednoduše a pokrčila rameny.

,,Mluv slušně," zavrčel Severus.

,,Dobře, tak je to jen idiot," ušklíbla se. ,,Mimochodem," načala rychle nové téma, aby se ke Dracovi už nemuseli vracet, ,,dnes odpoledne má Zmijozel první lekci tance?"

,,Bohužel," zavrčel, ,,nic praktického ode mě nečekej. Řeknu vám teorii a kroky se naučte, jak chcete."

,,To je tedy od tebe pěkné," zašklebila se, ,,takže my budeme mít jen jednu lekci? Edward jich má víc."

Mischief managed ✔Where stories live. Discover now