Kapitola sedmnáctá - Dracův dopis a Příčná ulice

2.4K 253 32
                                    

Dny, týdny a měsíce ubíhaly jako voda v potoce a mezi Dracem a Natashou se utvořilo pevnější přátelské pouto. Když máte kamaráda, čas vám plyne rychleji a rychleji. A tak nebylo divu, že Natashe měsíce u Malfoyových utekly překvapivě rychle.

Na jednu stranu ji mrzelo, že netrávila letní prázdniny u Severuse, ale na druhou stranu byla ráda, že má konečně pravého kamaráda, který je jen o rok starší.

,,Bude se mi po vašem sídle stýskat," přiznala Natasha jednoho teplého srpnového dne, když se s Dracem procházela po zahradě.

,,Ty mi tu taky budeš chybět, ale budeme se vídat ve škole, že ano?" ujišťoval se. I on byl rád, že měl kamarádku a netrávil dny v manoru sám.

,,Samozřejmě že ano," usmívala se Natasha a natáhla před sebe dlaň, na kterou jí usedl motýlek.

,,To je dobře," oddechl si Draco a podíval se směrem k domu. Ze dveří vyšla Narcissa v tmavých šatech a pomalu šla k nim. Obě děti se na ni zadívaly a ona jim věnovala úsměv.

,,Napadlo mě, že bychom dnes mohli zajít na Příčnou ulici a nakoupit ti věci do školy, Draco," zadívala se na svého syna, ,,a Natasha půjde samozřejmě s námi."

Natasha se zaradovala. Půjde se podívat na Příčnou ulici! Ještě nikdy tam nebyla a tělem jí projel záchvěv radosti. Vzpomněla si na den, kdy Draco dostal svůj dopis. Nemohla se dočkat, až dostane ten svůj.

~•~

Draco a Natasha seděli u snídaně a ládovali se čerstvě upečenými koláčky. Lucius seděl v čele stolu a četl si v Denním Věštci, Narcissa seděla po jeho boku a poklidně si mazala máslo na chléb.

Tasha s Dracem se na sebe vždy nenápadně podívali a zazubili se. Pak ale dovnitř vletěla sova a usadila se na stole. Málem převrhla hrneček s čajem a svýma tmavýma očima se dívala na Draca.

,,To je z Bradavic," vydechl a všichni tři se na něj podívali. Roztřeseně si převzal dopis od sovy, jež se tvářila důležitě, a otevřel ho.

,,Vážený pane Malfoyi,
s potěšením Vám oznamujeme, že ve Škole Čar a kouzel v Bradavicích počítáme se studijním místem pro Vás.

V příloze Vám zasíláme seznam všech potřebných knih a vybavení.

Školní rok začíná 1. září. Očekáváme Vaši sovu nejpozději 31. července.

Se srdečným pozdravem

Minerva McGonagallová
zástupkyně ředitele

,,No ještě aby s tebou nepočítali," zavrčel Lucius, který neukázal žádnou známku radosti, že jeho syn dostal svůj dopis. Sklonil zrak k novinám a opět se začetl.

Draco se na Natashu podíval rozzářenýma očima. Každé dítě se přeci těší do Bradavic.

~•~

,,Tak, Draco, ty první," pobídla Narcissa svého syna, který si nabral letax do hrsti a vstoupil do krbu. Kdyby nebyl Lucius na ministerstvu, určitě by se chtěl přemístit.

,,Příčná ulice," řekl Draco a pak ho pohltily zelené plameny. Narcissa si Natashu otočila čelem k sobě.

,,Dnes večer se pro tebe vrátí Severus," sdělila jí, ,,zvládneš to sama?"

Mischief managed ✔Where stories live. Discover now