Kapitola devátá - Dva měsíce prázdnin

2.7K 300 44
                                    

Věnováno: Venda-Channel 💕

•••

,,Budete mi chybět," zašeptala Natasha a krátce se s oběma dvojčaty objala. Nadešel konec školního roku a pro všechny studenty to znamenalo jediné - odjezd domů na celé dva měsíce. Dvojčata nevěděla, jestli se domů těší, nebo ne. Natasha jim přirostla k srdci, byla s ní legrace a společně spolu provedli několik vtípků.

,,Třeba bys k nám mohla na návštěvu," navrhl Fred, který tajně doufal, že jeho nabídku přijme. Měl ji moc rád, byla to jeho nejlepší kamarádka. K jeho zklamání se však Natasha smutně usmála a zavrtěla hlavou.

,,To nepůjde, Frede. Přijela bych samozřejmě moc ráda," dodala rychle, ,,ale Severus by mě nepustil."

,,To je škoda," povzdechl si George a zadíval se směrem k bradavickému hradu. ,,Ještě ti chceme něco dát."

,,Jo," přikývl Fred a zalovil v kapse, ,,na. Myslím, že ho teď využiješ líp než my. Hlavně nám ho na začátku září nezapomeň vrátit."

,,Pobertův plánek?" vykulila Natasha oči. ,,Jak ho ale budu moct použít, když nemám hůlku.?"

Ozvalo se zapískání a to bylo znamení pro dvojčata, která rychle Tashu ještě objala.

,,Určitě si poradíš."

,,Ty nám taky budeš chybět, Tash," řekl Fred a George ho popadl za rukáv.

,,Dělej, Frede, nebo nám to ujede!" vlak se opravdu začínal pomalu rozjíždět, a tak Fred rychle naskočil dovnitř.

,,Hezký prázdniny, kluci!"

,,Tobě taky!"

,,A nenech Snapea, aby ti lezl na nervy!"

Natasha se smutně pousmála a mávala za ujíždějícím vlakem. Teď, když si našla dva opravdové kamarády, tu bude zase sama a bude dva měsíce čekat, než se vrátí a budou jí dělat společnost. Zadívala se na oblohu, na které nebyl ani jeden mráček, a sluneční paprsky ji začaly hladit po tváři. Co jen tu bez nich bude dva měsíce dělat? Z předešlých let věděla, že Severus v Bradavicích nezůstává po celou dobu letních prázdnin, ale vždy se alespoň na nejméně dva týdny vrací domů.

Otočila se na patě a zamířila zpátky po cestičce ke hradu. Všimla si mourovaté kočky, která vyčkávala opodál, kousek od Medového ráje, a pozorně Natashu pozorovala. Když děvčátko přišlo blíže, všimlo si, že kočka má kolem očí skvrny. Okamžitě ji poznala.

,,Paní profesorko?" podivila se Natasha a vzápětí už hleděla do lehce ustarané tváře profesorky McGonagallové. ,,Stalo se něco?"

,,To jsem se spíše chtěla zeptat já tebe, Natasho," lehce naklonila hlavu na stranu a Tasha se dala do chůze. Profesorka kráčela vedle ní. ,,Nic se neděje?"

,,Ne," zalhala Natasha. Odjeli jí přátelé, neví nic o své rodině. Kousla se do rtu. Třeba je z nečistokrevné rodiny. Za dva roky už bude studovat. Kam jen ji pošle Moudrý klobouk? Měla by se ho v září zkusit zeptat. ,,Jen... jsem se špatně vyspala."

,,Jistě," odfrkla si tiše Minerva. Natasha věděla, že tomu nevěří. Vždyť tahle lež se dala snadno prokouknout. Povzdechla si a kopla do kamínku. To budou dlouhé prázdniny plné čekání.

•••

Váhavě zvedla k Severusovi hlavu. Nejprve se podívala na učebnici lektvarů, kterou jí mlčky podával, a pak na něj.

Mischief managed ✔Where stories live. Discover now