Kapitola čtyřicátá první - Jako znovuzrozená

1.6K 211 13
                                    

Jak plynul den za dnem, plynuly i týdny za týdnem, a z těch týdnů se staly měsíce. A i přesto se Draco pokaždé zastavoval na ošetřovně, jako by si myslel, že Natasha konečně vyskočí z lůžka. Jenže to se nestalo. On a Severus si dělali starosti; o Justinovi přece věděli, že byl zkamenělý. O Natashe ale ne. Nevěděli, co tam dělal Skoro bezhlavý Nick, ani co to je za netvora a jejich teorie byly čím dál směšnější a nereálnější.

,,Lektvar už je skoro hotový, že ano?" ujišťoval se Draco, když jednoho večera seděl u Severuse v pracovně a společně probírali, co za netvora by to mohlo být.

,,Ano," přikývl Severus zamyšleně, ,,už jen pár dní."

,,Tak to zjistíme, jestli je zkamenělá nebo... nebo ne," polkl naprázdno Draco a uhnul pohledem. Pak ale vyskočil z křesla. ,,Už půjdu."

Snape přikývl a Draco mlčky vyšel z jeho pracovny. Když za ním klaply dveře, Severus si povzdechl a promnul si spánky. Tak moc si za ty roky zvykl na Natashinu přítomnost, že teď měl pocit, že se z toho ticha zanedlouho zblázní. Chvíli si říkal, co se to s ním děje. Ani v nejmenším se nepoznával.

Dnes v noci měl hlídat na chodbách on, a tak se rozhodl, že vyrazí o trochu dřív. Zamykal zrovna svůj kabinet, když se chodbou rozlehl hlas Minervy McGonagallové. Žádala všechny učitele, aby se dostavili do druhého patra a všechny žáky poslala na koleje. Teď, když tu nebyl Brumbál, převzala Minerva zodpovědnost za něj.

Severus rychlým krokem došel do druhého patra; akorát se tam dostali i další učitelé.

,,Zmijozelův dědic nám tu nechal další vzkaz," zašeptala Minerva zoufale.

Její kosti zůstanou ležet v komnatě navždy.

,,A tentokrát si s sebou vzal do komnaty další studentku," Minerva byla bledá a Severus byl na malou chvilku rád, že Natasha leží zkamenělá na ošetřovně.

,,Koho unesl, Minervo?" zeptala se jí vyděšeně Poppy.

,,Ginny Weasleyovou," odpověděla jí třesoucím se hlasem Minerva.

Severus se zarazil. Weasleyovi patřili mezi nejčistokrevnější rodiny. Proč ji Zmijozelův dědic vzal do komnaty?

,,Na chviličku jsem usnul, propásl jsem něco?" zpoza rohu vyšel Lockhart s širokým úsměvem na tváři.

,,Netvor si s sebou vzal do komnaty jednu studentku, Lockharte," informoval ho chladně Severus, ,,myslím, že nastala vaše chvíle."

,,M-moje chvíle?" vykoktal Lockhart, který najednou o trochu zblednul.

,,Neříkal jste snad, že celou dobu víte, kde se Tajemná komnata nachází?" Severus by se byl bavil, kdyby nenastala takováhle situace.

,,No výborně! Máte volnou ruku, Zlatoslave," Minervě se rozzářil obličej.

,,Ehm, dobrá! Půjdu do svého kabinetu a... připravím se," věnoval jim křečovitý úsměv a odešel. Hned ho následovali i ostatní profesoři, Severus nevyjímaje.

•••

Všichni Weasleyovi byli tou zprávou otřesení. Fred a George nevyjímaje. Seděli ve společenské místnosti Nebelvíru a nevěděli si rady. Nejdřív Natasha (kterou párkrát tajně navštívili na ošetřovně), a teď jejich malá sestřička.

,,Pořád to nechápu," poznamenal George, ,,proč ten netvor zaútočil na Natashu? Je přece ze Zmijozelu."

,,A proč na Ginny?" zeptal se nešťastně Percy. Ten byl už dost zničený z toho, že netvor napadl jeho přítelkyni Penelope. ,,Pokud se nestane zázrak, tak... tak..." hlas se mu zlomil a nikdo z nich už nepromluvil. Jen tiše doufali, že svou sestru ještě spatří živou.

•••

Slyšela cvrlikat ptáky. Zřejmě bylo otevřené okno. Počkat. Otevřené okno?! Jak může být v jejím pokoji ve Zmijozelu otevřené okno?

Pomalu otevřela oči a rozhlédla se kolem sebe. Prázdné lůžko. Takhle nevypadá jejich pokoj.

,,Natasho..." zaslechla podivně přiškrcený, ale přesto dobře známý, hlas. Prudce se posadila, až se jí zatočila hlava. ,,Lež klidně. Pro Merlina..."

,,Severusi," vydechla a podívala se na něj, ,,proč jsem na ošetřovně?"

,,Natasho, ty žiješ," nevěřícně se na ní díval. ,,Tasho.."

,,Tak jsi mi řekl snad poprvé," poznamenala se smíchem a rozzářeně se na něj dívala, ,,proč jsem tedy na ošetřovně?"

,,Napadl tě netvor Zmijozelova dědice," řekl jí zmateně, ,,ty si to nepamatuješ?"

,,Ne," zněla vystrašeně a promnula si čelo, jak se snažila si usilovně vzpomenout. A pak jí začalo svítat. ,,No jasně! Ten kluk z Mrzimoru a duch Nebelvíru a pak ten obrovský had-"

,,Had?" přerušil jí Severus. ,,Bazilišek."

,,Ano," kývla.

,,Nevěděli jsme, jestli jsi zkameněla jako ostatní, nebo jestli... nebo jestli tě... zabil," řekl tiše.

,,Obejmeš mě prosím?" špitla a podívala se na něj štěněčíma očima, až mu zase připomněla tu malou Natashu. A když ji váhavě sevřel v náruči, uvědomil si, jak moc velký měl strach.

•••

Severus s Natashou odešli z ošetřovny jako poslední a jelikož díky jejich dlouhému rozhovoru (Natasha chtěla vědět, co všechno se za dobu její nepřítomnosti stalo) jim utekl čas, blížila se večeře. Společně tedy vyšli z ošetřovny a zamířili do Velké síně. Natasha byla ráda, že už zase prochází chodbami bradavického hradu. Takže svůj první ročník víceméně proležela zkamenělá na ošetřovně.

,,Draco bude rád, že jsi v pořádku," řekl jí ještě Severus, než se od sebe odloučili. On zamířil k profesorskému stolu, kde už seděl usměvavý Brumbál, a ona se s velkým úsměvem rozeběhla k zmijozelskému stolu.

,,Draco!" vypískla a prudce mu padla kolem krku. Kdyby neseděl, asi by ho povalila na zem.

,,Natasho!" vydechl překvapeně a rozhlédl se kolem, jestli je nikdo nevidí. Pak jí váhavě objetí opětoval a ona se potom odtáhla. ,,Jsem tak rád, že tě zase vidím."

,,Já taky," usmívala se, ,,ani nevíš jak."

Kdo se ale neusmíval a kdo Natashu rozhodně rád neviděl, byla Pansy. Blaise za Tashou přišel a s úsměvem s ní prohodil pár slov.

,,Byl to zase Potter. Pan hrdina. Teď ho bude uctívat celá škola," utrousil jedovatě Draco a Pansy mu souhlasně přikyvovala.

,,Já vím."

,,Ale věřila bys tomu? Za to všechno mohla Weasleyová! Z Nebelvíru! Psala krví po stěnách, na studenty poštvala baziliška a skoro přivedla Pána zla zpět k moci. A zase podezřívali Zmijozel!"

,,Tak to ale bylo, je, a bude vždycky, Draco," usmívala se Natasha a nandala si jídlo na talíř, ,,ale já tuhle kolej nepřestanu mít ráda."

Brumbál se mezitím díval na Severuse, který vypadal klidně a věnoval se svému jídlu. ,,Jste rád, že je v pořádku, viďte?" Černovlasý muž zvedl hlavu a černýma očima se zadíval na Brumbála.

A potom, po několika vteřinách, mu tiše a upřímně odpověděl: ,,Ano."

•••

A všechno bylo zase k ničemu. Jeho plán opět selhal. A zase mu ho překazil Potter!

•••

No jo, no jo. Já vím, že mě milujete:D ale neradujte se předčasně, ještě před sebou všichni mají dlouhou a ne moc pěknou cestu!:D
Kapitola tedy bude buď zítra nebo ve čtvrtek, a už se pomalu přesuneme do Tashina 2.ročníku:))
-Milka💞

Mischief managed ✔Where stories live. Discover now