Kapitola osmdesátá pátá - Dopis rodičům

1.1K 134 28
                                    

Pokaždé, když na sebe Edward s Natashou narazili na chodbách, okamžitě sklopili pohled k zemi a snažili se jeden druhému vyhnout. Tasha měla pocit, jako kdyby to všechno hezké bylo najednou nenávratně pryč - tak moc zoufale se bez něj cítila, ačkoliv to nedávala najevo. Vždy jen pyšně zvedla bradu, avšak uvnitř sebe nemohla potlačit pocit, jak moc jí chybí.

Na společných hodinách seděli každý zvlášť. Toho si všiml i Severus, když měli obranu proti černé magii, ale rozhodl se to zatím nechat být. Pokud mu Natasha bude něco chtít říct, bude muset přijít sama.

Jenže co je moc, to je moc.

Snaha naučit se nitrobranu ale už byla pryč. Každou lekcí se Tasha zhoršovala, měla pocit, že její psychika tenhle nátlak nezvládne, a když se při jedné hodině ani nesnažila Severuse odzbrojit, došla mu trpělivost.

,,Natasho, takhle to dál nejde!" zamračil se. Mohl se podívat do její mysli, když teď měl vcelku volnou ruku, aby věděl, co se stalo, ale to nechtěl. ,,Nemám tušení, co se stalo, ale pokud se odmítáš snažit, je mi líto, ale takhle tě nic nenaučím."

,,Ty to nechápeš," špitla bolestně, ,,on... my... pohádali jsme se." Nechtěla mu to vysvětlovat, nechtěla se k té hrozné vzpomínce vracet. Nejraději by na ni zapomněla, vymazala ji ze své mysli, vrátila se v čase, aby tomuhle zabránila, ale nemohla. ,,Už... už se vůbec nebavíme. Víš jaké to je?" už zase jí bylo do pláče. Chtěla běžet pryč, někam daleko, klidně se nechat mučit od Voldemorta, jen nechtěla cítit takovou hroznou bolest v hrudi.

,,Vím," hlesl tiše Severus a posadil se do křesla. Zavřel oči, když mu v mysli vyplula vzpomínka na Lily. Když se také pohádali a od té doby už to mezi nimi nebylo takové, jako dřív. ,,Vím to moc dobře, ale tímhle se nesmíš nechat stáhnout ke dnu. Já vím, zní to krutě, ale tohle je válka, ty se musíš naučit nitrobranu, když máš vstoupit do řad Temného pána. Rozumíš?"

Natasha k němu zvedla zarudlé oči a jen se na něj mlčky dívala, jako by si v hlavě přerovnávala, co právě řekl. ,,To je ono," zašeptala a vstala z pohovky, ,,mohla... mohla bych si půjčit brk a pergamen?"

,,Co chceš dělat?" zamračil se nechápavě Severus, jenže ona na jeho otázku neodpověděla a místo toho si přivolala brk, inkoust a pergamen. Rozložila ho na stole a namočila brk do inkoustu; chvíli jen mlčky hleděla na papír, zřejmě si v hlavě rozmýšlela, co napíše.

Pak bylo dlouhou dobu slyšet jen škrábání brku. Severus byl zticha, jen ji pátravě pozoroval a přemýšlel nad tím, komu by tak mohla psát. Doufal, že se mu s tím svěří.

,,Měl jsi pravdu," řekla mu, když dopsala, ,,tohle je válka, a já bych se tímhle vážně neměla zabývat. Proto jsem se rozhodla takhle," odkašlala si, ,,napsala jsem dopis matce a otci."

,,Co jsi jim napsala?" zabručel Severus, kterému se její rozhodnutí moc nelíbilo.

,,Milá matko a otče," začala, ,,píši vám, abych směla požádat o dovolení, zda bych směla přijet na vánoční svátky do Malfoy manoru," Severus se zamračil, ale nijak to nekomentoval a čekal, co z ní vypadne dál, ,,Vím moc dobře, že jsem měla zůstávat stejně jako Draco v Bradavicích, ale potřebuji si s vámi promluvit o důležitém a neodkladatelném tématu. Týká se to Temného pána. Pozdrav posílá vaše dcera Aravis. Tak co na to říkáš?" zadívala se s očekáváním na Severuse a srolovala pergamen.

,,Proč chceš jet na prázdniny do manoru?" chtěl vědět. ,,Měl jsem za to, že máš zůstávat tady. Myslel jsem, že to je i dobrovolně."

,,Vzhledem k událostem, které nastaly, se budu muset bohužel zařídit trochu jinak," odpověděla mu a pak si šeptem pro sebe dodala: ,,Takhle aspoň uvidí, jak se chová pravý Zmijozel!"

•••

,,Hele, nechtěla bys vlastně na pár dní k nám? O prázdninách?" zeptal se Edward Lae, když spolu seděli v knihovně a vypracovávali domácí úkoly. O Natashe se už nezmiňovali - k Lettyně i Edově překvapení se Tasha bavila sotva se svou o rok mladší kamarádkou. Edwarda se ale stále zmocňovala žárlivost, kdykoliv viděl Natashu, jak se v Dracově přítomnosti směje. Bál se, že po jejich hádce už to nikdy nebude jako dřív, že už spolu nikdy nepromluví.

,,Promiň, Ede, ale po dlouhé době uvidím Lea a rodiče, takže zůstanu doma, nezlob se," podívala se na něj smutně, ,,pracuje teď u Gregoroviče, tak se sotva dostane domů."

,,Jasně, to chápu," přikývl Edward a doufal, že Nymfadora bude mít volno v práci a přijede k nim na Vánoce. Potřeboval by nějaké to rozptýlení.

,,Zkus se zeptat Na-" rázem ale zmlkla a oba dva se najednou zadívali na třetí, prázdnou židli mezi nimi. Na židli, na které vždycky seděla Natasha.

,,Pozval tě Křiklan na ten svůj večírek?" změnil rychle téma Edward. Lae se zasmála.

,,Ano, pozval," přikývla pobaveně, ,,moc se mi tam ale nechce!"

,,Jsi nejlepší z celý třídy, tak se ani nedivím," uchechtl se a otočil stránku v učebnici. ,,S kým půjdeš?"

,,Tebe zřejmě nepozval," zasmála se Lae, ,,tak nechtěl bys jít se mnou?"

,,Vlastně proč ne. Alespoň budeme trpět spolu."

•••

,,Takže ty se chceš vrátit na vánoční prázdniny k nám?" pozvedl obočí Draco, když vyslechl Natashu.

,,Ano," přikývla, ,,kvůli jedné záležitosti, která navazuje na další, a je to dost tajemství, takže teď ti to říct nemůžu."

,,Chápu," ušklíbl se a natáhl k ní ruku, ,,tajemství za tajemství, platí? Až přijedeš na Nový rok, oba si řekneme svoje tajemství."

,,S tím souhlasím," stiskla pevně jeho ruku, ,,tajemství za tajemství. Budu jen doufat, že to všechno půjde jako po másle."

Její zmijozelská stránka náhle převyšovala nad všemi ostatními a Natasha si v té chvíli neuvědomovala svou lehkomyslnost. Neuvědomovala si následky svého rozhodnutí, které ji budou čekat, když se vše skutečně stane. V ten moment si snad neuvědomovala nic. Jen doufala, že se tím třeba vyřeší všechno její trápení.

•••

Když Rodolphus četl již poněkolikáté dopis od své dcery, byl znepokojenější a znepokojenější. Nedokázal z toho vyčíst, co tak důležitého s nimi Natasha může chtít probrat, když to nepočká až do letních prázdnin. Jen doufal, že to skutečně není to, co si myslí, že je.

•••

Tak co myslíte, dopadne její návštěva dobře, nebo se něco stane?😅😅
A kolik z vás chce, aby se Tasha vrátila k Edwardovi a kdo naopak ne?😅
-Milka💞

Mischief managed ✔Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora