Kapitola dvacátá osmá - Rozhovor v Zapovězeném lese

2K 215 20
                                    

,,Jsi si jistý, že vaši spí?" zašeptala Natasha a nakoukla za roh. Na chodbách Malfoy manoru byla tma, jak by taky ne, když bylo něco málo po půlnoci.

,,Určitě ano," odpověděl Draco, který také šeptal, ,,pojď." Jemně se dotkl její ruky a vydal se vpřed. Natasha za ním tiše cupitala, dokud nedošli k místnosti, která sloužila jako knihovna. ,,Až po tobě," šeptl s úšklebkem Draco. Natasha sice protočila očima, ale vešla dovnitř.

,,Máš hůlku?" šeptla a otočila se na něj.

,,No... nemá se přeci kouzlit mimo školu," váhal Draco.

,,Ale Draco, od kdy zrovna ty dbáš na pravidla," ušklíbla se, ,,a navíc, v tomhle domě jsou tví rodiče, kteří mohou kouzlit. Tak by to ministerští nemuseli poznat, ne? A navíc, tvůj táta pracuje na ministerstvu-"

,,Dobře, dobře, přesvědčila jsi mě," vzdychl a vytáhl svou hůlku, ,,Lumos." jeho hůlka se rozsvítila a Natasha musela maličko přivřít oči.

,,Bezva. Tak jdeme hledat. Musíme zjistit, co to je za Kámen. Proč by po něm Quirrell šel?" přemítala tiše Natasha.

,,Ten Kámen musí být mocný, proč by ho jinak měl ve své škole Brumbál a proč by se ho Quirrell snažil ukrást," poznamenal Draco. Svou hůlkou za chůze svítil na názvy knih a přemítal, ve které by asi mohla být nějaká zmínka o Kameni. ,,Nemůže to být i v bradavické knihovně? Jak jinak by se to Potter a spol. dozvěděli? Grangerová je šprtka a knihomolka, musela to zjistit tam."

,,Asi máš pravdu, ale třeba toho nezjistila mnoho. Vaše knihovna může poskytovat více informací," namítla Natasha a dál se rozhlížela po regálech. ,,Někde tady něco přece být musí, ne?"

•••

Ačkoliv měli Draco s Natashou celé prázdniny, tudíž dost času na to, aby našli něco o Kameni, nenašli nic. Po takovýchto informacích jako by se v Malfoyovic knihovně slehla zem. Tasha doufala, že budou mít větší štěstí v bradavické knihovně, tam ale hrozila možnost, že informace o daném Kameni budou v oddělení s omezeným přístupem. Natasha už tak nesměla do knihovny chodit, madame Pinceová by jistě vyletěla z kůže, kdyby Tashu našla v oddělení s omezeným přístupem.

Nadešel čas, kdy se studenti měli vrátit domů, tudíž čas, kdy se měli Tasha a Draco rozloučit s Luciusem a Narcissou. Kniha o Starobylých rodech už byla bezpečně na svém místě v knihovně a Natasha doufala, že ji nikdo z rodiny Malfoyových za tu dobu, co tu nebyla, nepostrádal.

Když se děti loučili, doma byla jenom Narcissa. Lucius byl jako vždy v práci, takže se s dětmi loučil už včera po večeři. No, loučil. Jak se to vezme, bylo to loučení neloučení.

,,Budete nám chybět," objala Draca a poté Natashu Narcissa, ,,budu ráda, když přijedete i na Velikonoce, ale ještě ti dáme vědět, Draco..."

,,Samozřejmě," přikývl Draco a přestoupil ke krbu. Narcissa byla domluvená se Severusem, že děti zase využijí jeho krb, aby se dostali zpět do Bradavic. Draco si tedy nabral hrst prášku, usmál se na matku, než vstoupil do krbu, a za chvíli byl pryč.

,,Moc vám děkuju, že jsem tu zase mohla být s vámi," usmála se upřímně Natasha a Cissa jí úsměv oplatila, ,,mějte se..." pak také nabrala Letax, vstoupila do krbu a v další vteřině byla pryč. Když se objevila v Severusově krbu, byla zase zapatlaná od sazí. Vystoupila z krbu a oprašovala se.

,,Jak je možný, že ty vždycky jsi od sazí, když používáš letaxovou přepravu?" zeptal se pobaveně Draco, když na ni hleděl.

,,Nemám tušení," ušklíbla se a zvedla zrak od svého oblečení. Střetla se se Severusovým pohledem a oči jí zajiskřily. ,,Mimochodem, taky tě ráda vidím, Severusi."

Mischief managed ✔Onde histórias criam vida. Descubra agora