Kapitola sedmdesátá sedmá - Shledání a novinky

1.5K 169 31
                                    

,,Tasho!" dívčí výkřik se u nich ozval nebezpečně blízko a v další chvíli jí malá tmavovláska skočila na záda. Natasha se šťastně rozesmála a Laetitiu objala. ,,Jsem tak ráda, že jsi v pořádku!"

,,Kde je Draco?" zamračila se Tasha, když se rozhlížela po zmijozelském stole ve snaze ho najít.

,,Nevím," pokrčila rameny Letty, ,,před chvilkou ještě seděl vedle mě. Tak jste se konečně dali dohromady!" změnila rázem téma a Tasha s Edem okamžitě zčervenali. ,,I když to je asi trochu divný, ne? Když jste příbuzní."

,,Svým způsobem nejsme, ale vlastně i jsme," prohrábl si vlasy Edward a pousmál se, ,,mou matku vydědili."

,,A já svou matku našla," vzdychla si Natasha. Máš, co jsi chtěla, šeptalo jí její podvědomí, po tak dlouhé době jsi našla své rodiče.

Ed s Lae se na sebe nejistě podívali. ,,Tady a teď to nebudeme řešit, ano?" řekl shovívavě a pohladil ji po zádech. ,,Třeba po snídani v knihovně, nebo venku u jezera..."

•••

Severus Snape zamračeně propaloval Edwarda pohledem. Patřil k té malé hrstce lidí, kteří netleskali, když se dvojice políbila.

,,Copak, copak, Severusi?" usmíval se na něj Brumbál. ,,Školní rok je za tebou, dva měsíce volna před tebou-"

,,Nevím, jestli se tomu dá říkat volno, Brumbále," odsekl Severus. Skutečně si svůj život zavařil, jak jen mohl. K Narcisse ho vázal slib, i když nebyl neporušitelný, a pokud se přes léto z Draca stane smrtijed, (a Severus neměl nejmenší tušení, jak to nakonec dopadlo na ministerstvu) bude mu muset pomáhat. Skutečně ho práce dvojího agenta začala unavovat. Byl z toho všeho nevrlý.

Řediteli v očích tančily jiskřičky. ,,Jakýpak máš názor na nový bradavický pár?" On mě snad chce schválně vytočit, pomyslel si Severus dotčeně a pohledem zalétl k Natashe, která seděla u zmijozelského stolu vedle Edwarda.

,,Nemám tušení, co dělá mrzimor u stolu mé koleje," protáhl. ,,Jaký bych měl mít názor podle vás? Asi takový, jaký je pro profesora lektvarů vhodný." Skutečně byl z posledních událostí zmatený a nejistý. No kdo by to byl řekl? Asi tím jen dokazoval, že je také člověk s city, ačkoliv je nedává najevo.

,,Možná, že se díky nim zmírní rivalita mezi kolejemi," navrhl zvesela Brumbál a Severus se divil, kolik optimismu v sobě ten chlap má.

,,Jak můžete být tak veselý, Brumbále?" zeptal se tiše Severus a pohledem na malou chvíli zalétl ke trojici nebelvírů. ,,Nemám sice tušení, co se na ministerstvu stalo, mám ale takový pocit, že nic pěkného rozhodně ne."

Brumbálovi zmizel úsměv z tváře a na malou chvilku jej nahradil stín bolesti. ,,Ne. To bohužel ne, Severusi."

•••

Draco si vlastně nebyl tak úplně jistý, proč z Velké síně utekl. Nežárlil na Tonske, to v žádném případě, jen ho sužoval strach, který skrýval za chladnou maskou. Už odmalička k tomu byl veden, všichni Malfoyové se takto museli chovat.

Svým způsobem se bál nadcházejících let. Znamení zla měl mít už za dva roky vypálené, a Merlin ví, zda k tomu nedojde už dřív. Možná že Natashe záviděl, ačkoliv ona mnoho věcí k závidění neměla. Měla ale přátele, nejlepší přátele, které Draco vždycky postrádal.

A teď, když viděl, jak ji Tonks políbil, měl pocit, jako kdyby se jeho srdce rozpadlo na tisíc kousíčků. Díky tomu polibku, který viděl, nabyl pocitu, že ona bude mít vždycky někoho, kdo jí bude stát po boku, kdo jí pomůže v nesnázích. A pokud by on i Natasha měli ve stejném věku přijmout znamení zla, byl si jistý, že on to ponese hůř, jelikož neměl nikoho, kdo by ho vyslechl.

Neměl tušení, co všechno od něj bylo očekáváno na pozici smrtijeda. A to byla jedna z věcí, které se bál. Padal do černé díry, neviděl na její dno, a kolem něj panovala pouhá temnota a on se bál toho, co mu následující dny, měsíce a roky přinesou.

Je totiž těžší bojovat se strachem, když máte pocit, že jste sám.

•••

,,Ale teď už dost o mně. Co se tady dělo za tu dobu, kdy jsem tu nebyla? Kdepak je Umbridgeová?" usmála se Natasha, když dopověděla to, co se dělo v době, kdy byla uvězněná v manoru.

,,Hodně věcí," přikývl zamyšleně Edward a palcem ji hladil po hřbetu ruky, ,,spolupracovali jsme s Malfoyem."

,,To mi připomíná mého otce se Severusem, když spolupracovali se Siriusem, aby mě zachránili," vydechla Natasha, která z toho byla stále dojatá. Riskovali, dokonce spolupracovali, Severus a Sirius, dva rivalové, kteří se už od školních let nenáviděli. Jen kvůli ní. A to ji hřálo u srdce. Byl to neskutečně krásný pocit.

,,Asi ano," podíval se na ni Edward, ,,hlavní je, že jsi v pořádku. Měli jsme o tebe všichni strach. Já, Letty, profesor... Draco," dodal váhavě.

,,To ano," přidala se Lae, ,,a Umbridgeová je pryč. Leží na ošetřovně, protože se na ni prý vrhli kentauři!"

,,To jako vážně?" zasmála se Natasha. ,,Jak to, že vůbec vkročila do lesa?"

,,Neslyšela jsi, co se šušká? Potter a jeho přátelé byli na ministerstvu a prý se opět střetl s Ty-víš-kým, ale Brumbál ho zachránil," sdělila jí Lae, ,,když jsi tu nebyla, Umbridgeová zjistila, že Potter založil nějakou armádu, nebo co, a dostala Brumbála ze školy. Sama tu byla ředitelkou, a kdyby jí kentauři nedali co proto, nejspíš by vám už teď napařila školní trest, že jste se muckali ve Velké síni!"

Edward s Tashou se na sebe s úsměvem zadívali. Jejich vztah byl sice čerstvý, oba se ale cítili nesmírně šťastně a měli pocit, jako kdyby už spolu chodili několik let. Možná to bylo tím, že jejich vztah jistilo pevné přátelské pouto.

,,Dvojčata utekla ze školy," dodala nakonec Lae a Tasha se trochu napnula. Kdo ví, jaké by to asi bylo, kdyby se tehdy dostala do jiné koleje a dál se bavila s dvojčaty? Poznala by vůbec Lae? Chodila by s Edwardem? Nevěděla. Ale co věděla, bylo rozhodně to, že by svůj život nevyměnila ani za nic. Ani za vědomí, že by s dvojčaty byla za dobře. Ti dva už byli minulostí, od které pomalými kroky kráčela pryč a zůstávala se svými nejlepšími přáteli a Edwardem v přítomnosti.

•••

Někdo věří v posmrtný život. Někdo v to, že se dostaneme do nebe, nebo do pekla. Sirius nikdy neuvažoval nad tím, čemu vlastně věří, ale když viděl bílé oslnivé světlo, byl si jistý, že někde rozhodně je.

•••

Tadadaaa, další kapitola a doufám, že se vám líbila😇
Budu moc ráda za názory🙈
-Milka♥

Mischief managed ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat