Kapitola druhá - Natashino první setkání s dvojčaty

4K 347 21
                                    

Věnováno: EmulikHD 💕

•••

Fred a George se tiše chechtali pod lavicí na hodině kouzelných formulí. Z profesora Kratiknota si zkrátka nešlo nedělat legraci.

,,Chlapci! To už by stačilo!" vypískl profesor Kratiknot, když už konečně vylezl na hromadu knih, na kterých vždy stál. Byl maličký a takhle alespoň mohl vidět na všechny studenty ve své třídě.

Teď už měl ale dvojčat plné zuby. Byla samý žert a šprým, ale už ho to unavovalo. A to byl teprve začátek jejich prvního roku! Neustále mu v hodině vyrušovali. Možná by bylo dobré upozornit na to ředitelku jejich koleje. To ale nevěděl, že ona s dvojčaty už má také plné ruce práce.

,,Dneska v osm hodin se hlaste u pana Filche!" vypískl Kratiknot a snažil se znít přísně. Upřímně? Moc mu to nešlo, a tak se dvojčata začala znovu smát. ,,A Nebelvíru odebírám dvacet bodů!"

Kratiknot nevěděl, jak jinak dvojčata potrestat, než školním trestem a odebráním bodů. Vypadalo to ale, že oni si z toho nic nedělají. Nu, ono to tak nevypadalo, ono tomu tak skutečně bylo.

•••

Děvčátko tichounce vyběhlo schody a ohlédlo se kolem sebe. Bylo sice vyučování a profesoři byli ve svých učebnách, nehodlala však riskovat, že by ji někdo zahlédl. Měla být ve sklepení a nebo u Hagrida.

Popoběhla pár krůčků a stanula před pootevřenýma dveřma. Malá Natasha nakoukla do knihovny, ve které nikdo - kromě madame Pinceové - nebyl. Bylo logické, že zde studenti nebudou, když mají vyučování. Tasha vklouzla dovnitř a proklouzla kolem knihovnice. Všichni dospělí děvčeti zakazovali chodit do knihovny a ona nechápala proč. A přitom měla knížky tak strašně ráda!

Procházela mezi regály a fascinovaně hleděla na staré i nové knihy. Nikdy si vlastně z knihovny nic nepůjčila, Severus měl knih plno a ona si pokaždé nějakou vybrala. Bylo jí celkem jedno, že většina z nich je jen o černé magii nebo o lektvarech, důležité bylo, že měla co číst.

Zrovna když si stoupala na špičky, aby si přečetla název knížky, která vypadala zajímavě, ozvalo se za jejími zády odkašlání. Natasha ztuhla, nasadila nevinný úsměv a otočila se. Pohlédla do rozzlobené tváře knihovnice a kajícně sklopila zrak na své botičky.

,,Omlouvám se," pípla tiše, ale knihovnice jako by její omluvu ani nevzala na vědomí.

,,Neříkal ti snad už několikrát pan ředitel," začala naštvaně, ,,že v knihovně nemáš co pohledávat, Natasho? Jakmile bude možnost, řeknu to profesoru Snapeovi."

Tasha jen kývla hlavou a madame Pinceová ji propustila ze svých spárů. Když vyšla ven, oddechla si a následně si rychle pospíšila ke sklepení.

•••

Severus Snape měl zrovna hodinu lektvarů s Nebelvírem a Zmijozelem. Spojit tyhle dvě koleje dohromady byl nápad čirého bláznovství, i Brumbál moc dobře věděl, že mezi těmito dvěma kolejemi vždy panovaly jisté neshody. Vůbec na to ale nedbal. Měl na to vlastní názor.

V jeho třídě panovalo jako vždy ticho a on černýma očima propaloval studenty. Tiše bubnoval prsty o desku stolu a sledoval hlavně nebelvíry. Byl to ředitel koleje jménem Zmijozel, o níž se říkalo, že z ní vyšli jen kouzelníci a čarodějky, kteří se přidali na stranu zla. Salazar Zmijozel dbal na čistou krev a mudlovskými šmejdy opovrhoval. A jeho koleji tyto předsudky vůči nečisté krvi zůstaly napořád.

Mischief managed ✔Where stories live. Discover now