Yıldızları bavuluma koysam...

3.7K 318 28
                                    

" Pippa' nın yanında sen kalmalıydım. Franco' nun kalmasına nasıl izin verirsin. " Diye kızdı Francesco. Bretha her an kavgaya tutuşacak olan çocuklarını ve birbirlerine karşı yanlışlıklar yapan torunları için üzgündü.

" Vera' nın da bundan hoşnut olmadığını biliyoruz. Eski yaralarını şimdi bugün çocuklarımız üzerinden kaşımasına artık dayanamıyorum. Franco' nun bu gece hastanede kalmasına izin verdim çünkü vedalaşmaları gerek. Doktoru izin verdiği in an da dönüş için uçak biletini alacağım. Amerika' ya dönecek, hayatına orada devam edecek. Bebeğiyle birlikte orada yaşayacak. Gerekirse bende bundan sonra onun yanında olurum. " dedi. Ardından kocasına döndü gözleri " Pippa ve Violetta benim için buradaki herkesten önemli. Kusura bakmayın buradaki herkesi ayrı ayrı seviyorum. Rossiler benim ailem. " Bretha ve Sergio' ya sevgiyle baktı. " İkiniz annem ve babamsınız ama çocuklarımın üzülmesini istemiyorum. Şimdi değilse de yakında hamileliği duyulacak ve insanlar 21 yaşındaki genç bir kadının üzerine gelecek. Burada kalması doğru olmaz. Yarın sabah Franco ve Pippa' yla da konuşacağım. Uzun bir gece oldu, herkese iyi uykular tabi yorganlarınız diken olup bir yerlerinize batmazsa... " Carolina' nın eline dokundu ve odasına gitmek için ev halkının toplandığı büyük salondan ayrıldı.

Vito' dan sonra doğan ikinci büyük ağabey Jose' in eşi " Tek başına verebileceği bir karar değil bu. " dedi.

" Tek başına verilmiş bir karar değil. Isabella' nın dediği her lafın altına imzanı atarım. Onu haksız mı buluyorsunuz? Ben, Pippa' yı size emanet ettiğim her biriniz onun annesi, babası oldunuz ve şimdi ilk hatasında ardına bakmadan yargıladınız. Kim için? Franco için mi yoksa nişanlısı için mi? " Diye sordu Franco.

" Elbette hayır Francesco. Kimse Pippa' yı yargılamaz. Vera' nın son zamanlarda sinirlerinin bozuk olduğunu hepimiz biliyoruz. " Dedi Paola.

" Ben hastalanabileceğini düşünmemiştim. Franco' nun ne halde olduğunu kimse görmüyor ve kızdığım bu. Severek yaptığını işini, eğitimini, sevdiğini söylediği kadını her şeyi terk etti. " Dedi kadın Vera.

" Sende Pippa' nın iki adamı aynı anda idare ettiğini düşündün. Zekice... " Dedi Carolina.

" Hala Ethan ile birlikte olduğunu bize söyleyen oydu. " Diyerek kendini savunmaya çalıştı kadın.

" Oğlumuzda hala nişanlı olduğunu söylüyordu. " Diyen Vito oldu. " İki küçük aptal neden her şeyi zorlaştırdılar. " Dedi ardından . Sergio çocuklarının arasındaki kargaşaya daha fazla kayıtsız kalmadı.

" Bir anne olarak çocuğunu için en doğrusunu Isabella bilir. Sizin tartışmanız hiçbir şeyi değiştirmez. " dedi. Büyük baba son sözü söyledi. Isabella' nın yapmak istediği şeyin farkına varan büyükanne ve büyükbabaydı. Kadın Franco' nun ne kadar ne kadar mücadele edeceğini merak ediyordu. İki gencin arasındaki duyguların çocukluk hevesimi yoksa gerçek bir kalp bağımı olduğunu sınamak istiyordu gelinleri ve Sergio bu sınavı yerinde buluyordu.

" Hangi yılda yaşıyor olursanız olun burada insanlar dedikodu ile can yakmaktan çekinmeyecek kadar kötüdür. Pippa' nın hassas ve duygusal bir çocuk olduğunu biliyoruz. " dedi Bretha. Çocuklarından ve torunlarından ayrılmak her ne kadar canını acıtıyor olsa da desteğini esirgemedi. Şimdi kim itiraz edebilirdi ki. Asıl iş birbirine sevdiklerini söyleyen adama birlikteliklerinin getireceği sorumlulukları yok sayan iki genç için sorunu olacaktı. Savaş ya da vazgeçip kabullen.

***

Franco hemşireye getirdiği yastık için teşekkür etti. Yastığı refakatçi yatağının üzerine bırakıp Pippa' nın yanına oturdu.

" Kendini nasıl hissediyorsun? " Diye sorduğunda, Pippa kurumuş dudaklarını diliyle ıslattı. " Bir bardak su verir misin? " Dedi. Franco hızla ayağa kalktı ve bardağa doldurduğu suyu genç kadına götürdü. Pippa' nın kalkmasına yardım etmek için elini sırtına koydu. Birkaç yudum suyu içtikten " Teşekkürler. " dedi ve başını yastığa bıraktı.

Burada Olan Burada Kalır ( HENÜZ DÜZENLENMİYOR.)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin