Geleceğe Yazılmış Satırlar

10K 432 45
                                    

Isabella karanlığın içinde şarkının başlamasını beklerken heyecanlıydı. Sahneye ilk çıktığı o anki gibi, ilk günkü heyecan ve beraberinde gelen histerik titreme. Spot ışığı sahnenin ortasına yansıdığında gitarın tellerine vurulduğunu duydu. Gözlerini kapadı "sevgili annemiz beni kutsa" diye mırıldandı. Sol ayağındaki ağrıya aldırmadan ışığın altına yürüdü.  En iyi bildiği şey danstı. Dans etti. Partneri Gideon kolunu attığında "heyecandan ölebilirim" dedi. 

"seninle dans ediyorum. Ölebilirim" dedi. 

***

Francesco büyük salonun ışıkları söndüğünde huzursuzca oturduğu sandalyede kıpırdandı. Pippa, Edward ve eşi hemen yanında yerlerini almıştı. 

Edward karısının elini tutup"o görüp görebileceğin en iyi dansçıdır" dedi.

"annem her zaman en iyisidir" dedi Pippa ve ellerini balkonun korkulukları doğru koyup öne doğru eğildi. Spot ışığı yandığında "tanrım başlıyor" dedi heyecanla. Francesco iç çekerek geriye yaslandı. Ahşap sahne döşemesinin gıcırtısı kulaklarına kadar gelmişti büyük salonda. Yıllar sonra sahneye ilk kez çıkacak olan genç kadının izlemek için yerlerini almış meraklı kalabalıktan alkış sesleri yükseldiğinde Francesco doğruldu ve sahneye dikkat kesildi. Isabella orada ışığın altında duruyordu. Üzerinde tül ten renginden dans elbise vardı. Ayakları çıplak. Karanlığın başka bir yerinden çıka gelen partneri ona sarıldığında vücudundaki kasların hepsi gerildi. Müzik başladığında salon ani bir sessizliğe büründü. "başlıyorlar" dedi Pippa gözlerini sahneden ayırmadan ve başladı. Dünyanın üzerine sadece o vardı ve Isabella bir bulut gibi süzülüyordu gözlerinin önünde. Tutabilecek kadar yakın bir hayal gibi. Bir an sahnenin önüne geldiklerinde kadının dudaklarına kaydı gözler. Şarkıcıyla birlikte söylüyordu şarkıyı ve Francesco ona eşlik ettiğinde habersiz kadının hipnozuna dalmıştı. 

 no i don't wanna fall in love
hayır aşık olmak istemiyorum

with you
seninle   

***

Müzik biterken son adımlarını attılar. Işıklar tamamen söndüğünde Gideon' a sarıldı boynuna doladı kollarını ve "teşekkürler... Sen olmasaydın başaramazdım" dedi. Işıklar açıldığında adamdan ayrıldı. Gideon elini tuttu ve sahnenin önüne doğru yürüdüler. İzleyicileri selamlarken insanların ayağa kalkıp alkışladıkları gördü. "teşekkürler... teşekkürlerr" diyordu sürekli. Sahnenin arkasına geçene kadar durmamıştı alkışlar. Belinda onu bekliyordu. Kuzenine sarılıp başını omzuna koyduğu an akmaya başladı gözyaşları. 

"yeniden doğdun" dedi Belinda.

"ölmeden önceki son doğuş" dedi Isabella. Kuzeninden ayrıldı ve gözyaşlarını sildi. Belinda Gideon' u tebrik etti. Kulis amirinin uzattığı havluyu alıp omzuna attı ve kendi kulisine doğru yürüdü. Belinda odanın kapısını açıp çekildi ve "herkes burada" dedi tereddütle. 

"herkes mi?" diye sordu Isabella. Omzundaki havluyu attı ve küçük gardıroptan çıkardığı bornozu üzerine çevirip kuşağını bağlayıp, terliklerini giydi. Herkes ve Francesco. "oda gelmiş" dedi Belinda. Isabella dudaklarında burun bir gülümseme belirdi. "ilk kez izledi beni" dedi. Kulisinin kapısı çalındığında aynaya döndü. Akan rimelini silmeye çalışırken gel diye bağırdı. Pippa arkasına saklandığı büyük çiçek buketiyle içeri girdi. Çiçeği çekip "anne" diye çığlık attığında Isabella güldü ve kollarını açıp bekledi. "bebeğim gelmiş" Çiçeği Belinda' ın eline tutuşturup kadının kollarına atıldı genç kız. Başını göğsüne gömdü ve "güneş gibi parlak ve yakıcıydın anne" dedi. Annesinin kokusunu içine çekti. Heyecanlı ve gururluydu.  Isabella elinden tutup ikili koltuğa oturttu genç kızı. Heyecanla konuştu Pippa "Babam büyülendi anne. Geleceğinden kimsenin haberi yoktu. Edward amca onun Japonya' da resmi bir ziyarete katılacağını söylemişti bana ama biz geldiğimizde locada en önde oturuyordu" dedi kız. Ailesi için hala umutluydu. Isabella kızın yanağına dokundu ve "sen beğendin mi?" diye sordu. 

Burada Olan Burada Kalır ( HENÜZ DÜZENLENMİYOR.)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin