21.Bölüm 1. Part

13.5K 888 32
                                    

Oturduğu deri koltuğa yapışmıştı bacakları. Zaman yaklaştıkça heyecanı giderek artıyor ve terliyordu. Pippa bacaklarına oturmuş elindeki bez bebekle oyalanıyordu. Bakışları Gabby Ravaneli' in Francesco' un omzuna koyduğu elini takip ederken Pippa' ın yanığına değen eliyle gözleri kendisine bebeğini gösteren kıza baktı. "annecim" dediğinde gülümsedi.

"efendim Kap Kek" dediğinde elindeki bebeğin düğmeden yapılan gözlerini işaret etti. Gözlerinden bir tanesini elinde tutuyordu. Süt dökmüş minik bir kedi gibi elindeki düğmeyi burnuna kadar kaldırıp "koptu" dediğinde güldü ve "onu elbisenin cebine koyalım. Evde dikeriz" dedi. Elindeki düğmeyi alıp kızın elbisesinin cebine koydu. Kulağı Pippa dayken gözleri Gabby' in Francesco' un ensesinde saçlarıyla oynayan elindeydi. Çığlık atmak için delicesine istek duyduğu dilini tutabilmek için dişlerini birbirine bastırdı. Koltuğun yanında ayakta dilinmiş dura Simon' a baktığın genç adamın gözlerini bir an olsun karşısında diktiği noktadan ayırmadığını gördü.

"Simon?" diye seslendiğinde adam gözlerini ona dikti. 

"Sinyora" dedi Simon ona doğru dönüp. "buradan çıkmalıyım. Çok sıcak ve boğucu" dedi. Simon' un çatılan kaşarlı isteğinin yerine getiremeyeceğinin habercisiydi.

"üzgünüm Sinyora Rossi ama buradan ayrılmanıza izin veremem. Patronun kesin emri var" dedi. İsabella kıstığı gözlerin ve dudağına yayılan alaycı gülümsemeyle "patronun yanındaki cadıyla oynaşmayı bırak keyfine ara vermeyecek Sinyor ve biraz daha burada kalırsam bir panik atak krizi geçireceğim" dedi. Pippa ve yakınlardaki birkaç kişinin gözleri ansızın yükselen sesini işitince ona döndü.

"bana birkaç dakika verin" deyip yanlarından ayrıldığında kendisine bakan adama yalan ve abartılı bir gülümsemeyle baktı. 'dön dönüne salak' bakışını anlamış olacak ki adam yarım ağız gülümseyip elindeki şampanya kadehini ona doğru hafifçe kaldırarak selam verdikten sonra arkasını hemen karşısında duran adama doğru önüne yüzünü döndü. Simon birkaç dakika sonra yanlarına döndüğünde umutla çıkabilirsiniz efendim demesini umdu.

"üzgünüm Sinyora Rossi. Bay Edward birazdan sizi anons ederek sahneye davet edeceklerinizi söyledi. Konuklar az sonra burayı terk edecekler" dedi. Ellerini önünde bağlayıp eski yerini alırken İsabella Pippa' ı kucağından indirip yanına oturttu. Ayağa kalktı ve otururken dizlerinin üzerine çıkan elbisesinin eteğini çekiştirerek indirdi. Francesco' un yanına gidebilmek için attığı ilk adımda duyduğu sesle durduğu yere çakıldı.

"Hanımefendi" diyerek kalabalığın arkasından yanına gelen Alberto Ravanelli' i gördüğünde bir adım geri attı ve bacakları koltuğa çarptı. "tanrının beni sevmediğini biliyorum" dedi genç kadın. Derin bir nefes alıp arkasını "bunu yapabilirsin Isabel" diyerek kendi kendine kısa bir moral konuşmasını yapıp ellerini saçlarına götürdü. Önüne düşen saçını kulağının arkasına iterken sırtını dikleştirdi ve yalan gülümsemesi tekrar yerleştirdi dudaklarına. Karşısında duran adama elini uzatıp "beyefendi" dedi. Alberto kendisine uzatılan eli sıkmak yerine tutup nazikçe dudaklarına götürdü.

"burada olacağınız öğrendiğimde gelmemek konusundaki fikrim anında değişti. Bu inanılmaz güzelliği nasıl yalnız bıraktılar? Sevgili kocanız şimdiden kapılmış kurgulanmış başarısının rehavetine. Oysa siz bir adamın sevgisini kazanarak elde edeceği en büyük başarısınız Sinyora" dedi genç adam.

"ben onun birazdan elde edeceği, gerçek başarısına ortak olmak için buradayım bayım. Francesco gelecek görmediği hiçbir işin altına imza atmaz" dedi İsabella. Adamın sözlerinin gerçeklik payını kulak arkası etmemişti.

"siyasetin aslını öğrenmişsiniz Isabella" dedi Alberto. Ellerini ceplerine sokup "ama yalan söylemek üzerine aynanın karşısında daha çok pratik yapmanızı öneririm. Gabby günün yarısını aynanın karşısında kendine 'ben güzelim deyip yalan söyleyerek geçiriyor" diye devam etti sözlerine. İsabella güldüğünde "zafer benim. Sonunda gerçekten gülüşünü gördüm" dedi abartılı bir sevinçle.

Burada Olan Burada Kalır ( HENÜZ DÜZENLENMİYOR.)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin