10.Bölüm

20.5K 1K 25
                                    

Media: Düğün konsept

Genç kadın kolundaki adamın kolunda usulca evin kapısına doğru yürüdü. Hemen arkalarından Pippa e Francesco' un büyük ağabeyinin kızı, ellerindeki sepetlerdeki kurdelelerle onların önüne geçtiler. Girişte sırtını dönük duran kır saçlı adamın yanında durdular. Davida Armondo kızının düğününe gelmişti. Onu mihraba kolunda götürecekti. Francesco durduğunda "ne oldu diye sordu?" genç kadın. 

"benimle birlikte yürümem doğru olmaz. Seni mihraba baban getirmeli" dedi. Kolundan çıkıp hemen adamı başıyla selamlayarak yanlarından ayrılıp rahibin beklediği yemin edecekleri alana gitti. Evin büyük arka bahçesinde yapılan düzenleme ön bahçeye kadar getirilmişti. Pembenin tonlarını barından, iplere dizilmiş kelebekler ve kurdeleler asılmıştı. Evin ön kapısında başlayan taştan yolun kenarlarına saksılar içerisinde pembe kasımpatılar yerleştirilmişti. 

"bana merhaba demeyecek misin?" diye sordu babası. Aralarında birkaç adım mesafe vardı. Yıllarca özlemle aradığı kollar kendisini kucaklamak için açılmıştı. Bir an duraksamıştı oda şaşkınlığından. Sıkıca sarıldı babasının boynuna. Kokusunu derinlerine çekti gizliden. Mümkün olsa nefesini tutacaktı ki bir daha gitmesin kokusu burnundan. Merhaba derse hoşçakal da demesi gerekecekti. Sevmeyi tercih etti genç kadın. Yalnız kaldığı yılların hanisini, neredesini, sormayacaktı. "seni çok özledim kızım" dedi Davida. İsabella babasından ayrılırdı. Babası kızının gözünden akan incileri silip elinden tutup koluna yerleştirdi. "damadı daha fazla bekletmeyelim" dedi. 

"sizin Marakeş' de olduğunu sanıyordum" dedi yürürken. 

"hayır Fas' taydık. Francesco arayıp evleneceğinizi söyledi. Yetişebilmemiz için bize uçağını gönderdi. Kibar birine benziyor" dedi evin köşesini dönerken. Aynı elbiseyi giymiş iki küçük kız onları bekliyordu. Gelin ve Babası göründüğünde davetliler ayağa kalktılar. Birbirinden şık kadınlar ve erkekler, herkes bu güne özel hazırlanmıştı, tanımadık birçok yüzün arasında birkaç kişi vardı gerçekten gülümseyen. Annesi, babaannesi ve Belinda. Kızlar elindeki çiçek buketin deki pembe sarmaşık güllerinin yapraklarından serpiyorlardı. Genç kız mihrabın önüne geldiğinde dizlerinin artık tutmadığını anladı. babası durduğunda oda durdu ve ona döndü. "her zaman mutlu olacaksın bebeğim" dedi ve önce anlına sonra yanağından öptü. Herkes gelinin damadın yanına yürümesini bekliyordu. Babası elini tutmuştu "hadi tatlım" dediğinde genç kız başını iki yana salladı. Francesco ise kızın kaçacağından emindi. Etrafına baktı. Misafirler kendi aralarında çoktan fısıldaşmaya başlamışlardı. Damadın hemen arkasında duran sadıcı Edward kulağına eğilip "git ve onu al" dediğinde babasının ellini tutan kızın yanına gitti. 

"izninizle" deyip babasının avucundaki elini aldı. Kadının kulağına eğilip "ne yapıyorsun?" diye konuştu sinirle. 

"dizlerimmm. Dizlerimmm tutmuyor" dediğinde genç adamın beklediği bir cevap değildi. "yapamayacağım" diyerek elini bırakıp kaçmasını bekliyordu. Francesco' ın dudaklarında beliren gülümseme üstlerinde Belinda ve Edward' ın yüreğine su serpmişti. Genç adam kolunu beline dolayıp destek oldu. Birlikte yürüdüler ve özel ahşap platformun üzerine çıktılar. Belinda' ın yardımıyla yerini aldı ve çiçeğini verdi. Boş kalan elleri Francesco' un ellerindeydi. Prova yemeğinde böyle bir şey yapmamışlardı. Elindeki incili açan adam önce kısa bir konuşma yapmış hemen ardından günün olayına gelmişti. 

"yeminlerin zamanı geldi" dediğinde küçük bir yastığın üzerine konmuş yüzükleri gördü Edward elinde. 

"ben Francesco Rossi, sen İsabella' yı karım olarak kabul ediyorum" dedi genç adam. 

"ben İsabella Armando, sen Francesco' yu kocam olarak kabul ediyorum" dedi. Ayağa kalkan herkes çifti alkışlarken Francesco tuttuğu ellerini kendine çekip dudaklarını dudaklarına dokundurdu. Küçük masum bir öpücüktü bu. Daha fazlasını kaldıramazdı İsabella' ın kalbi. Yemin töreninin hemen ardından ilk danslarını için piste geçtiler. Ed sheeran- thinking out loud isimli popüler şarkısı eşliğinde dans etmeye başladılar. 

Burada Olan Burada Kalır ( HENÜZ DÜZENLENMİYOR.)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin