7. Bölüm Part 1

19.3K 1.1K 24
                                    

Kalın çiçekli kumaştan elle dikilmiş perdelerin arasında firar eden güneş ışığı genç kadının yüzüne vurmuş başında ince bir sızıyla uyanmasına neden olmuştu. Gözleri ikinci kez kendi odasından kendi yatağından başka bir yerde açıyordu.

"tanrım lanet olsun" derken dün gece merdivenlerden çıkarken Francesco ile konuşmasını hatırladığında yastığı başına çekip "lanet olası çenem" diyen kadın kendini boğmak isterken duyduğu sevimli kıkırtıyla yavaşça ölümü için seçtiği suç aleti yavaşça indirip yatağının ucunda kendisini izleyen bir çift elaya çalan alaca renkteki gözlere kesişti gözleri.

"Pippa?" derken kız ısırdığı çörekten dudaklarının etrafından kalan kırıntıları diğer elinin tersiyle siliyordu. Kopardığı büyük lokmayı çiğnemeye uğraşırken "büyükanne lanet okumamın uğursuzluk getirdiğini söyler dedi.

"ben lanet okumadım ve sende bunu duymadın. Bu aramızda sır olarak kalsa ne olur"diye sordu İsabella.

"sanırım sırrını tutabilirim" diyen kız kısa bacaklarını kadının uzandığı yataktan sarkıtıp elindeki çöreği ısırmaya devam etti. İsabella yüzene bastırdığı yastığı sırtına koyup arkasına yaslandı. Kızın üzerinde bale yağarken küçük kızların giymeyi tercih ettiği tarzda pembe bir tayt ve üzerinde rengarek tütü bir etek vardı. İsabella küçük kızın çıkan göbeğine ve kısa tombul parmaklarıyla tutmaya çalıştığı büyük çöreğe bakarken nedensiz yere gülümsemekten kendisini alamıyordu. Kızın kumral renkteki saçları başının iki yanında topuz yapılmıştı.

"sabahın bir saatinde odama izinsiz girmen deki neden ne küçük hanım" diye sordu İsabella.

"hımmm. Şey ben bu gün dersten kaçtım" dedi.

"ne dersi bu?" dedi İsabella.

"Bale. Ben seni sırrını sakladım sende benimkini saklayabilir misin?" diye sordu Pippa.

"düşünülebilir ama bana ilk önce neden dersinden kaçtığını anlat" dedi. Kollarını kucağında birleştirerek ciddi görünmeye çalıştı.

"onlar benimle dalga geçiyor" diye yanıtladı küçük kız.

"hadi bana biraz daha yaklaş" diyen İsabella elini yatağın kenarındaki boşluğa vurdu. Kız elindeki içi çilek marmelatı dolu el yapımı çöreği kendisini çağıran kadına uzatıp yorganın üzerinde emekleyerek yanına gitti. Kadının kaldırdığı örtünün altına girip kolunun altına sokuldu. "Pablo bale dersinde benimle dalga geçti. Koca bir göbeğim varmış, ben top yutmuşum" derken gözleri sulanmıştı.

"Pablo kim tatlım?" diye sordu İsabella.

"yan komşumuzun oğlu" dedi küçük kız. İsabella elindeki çöreği sahibine uzattı.

"sorun onun seninle dalla geçmesi mi canım?" diye devam etti.

"hayır öğretmenim babaanneme benim bale yapamadığımı söyledi. Beceremiyor muşum?" dedi Pippa. İsabella "o bir öğretmen değil tatlım. O bir şarlatan. Bale insanın ruhudur. Eğer senin ruhunda bale varsa bunu kimse engelleyemez" dedi İsabella. Bale tanrının anne karnında İsabella'ya üflediği ruhtu.

"şarlatan ne demek" diye sordu Pippa ağlamayı kesmiş elindeki çöreğe odaklanmıştı. İsabella kızın yanağındaki hamur kırıntısını temizleyip "şarlatan yalancı kelimesinin argosudur" dedi.

"argo ne demek?" diye sordu bu seferde.

"bir nevi küfür?" diye cevapladı genç kadın.

"hanımefendiler küfür etmez" dedi kendisi küçük aklı büyük kız.

Burada Olan Burada Kalır ( HENÜZ DÜZENLENMİYOR.)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin