30. Bölüm

10.3K 656 19
                                    

37 günlük İtalya macerası son bulmuşken, Isabella evinin kapısının gördüğünde sevinç çığlığı attı. "oh mio dio... Güzel evim. Tanrı biliyor onuncu günden sonra bir daha dönemeyeceğimizi  düşünmüştüm" dedi. Pippa' ı kucağına aldı ve kapıyı açan yardımcının yanaklarından öpüp "sizi özledim" dedi. Pippa da en az Isabella kadar mutluydu. Kadının kucağından inip koşarak merdivenleri çıkmaya başladı.

"bu kadar mutlu olacağını düşünmezdim" dedi Francesco. Bavulları içeri taşınırken kolunu kadının omzuna atıp üst kattaki odalarına çıkan merdivenlere doğru yönlendirdi.

"önce Rossi kabilesi ile iki hafta ve hemen ardından bir ay süren seçim gezisi. Sen evimizi özlemedin mi?" dedi. Francesco kadının sol şakağına dudaklarını bastırıp geri çekti. "benim evim her daim yanımdaydı" dedi. Belinda' ın sesini duyduğunda genç kadın önce duraksadı. Belinda gezi boyunca Isabella' ın yanında olup danışmanlığını yapmıştı.

"hey..." diye seslendi odalarının balkonunda telefonuyla konuşan kadına. Francesco ona çalışma odasında olacağını söyleyip yanından ayrıldı ve Isabella odasının kapısını kapatıp Belinda' ın yanına gitti.

"kuzen Belly" diye neşeyle şakıdı. Varlığının farkına varan kadın ona döndüğünde yüzünde zoraki bir gülümseme vardı. Mandalla dudaklarına tutuşturulmuş adeta.

"neyin var senin?" diye sordu Isabella.

"sana yalan söyleyemeyeceğimi biliyorsun" dedi Belinda.

"biliyorum. Hadi konuş" dediği. Kadının yanında balkonun mermer korkuluklarına yaslandı.

"Edward ve ben sizden bir kaç gün önce döndük bunu biliyorsun. Bir şey var Isabella. Edward' ın ödünü patlatan bir şey. Uçakta telefon konuşmasına şahit olduğumdan beri neler döndüğünü bulmaya çalışıyorum. Bu işte yeniyim ve nüfuslu biri değilim. Bir kaç yeni arkadaş edinip bana yardımcı olmalarını istedim" dedi. Isabella' ın mutluluğu kısacak bir zaman sürmüştü.

"ne duydun? Seni daha önce bu kadar endişeli görmedim hiç " dedi.

"ölüm tehdidi alıyorlarmış Bella. Sizin her anınızdan haberdar olacak kadar yakınınızda olan birinden fotoğrafla ile birlikte gelen tehdit notları. İlk önce önemsememişler ama son notta her ne yazıyorsa götlerini ateşe verdiği kesin. Francesco da tuhaf bir hal sezdin mi?" diye sordu.

"hayır. Biz ikimiz hiç olmadığımız kadar iyiyiz" dedi Isabella.

"Bilmiyor diyeceğim ama adam görüp görebileceğimiz en iyi oyuncuya bile şapka çıkarttıracak kadar yetenekli" dedi Belinda. Isabella'  ın omuzları düştü.

"mutlu anlarımın her daim kısa sürmesi rastlantı olamaz. Neyim var benim?Belayı üstüme çekiyorum" dedi küskünce.

"buradaydım. Francesco artık bu odada kaldığına göre belki not buradadır diye düşündüm ama basite kaçıyorum. Kesin ofisinde kasada falandır" dedi Belinda.

"buradaki ofisinde saklamıyordur. Bilgisayarı, telefonu ve evrak çantasına ben dahil kimsenin dokunmasına izin vermiyor"dedi genç kadın. Kuzeninin elini avuçlarının arasına alıp "bana karşı dürüst olacağına söz vermişti. Ona bu gece soracağım ya da sonraki gece" dedi. Kararsızlığı gözlerinden okunuyordu.

"nasıl istersen. Elimi ayağımı çekeceğim" dedi Belinda.

"Bel belkide duymamış gibi yapmalıyız. Francesco bilmemi istemiyorsa bilmeliyim. Hayatını yeterince zorlaştırıyorum. Benim yüzümden kariyerinden olabilirdi. Şimdi iyiyiz ve deniyoruz. Bunu bozmak istemiyorum. Eğer susman gerekiyorsa uslu bir kız olacağım. Onu seviyorum ve bir kez olsun sevildiğimi hissettikten sonra onu kaybedemem. Eğer saklayıp beni koruyabileceğine inanıyorsa bende ona inanıyorum" dedi. Belinda başını salladı. Memnun değildi ama karşı da durmayacaktı.

Burada Olan Burada Kalır ( HENÜZ DÜZENLENMİYOR.)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin