31.Bölüm

9.8K 642 28
                                    


Pippa' ın uyuduğu odanın kapısını araladı ve Belina' a sarılarak uyuduğunu gördü. "tanrım seni korusun seni küçüğüm" diye fısıldadı. Kapıyı kapadı ve yabancı olduğu evde uyandığı odayı, karanlık koridorda duvara dokunarak yürüdü ve döndü. Francesco yastığına sarılmış uyuyordu. Huzursuz ve rahatsız görünüyordu. Isabella yatağa çıkarken genç adam gözlerini açmıştı.

Gözlerini açmaya çalışırken "nereye gittin?" diye sordu. "Pippa' a baktım" dedi. Adamın kolları arasında yerini alıp başını yastığa koydu.

"için rahat etmedi değil mi?" diye sordu Francesco. Isabella yüzünü görmediği o adamı gözlerinin kapalı olduğunu ve her an uykuya dalacağını tahmin etti. "elimde değil. Sizin için endişe etmekten kendime alıkoyamıyorum" dedi. Olabildiğince sokulup sıcaklığına sığındı. "üşümüşsün" dedi Francesco.

"ısınıyorum" dedi genç kadın.

***

Öğlene doğru, şakaklarında yer etmiş bir ağrıyla uyandığında odada yalnızdı. Üzerine yatağın kenarına bırakılmış sabahlığı geçirdi ve çıktı. Üç odalı küçük evi hızla gezdi. Belinda ve Pippa mutfaktaydı. Geldiğini gören Pippa oturduğu sandalyeden yere atlayıp yanına koştu ve beline sarıldı. "yanına gelmek istedim ama babam izin vermedi anne" dedi. Isabella kızı kucaklayıp, sarıldı. "bana hatırlat onu gördüğümde ilk anda kızalım" dedi ve yanağından öptü. Kucağında Pippa ile kuzeninin karşısındaki sandalyeye oturdu. Belinda onun için kahve doldururken "Pippa ile kaldığında için teşekkürler" dedi Isabella.

Belinda dudaklarını büzüp abartıyla "her zaman Il mio amore*" dedi.

"sen hep uyudun anne" dedi Pippa.

"özür dilerim kap kek. Kahvaltını bitirdiysen bana kahvemi içmem için kısa bir zaman ver. Sonra birlikte oyun oynayalım" dedi. Pippa kucağında dizlerini üzerinde durdu. Yüz yüzeydiler ve küçük kız yanaklarını ellerinin arasına alıp sıkıştırdı. "geleceksin ama" deyip söz aldıktan sonra sayısız kez öptü ve kucağından atlayıp mutfaktan ayrıldı.

"morgun kapısında dönmüş gibisin. Kahve ile bir ağrı kesici al ve banyoya gir. Pippa' ı oyalanırım" dedi Belinda.

"Kimse yok ve nerede olduğumuzu bilmiyorum" dedi Isabella. Belinda güldü ve "telefon, bilgisayarda yok. Dünya ile bütün bağlantımız kestiler" dedi. Yemesi için ona bir parça ekmek uzattı. "evin çevresinde korumalar var ve Simon onlarla" dedi.

"belki birkaç gazete getirmelerini isteyebiliriz" dedi Isabella.

"sen banyodayken sorarım" dedi genç kadın. Isabella kahvesini içtikten sonra Pippa' a göründü ve banyoya girdi. Kimin tarafından giydirildiğini bilmediği kıyafetlerini çıkarıp duş başlığının altına geçti. Gözlerinin kapayıp suyun altında dururken kulağının yanından geçen kurşunun sesi bozuk bir bant kaydı gibi sürekli olarak anı yerden dönüp devam ediyordu. Şakaklarına ritmik olarak vurması ağırını yok etmedi ve dahada şiddetlendi elleri. "lütfen... Lütfen... Lütfen" diye fısıldadı.

***

Banyodan çıplaklığını umursamadan çıkıp odaya döndü. Yatağın kenarına konmuş bavulu açtı. Uygun çamaşır ve kıyafetleri çıkarıp kenara koydu. Giyindi ve Belinda' ın baş ağrısı için verdiği ilaçtan bir tane daha içti. Pippa' ın oyun planına dahil olmak içtiği haptan daha etkili olmuştu.

Pippa öğle vaktini geçerken uykuya daldığında mutfakta bulduğu bir şişe şarabı açıp sandalyeye oturdu. Belinda istediği gazeteleri masanın üzerine bıraktığında geç kadın kadehini dolduruyordu. Önündeki üç gazete haberleri manşetlerini onun sahnede boylu boyunca uzanırken çekilmiş, yüzünden şaşkınlığı okunan fotoğraf kareleri süslemişti.

Burada Olan Burada Kalır ( HENÜZ DÜZENLENMİYOR.)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin