39.Bölüm' den Alıntı

5.6K 248 39
                                    

"Saçma bir kızgınlık öyle mi?" dedi Isabella. Sinirden küplere binmişti. Adam karşısında geçmiş ona dışarı çıkamayacağını söylemişti. "Santa Barbara' da, o teknede, bir çok kadınla tatile gidebiliyorsun ama benim arkadaşımla yapacağım buluşmaya izin vermiyorsun. Hayal mi görüyorsun ne? Delirtme beni Rossi, çekil kapının önünden." diye bir kez daha uyardı. Adam yerinden bir adım kıpırdamazken, Isabella, salondaki biblolardan birini aldı ve "Daha önce kafanı kırmamış olman şimdi yapmayacağım anlamına gelmez. Kapıyı açıyor musun açmıyor musun?" diye sordu. Isabella adamın kaşlarının ortasına nişan almış, kısa mesafeden garantili atışını yapacakken Pippa' nın sesini duydu. 

"Birinin bana yardım etmesi lazım..." dedi. Francesco' yu kurtaran kızları oldu. Adam kadına gülümseyerek yanına geldi ve elindeki  bibloyu aldı. Mermerden oyma ağır biblo kafama gelseydi diye düşünmeden edemedi. "Geliyorum prenses Pippa..." dedi ve kısa koridoru birkaç adımda geçip, dar merdivenleri çıktı. Koltuk değnekleri ve kırık bacağıyla yardım bekleyen kızını kucaklayıp evin alt katına, salona indirdi. Pippa kanepeye yerleşirken annesine baktı.

"Efsane iyi görünüyorsun anne. Yoksa baş komiser ile..." Isabella kızını susturmak için yüzünü şekilden şekilden sokuyordu. Francesco bir anda dona döndü. Isabella tekrar engellenmeden dış kapıyı açtı ve "Bu gece kızımızın bütün arkadaşları burada olacak. Kızlar gecesi. Buzdolabı dolup taşıyor, yemekleri ısıt ve Pippa' nın ilaçları aldığından emin ol. Francesco' o görüş alanını kapadığı için eğildi vve Pippa' ya "Seni seviyorum bebeğim. Bu gece baban ile idare edeceksin." dedi. Hızla çıktı ve kapıyı arkasından çekti, gürültüyle kapandı.  Francesco arkasından kapıyı açtığını duydu. Sokağa inen merdivenlerin son basamağında "Bir adım daha atma." diye gelen tehditle durdu. Masum görünmeye çalıştı. Francesco' da hep işe yarayan o masum ve baştan çıkarıcı bakışlar. 

"Çıkma teklifini reddettiğini söylediğin adamla randevuya gidiyorsun. Buna misilleme denir ve üstelik bir de ceza veriyorsun. Beni 13 yaşında üç, dört kıza yalnız bırakıyorsun " dedi. 

"Üç dört değil. Tam tamına Dokuz kız. Hepsinin aile annelerine, babalarına ve evlerine ait telefon numaraları yazdığım kağıdı buzdolabının kapağına yapıştırdım. Emily' nin soyaya alerjisi var ve ona farklı bir cips aldım. İlacı çantasının ön gözünde olacak. Ne olur ne olmaz. Ben gece yarısından önce gelirim." dedi ve adama yaklaşmak için bir basamak çıktı. Elini koluna koyup "Sen koca bir ülkeyi yedi sene boyunca yönettin koca adam. Kızlarla baş edebilirsin. Beni merak etme, en az senin kadar eğleneceğim." dedi. Adamın koluna hafifçe vurdu ve arkasını dönüp koşar adımlarla sokağın başında kendisini bekleyen araca gitti. Arabaya yaklaşırken gülüşü kahkahaya dönüşmüştü ve sokakta yankılanıyordu. Ön yolcu kapısı açıp, arkadaşına selam verdikten sonra kapıda hala şaşkınca ona bakan adama el salladı. 

Burada Olan Burada Kalır ( HENÜZ DÜZENLENMİYOR.)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin