" Yıldızlarımı Özledim. "

3.3K 318 20
                                    

Rossi aile geleneği haline gelen kalabalık akşam yemeği için hazırlıklar tamamlanmıştı. Babasından sonra ailenin en büyüğü olan Vito barbekünün başında duruyordu. Pippa, annesinin kendisi için hazırladığı tabağı alıp köşeye boş bir sandalyeye geçti. Hamburgerinden bir ısırık aldı. Herkes halinden memnun gibiydi. En küçük rossi olan kız kardeşi ailenin ilgi odağıydı. Violetta kendinden birkaç yaş büyük kuzenleri ile birlikte bahçede oradan oraya koşturuyordu. 

" Herkesin bir kaç dakikasını bana ayırmasını rica etsem. " Dedi Franco. Pippa hamburgerinden bir ısırık daha aldı. İlgi odağında yemek tabağı vardı. 

" Alix ile ben neredeyse bir yıl önce tanıştık. Alix benim için her zaman değerli bir insan. İlişkimizin nereye gideceğini bilmiyorduk ve nişanlanma kararı almıştık. Sonraki adamı atamayacağımı karar verdik. Neredeyse altı ay önce ayrılma kararı aldık ve arkadaş kalmaya karar verdik. " dedi. Vera duyduklarından hiç memnun olmamıştı. Sözü Alix devraldı. " Buraya sizlerin arasındayım çünkü sevgili Vera daveti konusunda çok ısrarcıydı. Yine de sizlerle olduğum için mutluyum. " Dedi. Vera yanına gelen oğlunun koluna girdi. İkili bahçenin bir köşesine çekildi. Pippa biten tabağıyla yemekler olduğu uzun masaya doğru yürüdü. Kendine büyük bir dilim bal kabaklı tart aldı. Vera hızla yanından geçtiğinde başını kaldırıp ardından baktı. 

" Vera birlikteliğimiz konusunda ısrarcıydı. " diyen sesle korktu ve diğer yanına döndü. Alix kendine bir bardak panç doldurdu. Pippa diyaloğa girmemek için tatlısında büyük bir parça kopardı ve ağzına attı. " Franco evinden en çok seninle anlaşabildiğini söylerdi hep. " Dedi Alix. 

" Vera, Franco söz konusu olduğunda her zaman en iyisini ister. Siz ikiniz birlikte çok iyi görünüyorsunuz. " Dedi Pippa. Mide bulantılarının bebekle ilgisi yoktu. Söz dönüp dolaşıp Franco' ya geldiğinde midesi bulanmaya, dizleri titremeye başlıyordu. Tabağını masasın kenarına bıraktı. 

" Birlikte nasıl göründüğümüz değil nasıl hissettiğimiz önemli. Franco benimle mutlu değildi. " Dedi Alix. Pippa' nın gözlerinin içine bakıyordu. Pippa kadının bakışlarından bir ima sezdi. 

" Sizin seçiminiz. " Dedi Pippa. 

" Hasta mısın? " Diye sordu Alix. 

" Evet. Gastritim ve migrenim var. Uzun yolculuklardan sonra genellikle yaşıyorum. " Dedi Pippa. Cümlesi biterken kız kardeşi yanına gelmiş ve onu çağırmıştı. Kardeşinin elinden tuttu ve takip etti. Kendisini Alix' ten kurtardığı için Violetta' ı yanaklarından öpecekti. Diğer kuzenleriyle birlikte konuşurken gözü Alix ve Franco' ya kayıyordu. Bir süre sonra kalabalık dağılmaya başlamıştı. Kaçmak için en uygun zamanın geldiğine düşündüğünde yalnız kalabileceği tek yere doğru hızla yürüdü. Sahiplendiği küçük ağacının yanına çöktü ve çimlerin üzerine uzandı. Franco Rossi' nin kendisini ilk kez öptüğü yerdeydi. Bulutlar kenara çekilerek sahneyi yıldızlara bırakmıştı. 

" Sizleri özledim. " Diye fısıldadı. Parmağı en parlak yıldıza değerlen " Buradan uzaktayken kendimi yalnız hissediyorum. Annem yok, babam yok, kız kardeşim yok. Birinin var olacağına inanmıştım. Kalbimi onunla paylaşacağımı düşündüğüm bir adam vardı. Yalan söyledi ve benden gerçeklerini sakladı. Gitmesini ben istedim. " dedi. Kolları başının altına gitti ve elleri yastığı oldu. 

" Gelmesini istemez misin? " Diyen Franco' ydu. 

" İstemiyorum. " Dedi genç kadın. 

" Benden sürekli kaçıyorsun. " Dedi Franco. 

" Evet, kaçıyorum. Bir kaç gün sonra geri döneceğim. Sana tahammül edemiyorum. " Dedi genç kadın. 

" Evdeki herkes senin için endişeli. Gerçeği ne zaman söyleyeceksin? " Dedi Franco. 

Burada Olan Burada Kalır ( HENÜZ DÜZENLENMİYOR.)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin