4.Bölüm

22.8K 1.1K 29
                                    

Belinda' nın hayreti yüzünden okunuyordu. "Benimle dalga geçiyorsun değil mi?" Dedi.

Isabella "Kim dalga geçiyor?" dedi ve  elindeki yemek kaşığını kiloluk dondurmaya daldırdı.

Belinda " Genç , süper yakışıkl, zengin ve ayrıca ilk seks partnerin olan adamla mı evleneceksin? Böyle söyleyince kulağa kötü gelmiyor. Giovanni' den sonra Rossi, büyük ikramiye gibi. " Dedi. Kucağındaki patates cipsi paketine elini aldırdı. Avucuna doldurduğu cipsi ağzına tıkıştırdı. Ağzının çevresine ve üzerine dökülen cips parçalarını, ağzındaki lokmayı çiğnerken topladı. Göğüs kafesinde oluşan boşluğu abur cuburlara doldurmak bir nebze iyi hissediyordu. 

Gözleri kuzeninde de olsa aklı birkaç saat öncesinde yaptığı tekne gezintisiydeydi. Dönüş  yolunda olay örgüsü karman çorman olmuş halde günü yeniden ve yeniden yaşıyordu. Bakan Bey' in aracından evinin birkaç sokak gerisinde inmiş ve yürümüştü. Sokağın adımını attığında kuzeninin abarttığını umuyordu. Evinin kapısında bekleyen kalabalık insan grubunu gördüğünde dehşete kapılmıştı. Çantasından çıkardığı güneş gözlüğünü taktı. Ağır adımlarla yürürken elinde fotoğraf makinesi olan bir adam kendisini fark etmiş ve ona doğru yürümeye başlamıştı. İlgileri bir anda sokakta kadına dönen muhabir ordusu üzerine doğru harekete geçtiğinde birden ortaya çıkan beş takım elbiseli adam tarafından çember içine aldındı. Adamlardan biri kolunu tutup evine doğru harekete geçmesini sağlarken " Hanımefendi hızlı olun. " dedi. Konuşan Teknede tanıştığı güvenlik görevlisi Enzo' du. Evin kapısını yumruklamıştı beklerken. Patlayan flaşlar arkasına bakacakken 'Arkanızı dönüp bakmayın lütfen.' demiş ve ıkapı açıldığında kadını içeri itip ardından hızlıca kapamıştı. 

Onu şimdiki zamana döndüren kuzeni oldu. "Hadi şu sözleşmeyi okuyalım." Dedi Belinda.

Isabella "Çantamda. Gidip getiririm diyorsan..." dedi. Televizyondaki bütün kanallarda kendini görmekten bıkınca  Hayat Güzeldir  filmini Dvd oynatıcısına takıp izlemeye başladı. Kuzeni yanından kalkıp ortadan kayboldu. Belinda yüz metre dünya rekorunu kırmış olabilirdi. Isabella elinde bir kronometre olsaydı kanıtlayabilirdi. Belinda üst kata adeta ışınlanmış ve çantası ile az önce kanepedeki yerine dönmiştü. "Bu azmini yanlış yerlerde değerlendirdiğini düşünüyorum?" Dedi Isabella. Avuçlarını alayla birbirine çarparken kısa bir ıslık çaldı. 

Belinda umursamadan Isabella' nın çantasından çıkardığı dosyayı uzattı. "Hadi aç da okuyalım. Heyecandan ellerim titriyor. " dedi. Isabella elindeki dondurma kutusunu salonunu ortasındaki büyük sehpanın üzerine bırakıp, Belinda'nın burnuna dayadığı sarı zarfın mührü kırdı. "Sanki devlet sırrı." deyip gülerken genç kız içindeki birbirine zımbalanmış kağıtları çıkardı. Başla diye buyurdu. 

Evlilik Sözleşmesi

Eşler birlikte söz alarak, (.../.../.....) tarihinde evlendik. Evlenme tarihinde itibaren geçerli olmak üzere aramızda edinilmiş malların katılma rejimini kabul ediyoruz.

Mad 1. Her birimiz, yasal sınırlar içerisinde, kendisine ait olan kişisel mallarını yönetmek, bunlardan yararlanmak ve tasarruf etmek hakkına sahip olacaktır. Bir diğeri, diğer eşin menkul ve gayrımenkulleri ile kişisel her türlü malvarlığı üzerinde yönetme ve tasarruf hakkına sahip olmayacaktır.

Mad 2. Her birimizin kişisel kullanımında bulunan eşyalar ile 3. Kişilerden gelen manevi ve maddi tazminat alacakları yasal olarak kişisel malları oluşturacak ve diğerinin bu alacaklar üzerinde söz hakkı ve tasarrufu bulunmayacaktır.

Mad 3. Bağışlamalar, 3. Kişilerden, füruu ve füruundan gelen miras hak ve payları ile üçüncü kişilerin karşılıksız kazandırmaları kişisel mallar bölümünde yer alacak ve mal ayrılığı prensibi gereği bir diğerinin bunlardan yararlanma, yönetme ve tasarruf etme hakkı bulunmayacaktır.

Burada Olan Burada Kalır ( HENÜZ DÜZENLENMİYOR.)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin