22. Bölüm

14.6K 838 34
                                    

Gözlerini mavi gök yüzüne açmak. Güneşin  yakıcı hışmına uğramamak için gölgesine sığındığı büyük çınar ağacının dalları, rüzgarda birbirine çarpıyordu. Dalların hışırtısı ve bülbüllerin şarkısı. Bulutlar üzerinde yavaşça yüzülüp giderken her birini bir başka şeye benzetti genç kadın. kucağında birleştirdiği elleri arada havaya kalkıp heyecanlar aklından geçen şeye çok benzeyen bulutu işaret etti yalnızlığına. "işte bu tam bir fil" diye kendi kendine gülerken hamağın ipinin çekildiğini hissetti. Yavaşça sağa sola doğru sallanırken gözlerini kapattı. Sallanan bir beşiğin içindeki küçük bir kız çocuğu gibi hissine kapıldı. 

"bence de. Buradan bakılınca da fili andırıyor" dedi Francesco. 

"yalnız olduğumu sanıyordum" dedi Isabella. Var olan keyfi bir anda buluttan fili üzerine binmiş ve savaş meydanından uzaklaşmıştı. Geriye Ordu komutanı ve düşman birliğinden rütbesiz bir asker kaldı.  Birinin elinde son teknoloji bir silah diğerinin elinde cebinde ise asla namluya bulaşamayacak bir mermi vardı. 

"neden yalnız kalmak isteyesin?" dedi genç adam. Kollarından İki ağacın arasında bağlanmış hamağı durdurdu. "neden Isabella?" dediğinde genç kadın gözlerini açtı. 

"canım yalnızlık çekti" dedi ve sağında duran adamı umursamadan sırtını yavaşça kaldırdı ve sol tarafına doğru oturdu. "bu aralar hasretini çektiğim tek şey yalnızlık. Her yer çok kalabalık" dedi Isabella. En sevdiği, deri yıpranmış ve burnundan soyunmaya başlamış baletlerini ayaklarına geçirip ayağa kalktı ve Francesco' a döndü. "senin toplantın olduğumu sanıyordum. Yol için bütün hazırlıklar tamamlandı ama Pippa için kaygılıyım. Hastalığını daha yeni atlattı ve doktor dinlenmesi gerektiğini söyledi" dedi genç kadın. İlk mitingin ardından geçen bir İtalya' in  köşesinden diğer köşesine sürüklenerek geçmişti. Pippa' ın hastalandığı o gece geldi aklına. Bakışlarındaki bütün ışıltı solup gitti ve yerini korkunun karanlığı aldı.

"geçti Bella. Pippamız çok ama çok iyi" diyerek hamağı kaldırdı ve altından geçip kadına ağlayan kadına sıkıca sarıldı. 

"o bana anne diyor ama ben daha onun hasta olup olmadığını bile anlayamıyorum" diyerek hıçkırıklara boğuldu. Anlı adamım köprücük kemiğinin üzerine dayayıp sarılmasını bekledi. Francesco' un kanatları altında olmak daha önce varlığından haberdar olmadığı sonsuz güvenlik duygusunun varlığını tattırmıştı ona. 

Büyük suit odanın kapısını açıp içeri girdi genç kadın.  Yanaklarının ağrıdığını hissediyordu. Bir çok insanla tanışmak zorunda kalmış ve bütün gece kendisine hiç yakışmayan yalan bir gülüme yerleştirmişti. Asansörde çıkarıp eline aldığı ayakkabıları salonun ortasına attı. Lüks birinci sınıf bir otelin kral dairesi müstakbel başbakan ayrılmıştı. İki hatta bazen dört arkadaşı ile paylaştığı küçük motel odalarını içinde bulunduğu odaya tercih ediyordu Isabella. Francesco için düzenlenen resepsiyona gitmek için Pippa' ı tanımadığı bir bakıcıyla yalnız bırakmak genç kadını rahatsız etmişti. Odaya girerken korumalardan biri küçük kız uyduktan sonra bakıcının odadan ayrıldığı söylemişlerdi  genç kadına. Asma kat havası verilmiş ikinci kata çıktı. Pippa kendisi için hazırlanan odada kalmak istememiş ve onlarında odasında uyumuştu. Odaya girdiğinde yatağın sağ tarafındaki komodinin üzerindeki gece lambası gözlerinin alıştığı karanlığa aykırı gelerek gözlerini kamaştırdı. Pippa üzerindeki örtünün altında, yatağın üzerinde küçük bir tepecik oluşturmuştu. Yorgunluktan çöken omuzlarına binen ağırlık birden kalktı. Ayak parmaklarının ucuna basarak ses yapmadan yanına yürüdü. Uzun gece elbisesinin eteğini avucunun içinde toplayıp yatağa kızın yanına oturdu ve saçları kapatan örtüyü kaldırdı. Pippa' ın yüzü ona dönük uyuyordu. Yanağına doğru eğilip öptü. Dudaklarının hissettiği sıcaklıkla doğruldu ve elini küçük kızın alına ardından yanaklarına ve boynuna götürdü. Ellerinin altındaki küçük beden çayır çayır yanıyordu. Isabella bedeni şiddetli bir titremeye tutuldu. Endişe ve korku nedenini saniyeler içerisinde ele geçirdi. Pippa ın minik omzunu nazik dokunup uyanması için yavaşça sarstı. Uyanmamıştı. "meleğim uyan lütfen. Pippa uyanmalısın" dediğinde sesi duyan çocuk gözlerini zorla araladı. 

Burada Olan Burada Kalır ( HENÜZ DÜZENLENMİYOR.)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin