Kalbimin kilidini kaybettin

3.3K 340 53
                                    

Pippa annesine hak veriyordu. Isabella kızının yanına oturmasını istedi. " Anlat... En başından başlayarak." Dedi. Pippa yutkundu ve yaşlı gözlerini kuruladı. 

" Bebek 17 haftalık. Franco New York' a git gidişimde beni havalimanına bırakmak istedi. Bekleme salonunda yolcular için anons yapıldığında beni durdurdu. Öptü ve ardından aşkını ilan etti. Dondum kaldım anne. Ben utanmıştım. Konuşmadan kontrol noktasına kadar benimle geldi ve sonra gitti. Üç ay boyunca bir mektup dışında benimle irtibata geçmedi. Buraya son gelişimde gözümün önünde nişanladığını söyledi ve sonra beni korkak olmakla suçladı. Oysa buraya gelirken aklında ona sarılmak ve seni seviyorum demekten başka bir şey yoktu. Hızla gitmemin nedeni buydu. Son görüşmemizde beni hala Ethan ile birlikte olduğum ve onun karşısında korkaklık ettiğimi söyleyerek suçladı. Ben ona karşı koyamıyorum anne. Hafta sonunu birlikte geçirdik ve gidecekken bana Fransa' ya dönmesi gerektiğini söyledi. Ona sarılırken nişanlı olduğu aklıma gelmemişti. Bitirmiştir diye düşündüm. Franco' yu bilirsin. En uzun ilişkisi üç ay sürmezdi. Sonra kavga ettik ve ben gitmesini söyledim. Gitti, beni bir çok kez aradı hatta evime bile gelmiş ama ben yoktum. Resepsiyondan öğrendim. Hamile kaldığımı anladığımda çok korktum anne. Hemen onu aradım ve telefonu nişanlısı açtı. Onları tebrik etmek için aradığımı sanarak teşekkür etti. " Dedi. Isabella' ya başı önüne düşmüş ağlayarak hikayesini anlatan kızını sevgiyle baktı. Kolunu omzundan aşırdı ve kendine çekti. Pippa' nın başı artık annesinin omzundaydı. 

Isabella " Yaptığı alçaklık, senin yaptığın ise salaklık. Daha çok gençsin tatlım. Okulun bitmedi. " Dedi. 

Pippa  konuşurken eli karının üzerine gitti. " Bebeği öğrendiğime kürtajı düşündüm ama canı acırdı anne. Ben yapamadım. " Dedi. 

" Senin kararını yargılamıyorum tatlım. Babası olarak Franco' nun yani  hiç kimsenin seni böyle bir şeye itmeye hakkı olamaz. Kendi kararını verdiğinde bebeğinin babasını göz ardı ettin. O noktada sırtına çok büyük bir yük aldın. Franco hiçbir zaman sorumluluk sahibi olmadı. Anne ve babasının seçimi ya da kendi tercihi. Aile içinde en büyük torundu ve erkek olduğu için şımartılmıştı ama prensesim seni üzdüğü için pipisi yerinden söküp götüne sokmak istiyorum. Adi veleti senden uzak durması konusunda uyarmıştım ve yaptıklarına bak. Üstelik buraya..." Dedi ve sustu. Sözleri birden bıçak gibi kesildi. Devamı Pippa' yı üzecekti. 

" Burada mı? " Dedi genç kadın. Isabella başını salladı. " Burada, nişan konusu bilmiyorum ama kızla birlikte gelmiş ve Vera kızın çiftlikte kalkması konusunda ısrarcıydı. Üzülmeni istemiyorum tatlım. " Dedikten hemen sonra kızının yüzünü avuçlarına aldı ve yanaklarından öptü. " Franco'ya sonra da babana söylemen gerek. Baban konusunda sana yardımcı olurum ama Franco... O küçük... Her neyse. O İblisle sen konuşacaksın. Bebeğimizin ve senin hayatında ne konumda olacağına karar vermeli. Nişan veya diğer hiçbir şey umurumda değil. " diyerek sözlerini bitirdi. Pippa bebeğinin babası ile yüzleşmesi gerektiğini biliyordu. " Çiftliğe gelmemelisin. " dedi Isabella. Pipa itiraz etti ve " Geleceğim anne. İnan artık ona karşı nasırlaştım. Bebek beni çok duygusal yaptı. Her şeye ağlıyorum. " dedi. 

" Üzerini değiştir. Ben sana yiyecek bir şeyler getireceğim sonra uyursun ve akşam güç toplarsın. " dedi. Kızının karnını okşadı ve ayağa kalkarken saçlarına öpücük kondurdu. 

***

Isabela sandviçi hazırlarken Franco' ya sövüyordu. Francesco dalgın dalgın aynı ekmeğe üçüncü kat fıstık ezmesi sürek karısının arkasından geldi ve kollarını beline atıp sarıldı. Isabella beklemediği hareket karşısında boş bulunmuş ve korkmuştu. " Benim sevgilim. " dediğinde elinde sıktığın bıçağı reçel kavanozuna batırdı. 

Burada Olan Burada Kalır ( HENÜZ DÜZENLENMİYOR.)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin