35. Bölüm 1. Part

11.3K 637 50
                                    

Son yılın özetini Francesco' nun kollarında uyurken çıkarmıştı genç kadın. Rüyasında tanıştıkları günden bir önceki geceye kadar geçen süreyi sinema perdesindeki yansımadan izledi. Baş roldeki adamdan ilk gördüğü an etkilenmişti. Ne içerse içsin, başına neye ve hangi şiddetle çarmış olursa olsun, Isabella Armando asla bir adamın kucağında dans edecek cesarete sahip olamamıştı. O geceyi sinema salonun arkasındaki küçük odada, projektörü alıştıran adamın koltuğundan izledi. İki arkadaşıyla birlikte gürültülü kalabalığın yararak bara doğru yürüdüler. Önlerine konan tekila bardakları hızla boşalıyor ve yeniden dolduruyordu. sarhoş olmasına şaşmamalı ve müzik için dj kabinine gidişi. Genç kadını güldürdü. İçki ona cesaret veriyormuş. Rüyasını seslendiren içi sesi. 'Francesco' nun kucağına atlayışımı sadece hoşlanma duygusuna başlamamak gerek' diye konuştu.

Bir sonraki sahneyi en ön sıradan izledi. Müstakbel kocasının hayalarına dizini geçirdi. 'oooo' diye bağıran kendisiydi. Bal ayındaki kavgalarını, İlk halk buluşmasında Gabby ile karşılaşması, aşk itirafı ve Francesco' nun seni seviyorum deyişi. En arka sıradan kaza anını izledi. Filmin makinisti her ani yavaştan almış ve tekrar tekrar yansıtmıştı perdeye. Dudaklarını arasından sessiz dökülen kelimeleri son kez izlerken anlamıştı 'seni öldürmeyi hiç istemedim. Bu sadece bir iş. Üzgünüm' diyordu muhtemel katili. Oldukça profesyonel ve bir o kadar duygusal. Gözlerini açtı ve dip dibe uyuduğu adamın sıcaklığı ile uyandı genç kadın. Gördüğü ya da izlediği rüyası bir kabus değildi. Korkarak uyanmamıştı. Sağ yanından sırt üstü döndü. Adını fısıldayarak Francesco' ya seslendi. Adam sabah güneş ışıyana kadar uyumadan kadının başında beklemiş ve sonunda uykuya yenik düşmüştü. Sesini duyduğunda hızla başını kaldırdı yastıktan ve "aşkım?" dedi.

"bir bardak su verir misin?" dediğinde genç adam kolunu belinden çekip hızla örtünün altından sıyrılıp kalktı ve kadına bir bardak doldurup yatağın etrafında dolaşarak bardağı yatağın komodinin üzerine bıraktı ve kadının kalkmasına yardım etti ve bardağı kadının eline verip "yeni mi uyandın?" dedi sordu. Bardaktaki suyu yavaş yavaş içip son yudumdan sonra dudaklarından ayırdıktan sonra başını sallayıp "bir kaç dakika önce" diye cevapladı.

"Ağrıların için doktorun verdiği ilaçlarını almak ister misin?" diye sordu. Başını aşağı yukarı salladı. Adam ilaç şişelerinin tek tek açıp ilaç tabletlerini bir bir avucunun içine bıraktı. Ardından bir bardak daha su getirip ilaçlarını içerken izledi. Son ilacı yuttuktan sonra "hiç bitmeyecek gibi" Isabella. Genç kadın baş ucundaki saate baktıktan sonra "herkes uyanmıştır" dedi.

"kahvaltımızı yaptıktan sonra konuşmalıyız" dedi Isabella.

"elbette" dedi yarım ağızla genç adam. İstekli değildi. Yaşadığı zor zaman hakkında konuşmak zamanı hastaneye adımını attığı ana götürüyordu.

"seninle konuşmak istediklerim kaza ve suikast girişimi hakkında değil. Son zamanlardaki boş vermişliğin ile ilgili. Artık eve döndüğüme göre senin bekçilik görevin son bulmalı ve hemen işe koyulmalısın. Edward ve aile büyüklerinin de bizimle olmasını istiyorum" dedi.

***

Yemek masasının ucu bucağı yok gibiydi. Genç kadın önüne konan çorbayı sebze çorbasını içine kaşığını daldırıp bir kaç sebze parçasıyla birlikte ağzına götürdü. Sıcak sıvı boğazından akarken ağzında kalan sebze ve et parçasını çiğnedi.

"çok güzel" dedi.

"büyük anne sabah senin için mutfağa girdi" dedi Paula. Masanın başında oturan kadına döndü ve gülümsedi. "bu şey gibi... Nasıl anlatılır bilmiyorum" dedi. Yaşlı kadın cümlenin devamına geldiğinde çatalını bıraktı gülmeye başladı. Mutfakta birlikte geçirdikleri o zamanda Claudina' nın yaptığı tatlıyı yedikten sonra verdiği tepkiyi gelmişti aklına.Aralarında geçen konuşmadan haberdar olmayan aile üyelerin yemek salonunda yankılanan uğultusu bıçak gibi kesildi.

Burada Olan Burada Kalır ( HENÜZ DÜZENLENMİYOR.)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin