29. Bölüm

11.5K 746 23
                                    

"Haberlerin çıkmasına neden olan gece biz ilk kez karşılaşmıştık. Bir ilişkimiz yoktu. Skandalı örtbas etmek için evlendik" dedi kadına. Oğlu ve Isabella' ın anlatılan hikayesindeki boşluklar bir anda dolu verdi. 

"ben kötü biri değilim Bretha. O gün tiyatrodaki seçmeleri kazanmıştım ve kutlama yapmak için arkadaşlarımla kuzenim ve bir arkadaşımla birlikte dışarı çıktık. Francesco ile o barda karşılaştık. Tanrım kader mi bilmiyorum ama o benim için ilkti Bretha. Ben önüne gelenle yatan bir kadın değilim. Sana yada bir başkasına yalan söylemek istememiştim" dedi. Ağlamaya başladığında Bretha karşısında küçücük kalan kadını dirseklerinden tutup kendine çekti sarıldı. "seni anlıyorum" dedi ve elini sırtında gezdirdi. Isabella' ın omzunun üzerinden kızlarının masaya geldiğini gören Bretha "kızlar geliyor tatlım. Sonra konuşalım" dedi. Isabella kadından kadının kollarından sıyrılıp masaya doğru döndü. Bira dolu ikinci bardağını içmek gelmedi içinden. Masadaki eğleneceği muhabbete arada sırada katılıyor ve gülüyordu. "buraya gülmek için geldik Isabella" dedi Paola. Carolina kardeşinin hemen ardından "bize sokaktaki dans hikayenizi anlat. Gördüğünde annem neredeyse kalp krizi geçiriyordu" dedi. Isabella' ın içten gülümsemesi gördüğünde Bretha rahatlamıştı. Masanın üzerinden uzanıp kızını öpmek geldi içinden. Isabella' ın göz yaşları ve sözleri içine, kalbine kadar işlemişti. Aslını elbette öğrenecekti lakin Isabella' dan değil Francesco' dan. 

"biz bir sergiden çıkmıştık ve ben yürümek istedim. Geri çevirmedi istediği ve sahilde yürümeye başladık. Konser veren sokak müzisyenlerinin yanından geçiyorduk ve biz ilk kez planlanmamış spontane gelişen bir şey yaşamıştık. Müziği dinlerken birden dans edelim mi dedi ve kolundan tutup beni kendine çekti ve dans ettik. Çok güzeldi" dedi. Dişleri alt dudağını yokladı ve yanakları güzel bir pembelik kazandı. 

"işte Francesco' un yüzüne vurmak ve onunla dalga geçmek için gerekli olan gizli bilgiye ulaştı. Kardeşim aşık olunca çılgın bir romantiğe dönüşebiliyormuş" dedi  Paola.  Evlilikleri hakkında anlatıkları anıları ve barda yankılanan kahkahalar. Masaya arada sırada konuk olan bir kaç tanıdık. Telefonlar kapalıydı ve arayan kimse onlara ulaşamıyordu. Saat gece yarısı üçü geçerken arabaya binmiş eve doğru gidiyorlardı. Carolina arabayı kullanırken Isabella onun yanında oturuyordu. Geçtikleri ıssız yolda çeken yerel radyo kanalında çalan şarkıyı mırıldanmaya başladı. Leonard Cohen buğulu sesine eşlik etti. 

Araba büyük bahçeye girdi ve motor sustuğunda radyo kapandı. Şarkı yarıda kalmıştı. Kapıyı açıp dışarı çıktı. Francesco çardakta oturmuş onu bekliyordu. "merhabaaa sevgilim" diyerek el salladı. Arabadan zorlukla inen Paola' ın ayakta durmakta zorlandığını gördüğünde kalktı ve yanlarına geldi. Carolina "kızgın görünüyor" dediğinde Isabella omuzlarını silkeleyip " umurumda değil" dedi. Yanlarına gelen adama arabanın anahtarı veren Carolina annesi ile birlikte içeri girerken Isabella dışarı kalmayı tercih etti. Alkol ile uyuyan bedeninin açılmasına neden oldu. Francesco' un onları beklediği çardağa oturdu. Francesco ile evlilikleri konuştukları o gün de aynı yerde oturmuştu. 

Bretha' a gerçeği söylediği aklına geldi o bir an. Francesco' un yanına oturduğunun bile farkında değildi. Yüzünü ovuştururken "tanrım sıçtım" diye mırıldandı.

"neden?" diye sordu Francesco. Isabella ellerini yavaşça yüzünden indirdi. Parmakları birbirine girmiş, düğüm olmuş da o çözmeye çalışıyor gibi görünüyordu. 

Burada Olan Burada Kalır ( HENÜZ DÜZENLENMİYOR.)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin