37.Bölüm

6K 538 53
                                    

Seçimlerin açıklamasının üzerinden bir ay geçmişken Francesco Rossi mecliste yeminini etti. İtalya' nın en genç cumhurbaşkanı olarak tarihe geçti. Tüm ciddiyetiyle yaptığı halk konuşmasının ardından yeni ofisine geçti. Edward karşısında otururmuş kendisine günün ilerleyen saatleri hakkındaki planı anlatıyordu. Dahili telefon çaldığında gözlerini bilgisayar ekranından çekti. telsiz telefonu aldı ve açtı. 

Asistanı "Efendim şahsi avukatınız ile görüşmeniz vardı. Kendisi sizi bekliyor." dedi. Francesco kendisine merakla bakan arkadaşına baktı. "Gelsin." dedi. 

"Avukat geldi." dedi arkadaşına. 

"Çıkmamı ister misin?" diye sordu Edward. Fracesco bilgisayar ekranını kapadı ve "Kal. Desteğine ihtiyacım var." dedi. Duygularını saklamak zorunda kalmadığı sayılı insanlardan birini en ihtiyaç duyduğu zaman, bu zamandı. Isabella' bir önceki evde boşanmayı bekleyeceğini söylemiş ve özel konuta gelmeyi reddetmişti. 

"Onunla hala konuşmamış olman saçma. Ayrılma kararının nedenini bile sorgulamadın. Francesco, belki de tehdit edildi ya da mecbur bırakılıyor. Anksiyete veya benzeri bir şey olabilir." dedi Edward. Francesco konuşacakken asistanı kapıyı açtı ve avukatı odaya buyur etti. 

"Sinyor Rossi boşanma protokolü istediğiniz gibi düzenlendi lakin Sinyora Rossi' nin itirazları var. Sizinle yüz yüze gelmek istiyor." dedi. Protokol dosyasını adama uzattı. Edward oturmasını işaret ettiğinde Avukat kibarca reddetti. 

"Yarın akşam onu ziyaret edeceğim. İstekleri konusunda bir karar vardıktan sonra sana haber veririz." dedi. Dosyayı eline alıp açtı ve adama "Teşekkürler." dedi. Avukatı kibarca gönderdikten sonra protokolü okudu ve dosyayı Edward' a uzattı. "Boşanma tazminatını istememiş. Evlenmeden önceki sözleşmemizin dışına çıkılmasını istemiyormuş. Benimle kafa buluyor. Bazen onu o ince, nazik boynunu nefessiz kalana kadar sıkmak istiyorum. Belki birkaç dakikanın ardından beynine tekrar oksijen gittiğinde bu saçmalıktan vazgeçer." Dedi. 

Edward' ın arkadaşının teorisi arkasından umutsuzca "Kararlı gibi. İşi yaramaz."

~~~

Emrivaki getirilmişti Cuhurbaşkanlığı  konutuna. Isabella' nın kızgınlıklar listesine her an Francesco tarafından bir kalem daha ekleniyordu. Saklık sorunları bahanesiyle birçok devlet törenine katılmamıştı. Onun yerine bahane uyduracak birçok adamla doluydu saray. Koruma memurlarından biri kapıyı açtığında gözlüğünü taktı. Dışarı çıktığında kendisini karşılayanlardan biri Simon' du. Adama gülümsedi. Francesco onu etrafındaki birçok insandan soyutlamıştı. Ayrılık kararının ardından duygusal bir ambargoya maruz bırakılmıştı. Belinda ve Rossi kadınları dışında konuşabildiği kimse yoktu.

Çantasını koluna taktı ve korumalardan birini tuttuğu şemsiyenin altında yürüdü. Girişte onu bekleyen Edward' ı gördüğünde içine mutluluk kapladı. Francesco hakkında onunla konuşan tek kişi Edward' dı. Boşanma konusu hiç gündemlerde yokmuş gibi konuşmadan, halini sorup bazen saatlerce yeni işlerinden, yüklerinden, sorunlardan ve trajikomik protokol kazalarını anlatıyordu. Onu güldürmek için çabalayan dostu. Adamın elini tuttu ve birlikte yürüdüler. 

Francesco' nun özel suitinin kapısının önünde durduklarında, Edward "Seni özledi. Ona iyi geleceksin. Yorgun göründüğüne bakma, senin yokluğunda onun sağlığına elimden geldiğince dikkat etmeye çalıştım." dedi. Isabella gözlüğünü çıkarıp kol çantasına attı ve Edward' a sarılıp "Teşekkürler." dedi. Edward gittiğinde kapının önünde tek başına kaldı. Bir kaç derin nefesle cesareti yerine geldi. Hesap sormak için geldiğini unutmadan, Francesco' ya kapılmadan, başarabilirse kollarına atılmadan, konuşacak ve gidecekti. Özlem çekeceğini bilerek girdiği yoldan dönmeyecekti. Yumruk yaptığını eli kapıyı çalmak için kalkarken öylece kaldı. Francesco kapıyı açmıştı. Onu en son dün mü görmüştü? Bir fark var mıydı? Zayıflamıştı, gözlerinin altındaki koyu hareler artmıştı ve omuzları kazanmış bir adamın omuzları kadar dik değildi. Çökmüştü. Çantası yere düştü ve kolları adamın omuzlarına dolandı. 

Burada Olan Burada Kalır ( HENÜZ DÜZENLENMİYOR.)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin