30.

1.8K 85 6
                                    

*December 1.(hétfő)*
*Flóra szemszöge*
11 nap telt el miután Stella ,,rájött'' , hogy Krisztián a szobatársa írta nekem az üzeneteket. Stella azóta megbolondult (nyugi túlzok). Folyton nyomozgat. Krisztiánék elköltöztek, amiután kijött a kórházból. Ezt állították a szomszédok. Azt mondta az egyik néni neki, hogy az apja meghalt egy autóbalesetben.
-Pedig nekem azt mondta, hogy csak ő sérült meg a balesetben.-mondta Stella.
-Az emberek hazudnak.-mondtam neki.
-Szerinted nem tudom?-nézett rám.
Ez 5 nappal ezelőtt történt. Most éppen itt ülök matekon és Gazdag nagyon fáradt lehet mert nagyon lassan beszél.
*Stella szemszöge*
Nem adom fel a nyomozást Krisztián után. Biztos van valami jó indoka. De lehet ő ölte meg Emilyt ez nem hagy nyugodni. Vagy az is lehet, hogy Emily simán pusztult el és nem ölte meg őt senki csak az agyam szüleménye ez. Minden lehet. De Emilyn kívül az nem hagy nyugodni, hogy mikor tette az ágy alá a post it-et. Lehet amúgy nem is Krisztián az az NK.  Na mindegy. A gondolataimat a csengő zavarta meg de inkább mondjuk úgy, hogy megmentett. Nagyon rossz volt ez az óra. Gazdag olyan lassan beszélt. Felálltunk és kimentünk az udvarra. A fiúk az árkádok alatt álltak. Flóra pedig egyfolytában azt nézte. Az árkádok alatt ott voltak az osztálytársaink, pár 10.-es, 11.-es és 12.-es. Szegény Flóra bár tudnék neki segíteni valamit de az a baj, hogy a sas szememmel nem láttam, hogy Kornél mutatna valami érdeklődést iránta. Kornél mellett Márk állt. Ránk pillantott és kacsintott nekem egyet. Én pedig visszakacsintottam. Flóra láthatólag ezt észrevette mert kikerekedett szemekkel nézett minket. Ezután jött a kémia. Bementünk a kémialaborba leültünk és kitört a káosz. Mindenki ordibált, beszélt. Bejött Gondos mindenki elhallgatott. Ezen az órán Gondos kísérletezett és mi pedig reménykedtünk, hogy nem robbantsa fel a sulit. Szerencsére nem történt semmi. Ezután jött az angol ott csak párbeszédet hallgattunk. Ezután egyedül sétáltam haza mert Flóra maradt olvasón. Otthon lettettem a cuccaim és elkezdtem olvasni Julie Buxbaumtól a Három dolgot mondj-ot. Nagyban olvastam mikor kinyilt az ajtó. Flóra lépett be. Letette a cuccait és bekapcsolta a tv-t. Én letettem a könyvet és felálltam. Egy bandanát tettem a hajamba megfogtam egy vödröt, egy felmosót és tisztítoszereket és elindultam. Krisztiánék szembeszomszédjáékhoz. Krisztiánék előtt egy néni lakik akinek elment az esze. Krisztián mesélte a kórházban. A néni ajtaja előtt megálltam és bekopogtam. Semmi. Megint bekopogtam. Megint semmi. Már ott kopogtam 5 perce de még mindig nem történt semmi. Utána feladtam és indultam volna haza de kinyílt az ajtó.
-Igen?-mondta halkan egy ősz hajú, alacsony néni.
-Csókolom! Harsányi Stella vagyok és a Playful clean cégnél dolgozom és maga nyert egy egész háztakarítást.-hablatyoltam. A néni megkérdezte mi az a háztakarítás.
-Kitakarítom önnek ingyen az egész házat!-mondtam erőltetett mosollyal. A néni arrébbállt intve, hogy menjek be. Nem is ment el az esze ahogy Krisztián mondta. Megint hazudott nekem az a rib@nc. Felmentem az emeletre és kitakarítottam a fürdő szobát stb. Kutattam de nem találtam semmit csak képeket gyerekekről, és egy felnőtt férfiról. Amikor kész voltam lementem a nénihez aki a tv előtt ült.
-Elnézést.-mondtam mire hátrafordult.
-Igen kedvesem?-mondta mosolyogva.
-Nem tudja mi lett a szembeszomszédjával?
-A Kovács családdal?-kérdezte én pedig bólintottam.
-Elköltöztek mert a fiúnak problémái voltak.-mondta.
-Milyen problémái?-kérdeztem.
-Megbolondult.-válaszolta.
-És maga esetleg látott valamit?
-Igen. Egyszer kint voltam a kertben az unokámmal kint kertészkedtünk amikor rendőrök parkoltak le előttük.
-Miért?
-Azt mondta Erzsike Kovácsék szomszédja, hogy Krisztián meg akarta fojtani az anyját.- húzta el a száját.
-És mi történt az anyjával?
-Semmi. Krisztiánt beakarta adni az árvahárzba de az apja nem engedte. Ezért elváltak.-mondta. Jó Krisztián megbolondult de akkor miért engem és Flórát szemelt ki magának?
-Nagyon köszönöm a segítségét nekem most mennem kell.
-Jaj én köszönöm a takarítást.-mondta mosolyogva. Kiindultam és hazamentem. Sikerrel jártam. Bementem a házba letettem a cuccokat és elmeséltem mindent Flórának.

*December 2.(kedd)*
*Stella szemszöge*
A mai nap eseménytelen volt. Nem történt semmi érdekes.

*December 5.(péntek)*
Ebben a 3 napban nem történt semmi érdekes. Most van a 4 óránk ofő óra. Bejött Haller és kijelentette.
-Mindenki írja rá egy fecnire a nevét. Karácsonyi húzás.-mondta mire mindenki ujjongani kezdett. Ráírtuk a nevünket egy fecnire beledobtuk Ábel sapkájába és Haller körbe ment. Amikor hozzám jutott kihúztam egy fecnit és ez volt ráírva ,,Kornél''. Nap végén mikor sétáltunk haza Flórával megkérdeztem.
-Kit húztál?
-Ábelt.-mondta.
-Mostmár nem.-mondtam.
-Tessék?
-Kicseréljük akiket húztunk.-mondtam.
-Mert te kit húztál?-vonta fel a szemöldökét.
-Kornélt.
-De jó neked.
-Ezért cserélünk.-mondtam.
-Hogyan cserélünk?
-Hogy én veszek valamit Ábelnek mintha én húztam volna te pedig Kornélnak.-vezettem le a tervemet.
-Oké!-egyezett bele. A többit nem mondtam el Flórának mit tervezek. Be kell avatnom Márkot.

Na helló mindenki. Kiderült, hogy mi volt Krisztiánnal. De vajon most mit tervez Stella, hogy be kell avatnia Márkot? Remélem tetszett ez a rész. A kövi részt nemsokára hozom. Puszi!💛

Szent Johanna Gimi Dave lányai élete a SzjgbenWhere stories live. Discover now