62.kapitola

388 19 28
                                    

V noci sa zobudila na to, ako Rikardo vstával z postele. V tej chvíli sa cítila zraniteľnejšie ako kedykoľvek. Mala taký pocit neistoty ako naposledy, keď ich ešte jej otec mlátil. Nikdy si nemyslela, že by sa mohla opäť takto cítiť. Tieto posledné udalosti jej dojebali myseľ.

,, Kam ideš? "vystrelila do sedu a opýtala sa ho. Riki to neokomentoval. Videl ako je v piči. A vedel, že to má svoje odôvodnenie.

,, Pokoj. Idem si len pre whiskey. Nedokážem spať."

Nechala ho teda ísť. Oprela si hlavu o svoje koleno a ťažko vydýchla. Nedokázala sa upokojiť. Bola tak v piči ako nikdy. Cítila každý stuhnutý sval v tele. Bolo to akoby ju mlátili.

,, Tiež vieš, že sa niečo dojebe, však?" opýtala sa, pretože cítila jeho prítomnosť. A tiež, že je niečo veľmi zle. Akoby ešte nemal byť koniec. Ak to cítil ako ona, tak je zle.

,, Mám pocit, že áno." odpovedal jej pravdivo, keď si odpil a podal jej fľašu. Zdvihla hlavu a zobrala si ju. Odpila si a položila si ju pri nohu.

,, Sme v piči...."

,, Prestaň. Zajtra uvidíme ako sa veci vývinú. Myslím, že teraz by si mala spať. Vyzeráš hrozne. "povedal a ona  sa zasmiala.

,, Niet nad úprimnosť."povedala a pozdvihla fľašu.

******

Ráno sa zobudili na zvuk telefónu.

,, Kurva!" zanadával Rikardo rozospato. Alexis na tom bola podobne, ale nenadávala, len sa natiahla po telefón.

,, Prosím? " povedala a hodila sa späť na vankúš.

,, Máme problém, Alexis. "povedal jej rozrušene Armán. Cítila z jeho hlasu problémy a veľký strach. Alexis trvalo kým si dala dokopy situáciu.

Vystrelila do sedu, pričom jej skĺzla prikrývka z nahej kože, a opýtala sa čo sa posralo. Rikarda zaujal jej prudký pohyb a tiež sa prebral a posadil.

,,Bol tu Carlos. Hľadal ťa. Ja som si vymyslel výhovorku a ani som si neuvedomil, že som ťa oslovil ako Alexis. Prepáč, kurva. Je to moja vina. Potom sa na mňa pozrel akoby videl ducha a rýchlo sa ospravedlnil. Odišiel takmer behom. Dojebal som to, prepáč. " povedal Armán a Alexis sa rýchlo obliekala.

,, Kurva, vstávaj." zavrčala na Rikarda, ktorý stále nevedel, čo sa deje.,, Do piči, toto je asi najhorší možný scenár. Skús ho ešte zastaviť ak sa bude dať. Nemôže len tak utiecť. Nerob si starosti, vyriešime to." zložila a konečne našla svoje šaty.

,, Armán ma prezradil." zavrčala nahnevane :,, Oslovil ma pred Carlosom ako Alexis. A jemu to kurva došlo. Pochopil, kto som a teraz sa pravdepodobne snaží zdrhnúť. "

,, Do piče! To máš za to, že hovoríš hocikomu kto si. "vyletel na ňu a ona ho len nahnevane spražila pohľadom. Na hádky medzi nimi nemali čas.

,, Veľmi dobre vieš, že o tom vedel jedine Armán. Na toto nemáme čas. Pošli chlapov nech strážia letisko. Bude sa snažiť zdrhnúť a to mu nemôžme dovoliť. Takisto ani aby sa spojil so Sebastiánom. To by bola ešte väčšia pohroma."

,, Dobre. Ty choď domov a rýchlo. Možno si bude chcieť ísť po veci. Minimálne po pas si musí prísť." snažil sa znieť pokojnejšie.

,, Idem už. Ty skús vystopovať Sebastiána. Musíme ich dostať oboch. Ani jeden nám nemôže zdrhnúť. " obaja si navzájom rozkazovali, ale ani jednému to nevadilo. Vedeli, že teraz nemajú čas sa hádať.

Alexis ako šialená vyštartovala s autom, pokým Rikardo šialene vykrikoval rozkazy pre svojich chlapov.

Tí okamžite začali ozbrojení konať. Niekoľko išlo aj za Alexis. Riki vedel už predtým, že na túto vojnu potrebuje obrovské vojsko.

Alexis trvalo necelých 10 minút sa dostať do ich domu. Armán jej nevolal a tak vedela, že ho nestihol.

Pred domom videla jeho auto. Musel byť v dome. Naznačila chlapom, nech počkajú pred dverami a ona sama vošla so zbraňou v ruke dnu. Potichu prešla až do obývačky, kde si zapálila cigaretu. Bol v dome, počula hluk.

Vedela, že dostane infarkt, ak ju tu len tak zbadá. Musel už dávno pochopiť tú zlú situáciu.

Počula ako za sebou ťahá kufor. V polovici schodov ju zbadal. Sedela mu otočená chrbtom, no hneď ako zacítila jeho pohľad, otočila sa.

Ostal zarazene stáť na schodoch a jej sa na tvári zjavil úsmev.

,, Čo tak na mňa pozeráš? Poď, manželík. Dávno sme sa pekne neporozprávali. Tak poď, neboj. Ja nehryziem. "povedala naoko pokojne a potiahla si. Nemal v úmysle sa pohnúť, kým naňho neukázala zbraňou.

,, Koľko to už vieš?" opýtal sa a nechal kufor v strede schodov. Prišiel o pár krokov k nej. Vyzeral byť zmierený s osudom.

,, Dosť dlho. Tie tvoje skurvené tabletky mi bránili spomenúť si. Keď som ich prestala brať a vyspala sa s Rikardom, spomenula som si. Uvedomuješ si čo ťa čaká, však? " opýtala sa pokojne. Videla ako znervóznel, keď spomenula Rikiho. Jeho sa stále bál. Išlo jej práve o to aby vyvolala strach. Obrovský. Taký aký cítila ona.

,, Nebol len preludom, však?" opýtal sa pokojne. Na to že ide zomrieť.

,, Nie. Chceli sme ťa potrápiť, ty skurvený bastard. Ale to ešte príde. Budeš si prijať, aby si sa nikdy nenarodil. "zavrčala, ale on urobil niečo neočakávané. Chytil skrinku po svojom boku a odsotil ju pred ňu. Chcel ju ňou zastaviť a ujsť, no to sa mu nepodarilo. Pri dverách ho zastavili chlapi a udreli ho do hlavy zbraňou. Spadol na zem ako vrece zemiakov a Alexis sa musela usmiať. Na toto by sa dokázala pozerať.

Každý z nich doňho kopol a potom sa k nemu priblížila Alexis. Bol mimo, čo všetkým vyhovovalo. Otočila ho na chrbát a vo vrecku nahmatala telefón.

Potrebovala zistiť, či sa stihol spojiť so Sebastiánom. To by bolo asi to najhoršie. On je prefíkanejší ako Carlos. Ak sa o tom dozvedel, tak bude zle. Jeho by len tak ľahko nechytili.

Našťastie nevolal. Aspoň ho nemal vo volaných číslach. Vydýchla si.

,, Zviažte ho a zoberte ho do kufra. Predpokladám, že šéf vám už dal adresu. Dávajte na tento náklad pozor. Je cenný, aby mohol čo najbolestivejšie umrieť. "rozkázala a dofajčila cigaretu. Chlapi ju poslúchli a zobrali ho.

Poslednýkrát sa poobzerala po dome, v ktorom strávila sedem rokov v klamstve a hraním sa na matku.

Dostatočne si uvedomila, že dnešok môže byť jej posledným dňom na zemi.

Bola pokojná. V pekle už majú pre ňu pripravený trón a zomrie s pohľadom na smrť tých dvoch vo svojej čerstvej pamäti.

Pomaly končíme. 😖😖😖❤️❤️❤️

Aký bol prvý týždeň v skole? 😬😬❤️❤️

Rules of new Life (Rules of mafia 2)Where stories live. Discover now