51.kapitola

462 28 9
                                    

Obaja sa obliekli a spoločne vyšli z domu. Rikardo mal pravdu. Chlapi na ňu hádzali všelijaké pohľady. Ona sa len usmievala až kým prišla k svojmu autu.

,, Ďakujem za eskortu. Ďalej to už zvládnem. "zasmiala sa a otvorila si dvere na aute.

,, Nemáš za čo. Zavolaj mi po tej večeri alebo príď, ak sa bude dať. Chcem vedieť ak by si niečo zistila."

,, Zavolám ti, ak budem mať možnosť. Pokúsim sa zistiť čo najviac. Ak to klapne, tak možno konečne dostaneme stopu, čo sa vlastne stalo." povedala pokojne a on prikývol. Na to, čo momentálne riešili, boli obaja moc pokojní. Zahrávali sa s ohňom a dostatočne si to neuvedomovali.

Alexis nasadla do auta a už jej nebolo. Zamierila do svojej firmy.

V jej kancelárií opäť sedel Armán.

,, Som rád, že si sa ukázala. Nemyslel som si, že to tak skoro rozchodíš." povedal jej trochu urazene. Nechcel, aby to urobila a hneval sa, že ho nepočúvla.

,, Ako vidíš som v pohode. Prežila som a teraz mám viac odvahy než predtým. Vrhám sa do jamy levovej, ale už to nevezmem späť. Dnes obzvlášť, keď som si dohodla večeru s dvomi bastardmi. No nevadí. Idem do toho, Armán. Už nič nezmení môj názor. "

,, Nebudem ťa odhovárať. Aj tak to nepomôže. Chcem len, aby si si zobrala zbraň. Nie som ich zástancom, ale teraz sa ňou už budeš vedieť brániť. A inak na ten rok života si si stále nespomenula?"

,, Nie.... no nie úplne. Som rada, že som si spomenula na minulosť, na život s Rikardom a aj pred ním, ale táto časť je v mojej hlave zablokovaná. Nedokážem sa k nej dostať. Aj keď možno by mi ani nepomohla. Kamila mi viac-menej vysvetlila situáciu. "

,,A možno áno. Nikdy nevieš. Možno ťa práve vtedy niektorí z tých bastardov kontaktoval."

,, Pochybujem o tom. V tom čase som cestovala a stavala túto spoločnosť. Nikde som sa dlho nezadržala, aby ma nenašli. Sebastián sa v tom čase snažil napraviť vzťah s mojou sestrou a Carlos bol v programe na ochranu svedkov."

,, To je možné, lenže možno si sa niečo vtedy dozvedela. Niečo dôležité." hovoril jej stále presvedčený o svojej pravde. Išlo o to, že nechcel, aby niečo zanedbali. Mal ju rád a práve preto sa nechcel pozerať ako sa popáli.

,,Uvidíme. Dnešok rozhodne. "

O niekoľko hodín išla domov. Vošla dnu a zacítila akúsi dobrú vôňu. Bola z toho prekvapená a nevedela, čo má čakať.

,, Dajana?" zakričal na ňu Carlos. Ona si len prudku povzdychla a s hraným úsmevom prišla až do kuchyne.

,,Nicolas, čo tu tak pekne vonia?" opýtala sa opatrne. Jej vlastný inštinkt chcel zaspätkovať.

,,Objednal som na večeru jedlo z reštaurácie. Variť nebude ani jeden z nás." povedal a opäť si ju pritiahol do náručia.,, Kde si zmizla ráno? Zľakol som sa, keď si nebola vedľa mňa. " usmial sa na ňu a dal jej bozk na líce. Nevedel, že nebola ani v noci pri ňom.

,, Musela som ísť do firmy. Ani nevieš ako sa mi od teba nechcelo, no musela som. Som ale už doma. Kedy príde Sebastián?"

,, O pár minút je tu. Kľudne sa choď prezliecť a ja ťa zavolám. Nick tu bude každú chvíľu." usmial sa na ňu a ju skoro naplo. Toto divadlo už ďalej nedávala. Bolo to pre ňu utrpenie. No pri tejto večeri sa musí pripraviť na svoj najlepší výkon. Nemôže dať hocijaký podnet k tomu  aby si začali myslieť, že si spomenula.

Išla sa teda prezliecť a o pár minút už mierila do plnej jedálne. Hosť je tu. Hra začína.

,, Ahoj, Sebastián. Rada ťa opäť vidím. Toto je náš syn Nick. Neviem či ho poznáš. "povedala a pozerala na jeho reakciu. Nič neprišlo. Iba sa pokojne usmial a povedal, že ho teší. Niečo tu bolo zle.

Ale čo kurva?

Nevedela na to prísť, a preto musela ďalej klásť otázky.

,, Aj ja ťa rád vidím, Dajana. Som rád, že ste ma pozvali. Nepoznám ho. Teší ma Nick, ja som Sebastián, kľudne mi tykaj."

,, Myslela som si, že už si odišiel. Keď si tu bol naposledy, tak si vravel, že to je súrne."

,, Musel som len niečo súrne riešiť s tvojím manželom. No nakoniec sa mi to pretiahlo, a tak si môžem dovoliť tu ostať. Ty kde pracuješ? "opýtal sa jej. Ona bez zaváhania odpovedala. Carlos len sedel a prezeral si ich. Bola mu celá situácia ukradnutá. Chcel len Alexis vo svojej posteli. Včerajšok bol ako znovuzrodenie.

,, Mám vlastnú značku oblečenia. Teraz som mala premiéru novej kolekcie. Ty? "povedala a usmiala sa. Bola zvedavá na jeho odpoveď. Teraz jej nepovie, že je policajt z protidrogového.

,, Som obchodník. Pracujem tak rôzne. S tvojim manželom sme sa zoznámili pri podobných záujmoch v rámci obchodu." zasmial sa a Alexis zaťala ruky do pästí. Samozrejme pod stolom. Aj keď by jej nerobilo problém mu rozbiť aspoň nos. Mala dosť tejto pretvárky. Ak za chvíľu neskončí, tak urobí hlúposť.

,, Aha. Nikdy mi ťa nespomínal, preto som bola tak v šoku, keď si sa tu zjavil. Prepáč, ak som bola nepríjemná. "

,, Nebola. Čakal som niečo horšie." povedal so smiechom. Očividne sa na nej dobre bavil. Mala toho plné zuby, ale musela z neho ešte niečo dostať.

,, Povedzte mi nejaký spoločný zážitok. Prepáčte, ale som veľmi zvedavá. Nejako si vo mne vzbudil zvedavosť a chcela by som sa dozvedieť viac o vás spoločne." povedala a musela čakať na reakciu. Vedela, že je príliš nápadná, ale podľa ich výrazu jej to žrali aj s navyjákom. Nemali ani podozrenie, že si všetko pamätá, pretože stará Alexis by im rozbila huby a nedokázala by sa pretvarovať.

,, Raz sme zistili, že má Nicolas v dome veľkú krysu. Tá krysa bola ale prefíkaná a vedela šachovať s ľuďmi. Nevedeli sme ako sa jej zbaviť. Stále sa nám prešmykla pomedzi prsty, aj keď si zaslúžila skapať najhoršou smrťou. Nakoniec sme však vymysleli pascu. Prečo nepritlačiť na najbližších, aby sme dostali kráľa? Krysy, Dajana, sú rovnaké ako ľudia. Pritlačíš na slabý bod, povyhrážaš sa a všetko do seba zrazu zapadne. Potom sa však jeho najbližšia postavila a pomohla mu. Najväčšia krysa nám opäť ušla, no to nevadí. Prišiel na rad druhý pokus. Opäť použiješ jeho najbližších a potom zneužiješ vzniknutú situáciu. Nakoniec sa ukázalo, že aj tá rodina je rovnako dôležitá ako najväčšia krysa. Aj keď sme ju nakoniec úplne nedostali, prišli sme na to, že aj bez toho sme v podstate vyhrali. Každý dostal to, čo chcel, však? A ešte nie je koniec. O chvíľu uskutočníme tretí pokus a ten už bude víťazný. "opýtal sa nevinne Carlosa a pokračoval. Carlos sa len usmial a prikývol.

To, o čom Sebastián rozprával neboli krysy, boli to oni. Použili ju, aby ho dostali. Dvakrát. Druhýkrát pravdepodobne skončila takto. Nepovedal jej veľa, ale povedal, že to ona mala byť ich návnada.

Dvakrát bola návnadou pre Rikarda. Tretíkrát bude návnadou pre nich.

A tento lov skončí úspešne.

Po pauze som späť v plnej sile, dúfam. Budem rada ak si pozriete môj nový príbeh s názvom Nezastaviteľná.

Pekný víkend! 😘😘🎉🎉

Rules of new Life (Rules of mafia 2)Where stories live. Discover now