58.kapitola

358 17 13
                                    

Stratila zábrany. Vedela čo chce a išla si za tým. Bolo jej všetko ukradnuté. Vedela, že sa takto môže ľahko prezradiť, ale to momentálne neriešila.

Prišla k nemu. Všimol si ju, až keď bola od neho sotva pár metrov. Obzeral si nejaké romány. Boli to romantické knihy, takže tušila, že sú pre jeho priateľku a nie pre neho.

Spomenula si ako sa k nej zachoval a to bolo nebezpečné. Vošli do nej nervy. Cítila, že ovládať sa bude ťažké.

Celé jej to liezlo na mozog. Jediné, čo chcela bol koniec. Vnímala to.

,, Ahoj! "povedala usmievavo. Silene samozrejme. Bola by sprostá, ak by sa potom všetkom naňho dokázala normálne pozerať.

,, Ahoj! Čo tu ty robíš?" opýtal sa prekvapene. Nečakal ju na takomto mieste, ale vedel, že momentálne môže byť kdekoľvek. Novú nepoznal.

,, Išla som sa poprechádzať. Môj manžel sa správa zvláštne, tak som musela vypadnúť. A ty? Predpokladám, že tie knihy nie sú pre teba." snažila sa pokojne usmievať. Za to, že prešiel len jeden deň, tak sa toho stalo veľa. Sama si priala, aby tento deň skončil. Už toho bolo dosť.

,, Uhádla si. Sú pre moju priateľku. Má meniny a nič originálnejšie ma nenapadlo. Nevieš aká kniha by sa jej mohla páčiť? " opýtal sa a ona sa len tak-tak ovládala.

,, No... Musíš mino nej povedať viac." odvetila.

,, Je zo Španielska. Pracuje ako policajtka. Je veľmi milá a nevinná, aj keď pracuje ako pracuje. "usmial sa na ňu. Takže už vymenil Kamilu. Keby vedel, že má s ňou dieťa.

,, Myslím, že si v zlom oddelení. Skús detektívky, takéto ženy by to prijali skôr." povedala s úsmevom.

,, Neviem či to je to pravé. Príde mi skôr ako romantický typ. "povedal a ona prekonávala potrebu pretočiť očami. Tento rozhovor ju nebavil, potrebovala niečo iné. Fakty, dôkazy.

,, Koľko ste spolu? Je to blbá otázka asi, ale máš nejaké deti? Z predošlých vzťahov alebo tak."

Bolo vidno ako posmutnel:,, Moja bývalá bola so mnou tehotná, ale potratila. Preto sme sa vlastne rozišli.." pokrytec!

,, S ňou som sa rozišiel a odvtedy ma žiadna mezaujala natoľko, že by som s ňou chcel deti. "povedal a Alexis sa zhlboka nadýchla. Netušil, že má syna. A ona si pritom bola istá, že Carlos o tom vie. Musel o tom vedieť, pretože ona by s ním nespala. Aj keď mala rok stále výpadok, vedela, že by to neurobila. Na to ho až príliš nenávidela.

Carlos nebol taký sprostý, ako si mysleli. On vlastne túto hru celú zmanipuloval. On zmenil hru. Tým si bola istá.

,, To mi je ľúto. Ja si napríklad už neviem predstaviť život bez Nicka. " fabulovala:,, Rozišli ste sa lebo potratila?" rýpala sa v tom. Vedela skutočnosť, ale chcela vedieť pokiaľ zájde.

,, Áno aj nie. Ona obhajovala ľudí, čo to mali na svedomí a dozvedel som sa, že mi vo veľa veciach klamala. Chcel som, aby ľudia, čo to majú na svedomí zaplatili a ona vlastne celý čas vedela, kto to v skutočnosti bol. "povedal s nenávisťou v očiach. On bol proste celoživotný klamár, ale v niečom hovoril pravdu.

,, Už si ju odvtedy nevidel?" kráčala po tenkom ľade, ale zahrala to na ľútosť a zvedavosť.

,, Raz. Ale nemalo to zmysel. Považovala ma za toho zlého a ja som už mal, čo som chcel." povedal a ona sa mierne zamračila. Bol mimo seba a to jej pomáhalo.

,, Svoju pomstu. Aj keď to nevyšlo tak ako sme chceli." dodal a ona ešte čakala či z neho niečo nevýjde. ,,Ponížil som ich a dosiahol svoje. Zničil som ju a najlepšie je, že ona o tom ani nevie. Aj keď som prišiel o ženu. "

Alexis zaťala zuby a zhlboka sa nadýchla. Nemôžeš mu vraziť! Nemôžeš, tak sa upokoj! Rozkázala si v duchu. Kurva, toto ju raz bude stáť život! Teda, vlastne nie. To ju bude stáť Rikardo.

,, Keď rozprávaš takto, tak z teba mám zimomriavky." zasmiala sa,,, Dobre, už pôjdem, ale ďakujem za rozhovor. Príď k nám, keď budeš môcť aj s priateľkou. Radi vás privítame." povedala a rýchlo odišla.

Išla domov, kde ju čakala tá kopa sračiek. Nech sa cíti zle aj on.

Vošla do domu a už necítila alkohol. Hneď na ňu vybehol manžel aj s kajúcnym výrazom.

,, Dajana?" oslovil ju opatrne :,, Už si sa upokojila?"

,,Ja? To skôr ty! Moje slová platia, ale dám ti poslednú šancu. Šancu, po ktorej bude nasledovať rozvod. "a tvoja smrť. Dodala v duchu.

,, Nepremárnim ju! Sľubujem!" vyhlásil a chcel ju pobozkať. Ona mu však nastavila líce.

,, Mám podmienky. "povedala tvrdo. Trestať ho môže aj pred smrťou. A aj bude.

,, Chcem, aby si spal v hosťovskej a prestal piť. Ten tvoj výstup nebol normálny. Spať spolu nebudeme pokiaľ ja nepoviem opak. Nebudem sa s tebou o tomto hádať." povedala, keď videla, že ide protestovať :,, Ber alebo nechaj tak!" povedala a on prikývol.

,, Súhlasím. Urobím všetko! "zvolal rozhodne a práve vtedy mu zazvonil telefón. Alexis si bola takmer istá, že Rikardo práve dodržal sľub.

Zdvihol a ona videla, ako sa mu zmenila mimika tváre.

,,... Ako sa to kurva mohlo stať?! To nie je možné! Nikto o tom náklade nevedel! Musíte zistiť kto je zradca a kto to má na svedomí. Musí to byť silný človek, ktorý nás chce zničiť. " povedal a zúfalo si vošiel rukou do vlasov. Alexis sa usmiala. Najlepší pohľad dnešného dňa.

Povedal ešte zopár rozkazov a zložil. Pozrel vražedne pred seba a načiahol sa za pohárom whiskey.

Ja ti to neuľahčím!

Chytila mu ruku a zobrala pohár.

,, Čo si mi práve sľúbil? "opýtala sa a kopla do seba jeho pohár. Zabil ju pohľadom, no potom sa radšej otočil a odišiel z domu. Nechcel byť na ňu opäť zlý.

Akonáhle zabuchol dvere, Alexis sa rozosmiala na celé kolo. Toto ju bavilo. Mala pocit, že postupne blázni z toho všetkého, ale nevadilo jej to.

Dostávala to, čo chcela a to plnými dúškami. Carlosa už mala pomaly na kolenách, ešte treba úplne zraziť na kolená Sebastiána. Ak to zvládnu, tak majú vyhraté.

Zatiaľ si treba užiť to zúfalstvo sálajúce z oboch a veriť, že im jedného dňa neprepne.

Ten deň by bol smrťou hlavne pre Alexis.

Ona sa mohla len modliť, aby sa nič také nestalo.

Rules of new Life (Rules of mafia 2)Where stories live. Discover now