18.kapitola

540 27 15
                                    

Prešiel ďalší týždeň bez toho, aby mala čo i len záblesk. Bolo to ako keby ju mučili. Podľa nej to bolo ešte horšie.

Nemala ani jednu zasratú spomienku a to ju mučilo. Čím viac nad všetkým rozmýšľala tým mala viac pochybností. Bola viac v piči ako kedykoľvek. Tiež si však uvedomovala, že jej manžel začína byť podozrievavý. Musela pokračovať ako doteraz, no myšlienky a nové fakty, ktoré mala v hlave jej to nedovolovali.

Aj teraz keď sedela doma na gauči a v jeho objatí pozerala film, mala chuť ujsť. Alebo ho prinajmenšom vyfackať.

,, Zlato? Si úplne inde. Čo sa deje?"pritiahol si ju viac k sebe.

Ona sa naňho otočila a falošne sa usmiala. Začala znova úplne ovládať tento úsmev:,, Zlato prepáč, máme toho moc vo firme. Všetok ten stres či bude všetko také ako má. Ani si nevieš predstaviť koľko problémov je s jedinou prehliadkou. Neviem si predstaviť čo bude až..... " ani trochu ho nezaujímali jej problémy, a preto ju prerušil bozkom.

No vtedy sa niečo zlomilo. V jej hlave sa z čiernoty objavil jeden jediný záblesk. Jedna spomienka.

Bola nejasná, ale videla v nej seba zo zbraňou v ruke a oproti nej zviazané decko. Spomienka sa prerušila keď stačila spúšť.

V hlave jej však stihli zaznieť isté slová:

"Vitaj u mňa v rodine, Alexis"

Tie slová naisto patrili Rikardovi. Zamrzla keď sa spomienka stratila. Rovnako rýchlo ako prišla aj odišla. No teraz aspoň mala čoho sa chytiť. Konečne si spomenula aj keď na malý záblesk. Teraz si bola istá, že tie lieky, čo jej tento bastard dával stáli za jej nevedomosťou.

,, Láska? "odtiahol sa od nej keď zamrzla. Nevedel, čo sa jej stalo, ale nepáčilo sa mu to.

Ona sa znovu usmiala a pritiahla ho do bozku. Tentoraz aby odvrátila jeho pozornosť, a to sa jej podarilo. Priľahol ju na gauči a začal jej bozkávať krk. Hryzla si do pery, aby ho zo seba nezhodila a nezabila ho.

Jediné šťastie, ktoré v tej chvíli mala bolo, že prišiel ich syn. Bola vďačná, že si vybral také načasovanie. Aj keď on ho zabíjal pohľadom.

*********

Na ďalšie ráno dorazila do kancelárie dosť šťastná.

Sadla si do kresla a hneď ako to urobila v jej kancelárií bol Armán.

,, Ahoj? Nejaký problém?"opýtala sa ho, keď zbadala jeho šťastný výraz. Dnes bol pre oboch dobrý deň. Len dúfala, že to tak ostane.

,, Včerajšie rande."pripomenul jej:,, Dopadlo úžasne." šťastne sa zasmial a zakrútil na stoličke.

,,Íha! Keď sa takto tváriš, tak mi musíš všetko povedať. "zasmiala sa a dlho počúvala o úžasnom rande s dopravcom.

Armán bol skvelý človek a vedela, že jemu by mohla porozprávať o tom, čo sa stalo. Neznášal jej manžela a práve preto by možno aj súhlasil s tým, čo sa chystá urobiť.

Poobede vyšla s kancelárie a chcela zamieriť k Rikardovi. No na poslednú chvíľu si všimla auto najlepšieho kamaráta jej manžela. Sledoval ju. O tom nepochybovala. Práve preto zmenila plány. Namiesto Rikarda zamierila do obchodu.

Rikardovi napísala, že sa s ním musí porozprávať, ale sledujú ju.

Odpísal jej nech ide na námestie a stratí sa medzi ľuďmi. Andrré ju vyzdvihne.

Presne tak to spravila. André ju potichu naložil, tak aby si nikto nikoho nevšimol.

Keď prišli do jeho apartmánu, Riki ju už čakal. Mal pocit, že to, čo sa dozvie sa mu bude páčiť. A umocnil to len pohľad na ňu. Bola naozaj šťastná.

Rikardo naopak nevedel čo skôr. Vďaka jeho neprítomnosti sú klienti nervózny a on musí všetky problémy riešiť naraz a za pochodu. Mal toho nad hlavu, a preto chcel dobré správy.

,,Riki? Spomenula som si." začala bez okolkov.

,, Na čo konkrétne, bábika?" pozerala naňho a on len z pohľadu vedel, že nie na všetko.

,, Na tú vraždu dieťaťa, o ktorej si mi hovoril. Viem, že to nie je moc, ale pamätám si dokonca aj to, čo si mi povedal - vitaj u mňa v rodine, Alexis. Konečne mám aspoň nejakú stopu."usmiala sa s pohľadom mrchy, ale potom jej pohľad stvrdol: ,, Riki, chcem, aby sme vymysleli, čo spravíme s tým bastardom. Chcem, aby trpel tak veľmi ako som trpela ja bez spomienok. Aby pocítil čo je to bezmocnosť."

,, Vitaj späť, bábika. Konečne si si uvedomila kto kam patrí. Bastard ako on patrí pod zem a my sa postaráme, aby jeho cesta do pekla bola veľmi pestrá a bolestivá." uškrnul sa a pokračoval:,, Zatiaľ nech si myslí, že je všetko v poriadku. Keď ťa už teraz upodozrieva, tak mu treba dať niečo po čom prestane. Ten jeho kamarát mu už teraz určite volá s tým, že si niekam zmizla. Toto my využijeme vo svoj prospech. Bude to ako ďalšia naša hra, ktoré sme veľmi radi hrali. Teraz treba, aby bol bezmocný. Postarám sa, aby o nejaký čas mal vidiny so mnou a začal sa báť. Zatiaľ sa pokúsiš zistiť všetko o jeho práci. Myslím si že bude mať nejaké špinavé kšefty. Ty si tú firmu postavila kedy?"

,, Keď som ešte mala pamäť. Prečo?"

,, Lebo je dosť možné, že si mala aj ty špinavé obchody spojené s firmou, na ktoré si zabudla. Ak by na teba niekto zvolal audit, tak by si mala problém. Neverím, že sa zrazu vyznáš v číslach, tak to daj niekomu spoľahlivému. Musíme vystopovať tvojich posledných obchodných partnerov. Možno cez nich zistíme viac o tebe a o tom čo sa stalo. "rozkazoval a Alexis sa nestačila čudovať. Tento chlap bol ešte viac sexi, keď rozkazoval. Z istej časti stále nechápala ako s ním mohla toľko vydržať, no z druhej jej bolo jasné, že všetko bolo len o moci. Ako aj u nej, tak aj uňho.

,, Dobre, urobím to, ale chcem vedieť či si myslíš, že v tom ide sám."

,, Nie. Podľa mojich posledných informácií, nešiel. Išiel v tom aj tvoj bývalý švagor. Našiel som medzi nimi spojenie. On ma dostal do basy a očividne mal v pláne aj niečo horšie no nepodarilo sa mu asi ako plánoval. Popravde netuším čo sa v skutočnosti stalo, ale ubezpečujem ťa, že keď to zistíme, tak ich stiahneme z kože." zavrčal a v oboch rástla neuveriteľná zlosť.

Hra začala.

Ako to dopadne, keď všetky figúrky budú na svojich miestach?

Rules of new Life (Rules of mafia 2)Where stories live. Discover now