22.kapitola

512 25 32
                                    

S Rikim prišli na niektoré zaujímavé veci. Podľa všetkého Riki dokáže vystopovať ľudí, s ktorými obchodovala. Možno ich dokonca aj pozná. Podľa všetkého zmizla uprostred veľkého obchodu, a to by malo znamenať problémy. Ak zmizla z obchodu ľudia by mohli byť veľmi nahnevaní. Bolo len otázkou času kedy bomba vybuchne.

Na ďalšie ráno mal prísť domov jej manžel. Rozhodla sa, že sa bude tváriť choro alebo sa chytí inej, hocijakej príležitosti. Bolo to jediné riešenie. Nemohla dovoliť, aby sa jej dotýkal.

S Rikardom to riešili takmer celú noc. Sama nevedela ako by to mohlo byť. Riki jej dal kľúč od nového domu za mestom.

Vrátila sa domov a rovno ľahla do postele. Mala ťažkú noc, tak vedela, že bude spať dlho.

Poobede, keď sa zobudila, ju privítal pohľad na manžela. Radšej by ho nevidela.

,, Ahoj. Ani nevieš ako som sa na teba tešil." povedal, keď sa posadila a pobozkal ma. Najradšej by mu tou zbraňou, ktorú jej dal ublížila.

,, Aj ja som rada, že si doma." pousmiala sa, on si ľahol vedľa nej a stiahol ju k sebe. Držal ju za pás a ona si rukami položila hlavu na jeho hrudi.

,, Rozmýšľala si nad tým, o čom sme sa bavili?" opýtal sa jej a ona stuhla. Vedela, že nemôže súhlasiť.

,, Rozmýšľala. Zlato, myslím si, že teraz nie je vhodná doba. Bolo by to náročné. Ja mám svoju prácu a ty tiež. Nick už je starší a je zvyknutý byť jedináčik. Bol by to preňho šok a mohol by začať rebelovať. Navyše vieš, že moja firma teraz prežíva jedno z najlepších období. Musím cestovať s prehliadkami a mám na starosti všetko od látok až po úspešnú prezentáciu. Nie je to jednoduché. Neviem či by som dokázala skĺbiť materstvo a firmu. Preto hovorím, že možno o pár rokov. Teraz sa to nehodí. " povedala a on sa na ňu zamračil.

,, Si hrozná kariéristka." zavrčal a ona sa prudko posadila.

,, Čo si povedal?" zavrčala. Vedela, že ak sa s ním teraz poháda, dokáže hrať urazenú dlhšie.

,, To, čo si počula. Prednejšia ti je kariéra než naša rodina. A to je smutné. Nevedel som, že si až taká." zavrčal.

,, Ja som tá, ktorá by si všetko vytrpela a je to moje telo. Nemám chuť sa zahrabať s deckom doma, keď chcem, aby moja spoločnosť dosiahla nebo. Chcem, aby som niečo dosiahla a dostala moju spoločnosť čo najvyššie. Navyše neviem či si zabudol, ale to ja som stratila pamäť. Neviem ako som ju postavila, ale chcem vedieť, aké to je zažiť vrchol kariéry. Nemám energiu na to, aby som bez spomienok pokračovala. Je to ako keby si odo mňa žiadal zamknúť sa do veže a zahodiť kľúč."

,,Zlato...." začal už pokojnejšie. Uvedomil si, že spravil chybu. Alexis nikdy nebola žena, ktorú by mohol k niečomu prinútiť. Ak ju zahná do kúta začne vystrkovať pazúry.

,,Nie. Kašli na to. Táto kariéristka práve odchádza. A ak sa ti to až tak nepáči, tak sú dvere otvorené." povedala mu prudko, postavila sa a rýchlo sa išla obliecť. Bez väčších problémov vypadla. Asi bol aj on preč, no ju to nezaujímalo. Mala dohodnuté stretnutie s Armánom. Chcela pokojný večer.

Keď sa s ním stretla mala čo robiť, aby niekomu neublížila. Bola vytočená zo všetkého. Akoby ju mučili.

Chcela konečne svoju pamäť. Chcela byť v poriadku. Ak si na všetko spomenie, tak bude mať Carlos veľmi veľký problém.

Sedeli spolu v bare, kam radi chodili. Ona mala pred sebou whiskey a on víno. Bol to ich zvyk. Nikdy nemala rada víno a väčšinou nepila nič slabšie ako whiskey. Zastávala názor, ktorý hovoril: keď sa opiť, tak poriadne. A momentálne asi to mala v pláne. Vypila už asi piaty pohár a ničím to nebrzdila.

,, Zas ste sa pohádali?" stačil jej jeden pohľad na jeho dlhoročnú priateľku.

,, Trochu sme sa pochytili, ale nie je to nič nezvyčajné. Už mám niektorých vecí plné zuby."

,, Dobre robíš. Hovorím ti, že ten chlap má v sebe zlo. Nepáči sa mi vôbec. Popáliš sa ak s ním ostaneš."

,,Mám s ním syna. Nemôžem sa len tak zbaliť." povedala mu aj keď sama vedela, že klame.

,, A čo ten chlap z tvojej kancelárie. Priznaj sa. Čo si s ním mala?" opýtal sa zvedavo: ,, Odkedy sa objavil si iná. A zdá sa mi, že horšia." zasmial sa.

,, Je to dajme tomu starý známy. Je to zložité a nebudem ti to vešať na nos. Jednoducho mi istým spôsobom otvoril oči." pousmiala sa.

,, Len aby to boli len oči." zasmial sa a pokračoval:,, Viem, že som hovoril, že je nebezpečný, ale páči sa mi viac ako tvoj manžel. A chlap, ktorý vyžaruje adrenalín a nebezpečenstvo bude stáť za to." zasmial sa a odchlipol si z vína.

,, Zrazu si jeho fanúšik? " opýtala sa ho so smiechom.

,, Momentálne? Asi aj áno." zasmial sa a s pohárom v ruke ukázal za ňu. Obzrela sa a zbadala ako skúma ústnu dutinu nejakej ženy. Bola ním pritlačená o stenu a videla, že vôbec neprotestuje. Videla, že je mierne pripitý a tiež nevedel udržať veľmi rovnováhu.

,, Ak by som nebol na chlapov, dám si povedať. Aj pri ňom, aj pri nej." zasmial sa.

,, Poďme ho pozdraviť." povedal jej a už ju tam ťahal skôr než stihla protestovať.

,,Ahojte." zasmial sa mierne pripito a ona sa smiala na ňom. Riki sa od nej odtrhol a prezrel si nás. Bolo by to divné ak by si všetko pamätala. Teraz bolo všetko naopak. Stará Alexis by tejto žene vyškriabala oči. Nová sa len prizerala.

Mal čo robiť, aby sa udržal na nohách. A práve on vyzeral, že zvláda alkohol. Musel mať vážny dôvod, aby sa takto zriadil.

,, Aká vzácna návšteva. Gay a tá bez pamäte. Čo by bolo krajšie?" opýtal sa ironicky a ona sa zamračila. Nemyslela si, že keď je tak opitý, tak má veľké ústa. Nemohli dovoliť, aby si dali ostatní dokopy dve a dve.

,, Ty si dobre opitý." skonštatovala.

,, Nechceš ho zobrať domov, Dajana? Očividne vieš kde býva." zasmial sa Armán.

,,Výborný nápad, Alex...." skôr ako to stihol dopovedať ho zastavila. Bola zvedavá aký k tomuto mohol mať dôvod....

,, Dobre. Zoberiem ťa. Len už buď ticho." zavrčala. Nemohla dovoliť, aby povedal niečo viac. V tejto chvíli bola ona tá, ktorá mala viac rozumu.

Plánovala mu ešte poriadne vyčistiť žalúdok.

Ale človek mieni, osud mení, však?

Rules of new Life (Rules of mafia 2)Where stories live. Discover now