60.kapitola

433 18 8
                                    

Celý deň cítila nedočkavosť. Od návštevy Rikarda bola ako v nebi. Bolo jej ukradnúté či všetko pôjde dobre alebo nie. Potrebovala cítiť ten adrenalín.

Sama si živo predstavila svoje posledné strelné zranenie. Cítila vibrácie z toho miesta. Stále akoby cítila bolesť, ale z toho sa spamätala rýchlo. Premietla si všetky udalosti tých dní. Nič neľutovala. Keď si spomenula, ako sa bála, že Riki zistí to s Thomasom, zasmiala sa. Bola hlúpa. Hlúpa, že s ním vôbec spala. Po tých rokoch si to uvedomila viac než dosť. Hlúpy ľudia ako Liana a Thomas. Vďaka tomu to celé vzniklo.

Tešila sa na večer ako ešte nikdy. Rikardo jej nepovedal kedy má prísť, tak prišla o ôsmej.

Zaparkovala pred jeho domom a zachytila prípravy na akciu. Dúfala, že všetko dopadne dobre a bude môcť aj strieľať. Verila, že jej najskôr Riki vysvetlí situáciu.

André organizoval chlapov, a tak po nej len škaredo zazrel a nechal ju prejsť. Pravdepodobne Rikardov rozkaz.

Vošla dnu a videla, ako si Riki zapína gombíky na rukáve košele. Mal na sebe len bielu košeľu a čierne nohavice. Myslela si, že si ju nevšimol, aj keď počítala s možnosťou, že ju počul. Vždy rozpoznal, že stojí v miestnosti.

Cez kreslo mal prehodené sako a na stole rozložený slušný arzenál zbraní.

Dozapínal si gombíky na rukáve a zohol sa po zbraň. Alexis sa nemohla sťažovať na výhľad. Vybral si a vzápätí si ju dal za opasok.

,, Budeš sa na mňa pozerať a stáť tam ešte dlho? Myslím, že nemáme čas nazvyš. "skonštatoval stále k nej otočený chrbtom. Skôr než stihla odpovedať, sa zohol po ďalšiu zbraň a dal si ju za opasok na druhej strane. Chytil si sako, ale neobliekol si ho.

,, Pripravená na akciu?" opýtal sa. Alexis zdvihla svoju koženú bundu a tým ukázala zbrane za pásom. Bola pripravená viac ako kedykoľvek.

Rikardo prikývol a otočil sa k stolu. Niečo z neho zobral a vzápätí jej to podal.

,, Nechceme, aby si dopadla tak ako s Nikitom. Poistka." povedal a podal jej špeciálny nôž. Alexis si ho zobrala a zastrčila si ho zo spodnej strany topánky. Mal pravdu, poistka sa hodí. Alexis vedela, že aj on nosil okolo členku nôž ako poistku. Ak ich niekto odzbrojí, tak budú môcť ešte zaútočiť.

,, O to sa neboj. Dnes mám také odhodlanie ako už dávno nie. Tí bastardi mi pridávajú na sile. " Rikardo sa usmial a prudko ju za pás stiahol k sebe.

,, Po akcii to tvoje odhodlanie rýchlo využijem." usmial sa so svojím typickým úškrnom a stiahol ju do drsného bozku. Alexis mu s radosťou vyšla v ústrety.

Keď vychádzali z domu, Riki jej vysvetľoval o čo vlastne ide.

,, Ide o dodanie drog. My máme drogy, oni prachy. Nie som si istý či nás nebudú chcieť ojebať. Ponúkli obrovskú sumu za smiešne množstvo drog. Práve preto tu mám toľko ľudí. Ide o pascu a práve preto chcem, aby sme ich všetkých zabili ak niečo nevýjde. Hádam si po mojej lekcií strieľať nezabudla, bábika. "doberal si ju s úsmevom,keď vychádzali z domu.

,,Ak by som zabudla, tak skončím prevŕtaná olovom, čo ti vlaste vyhovuje. Nemaj obavy, zabiť sa nenechám, kým budú tí dvaja dýchať." povedala s úsmevom a nabila si zbraň.

,, To by som ti radil. Inak prídeš o radosť z ich smrti." povedal jej a nastúpil do auta.

O pár minút boli v prístave a videli aj svoj kontakt.

,, Ak by niečo, akonáhle dostaneme prachy, strieľaj ako o život. "ona sa naňho len usmiala a tešila sa.

Keď vystúpili vysvitlo, že tých bastardov pozná. Nemali dobrú povesť a keď s nimi minule obchodovala mala veľa problémov.

Bez varovania sa priblížila k Rikardovi a aby nebola nápadná, tak ho chytila za lakeť. Nechápavo na ňu pozrel

,, Ojebú nás. Poznám ich. Mala som s nimi len problémy. "pritiahla sa k jeho uchu, aby ju nepočuli.

,, Tak potom sa teš na krvavý kúpeľ, bábika."  priklonil sa k jej uchu.

,, Dobrý večer. "otočil sa na nich. ,,Dúfam, že dnes prebehne všetko bez komplikácií." usmial sa na nich profesionálne. Chlapi si ich premerali. Boli dvaja a ani jeden z nich nechápal, prečo má Rikardo Quintana po boku nejakú ženu. Aj keď krásnu.

,, V to dúfame aj my. A ak sa môžme spýtať, kto je táto žena?" začali opatrne. Vedeli, že s Quintanom nie sú žarty. Nemali dobré úmysly, ale nechceli ho naštvať. Vtedy by len mali po chlebe.

Alexis sa zasmiala a sama sa chopila slova. Videla  že ju nespoznávajú: ,,Ako vidím už nie som taká známa. Som Alexis Moncado. Už sme spolu obchodovali ak si spomínate. "

Chlapi si vymenili nechápavé pohľady a potom si ju opäť prezreli.

,, To ale nie je možné. Predsa máte byť mŕtva." povedal jeden a Alexis si s Rikardom vymenila nechápavý pohľad.

Skôr ako sa začali vypytovať, zasiahol Rikardo. Bolo mu jasné, že dnes odtiaľto týchto chlapov nepustia. Bolo jasné, že vedia viac než oni.

,,Prestaňte sa vypytovať a prejdime k obchodu. Myslím si, že to je to, prečo sme tu. " Alexis sa naňho zamračila, ale on ju upokojil pohľadom. Pochopila, že ich nemá v pláne pustiť kým im nepovedia všetko.

Chlapi to odsúhlasili a začali s nakladaním. Rikardo ich odtiahol na bok od chlapov a chystal sa využiť situáciu. Chlapi nakladali tovar a ochranka strážila hlavne to. Svojich šéfov si nevšímali.

Alexis chápala o čo mu ide, a tak to spravili synchronizovane. Obaja, tak aby si to chlapi nevšimli, vytiahli zbrane a než sa nazdali mali ich pri hlave.

Chytili ich pod krkom so zbraňou pri hlave. Skôr než sa stihli natiahnuť za svojou zbraňou už boli odzbrojení.

,, Prestaňte s nákladom!" skríkol autoritatívne Rikardo, pričom jeho chlapi začali mieriť na nepriateľov. Tí nemali ako uniknúť.

,, Ak tu teraz nechcete skapať, tak pôjdete s nami a po príjemnom rozhovore, vás opäť pustíme a budeme pokračovať s obchodom. Myslím, že za to vám váš mizerný život stojí." zavrčal Rikardo a ako na povel ich chlapi zložili zbrane.

Alexis bolo jasné, že o nej vedia niečo, čo nevie ani ona sama. To museli zmeniť a potom konečne skapú ďalší nový dvaja bastardi.

S Rikardom ich zobrali do blízkeho skladu, kde mali v pláne pokojné niekoľko hodinové vypočúvanie z ktorého vyjdú obaja nohami napred.

Končíme krátko po začatí školy... 😖😖😖

Rules of new Life (Rules of mafia 2)Where stories live. Discover now