46.kapitola

420 22 13
                                    

Alexis chytila zložku pevne do rúk a začala čítať. Riki mal pravdu. Z niektorých vecí bola prekvapená, z iných nie. Vedela len, že konečne uvidí svoju sestru. Nevedela o nej toľko rokov, toľko rokov sa o ňu nemohla starať. Nevedela, čo s ňou bolo. Ako sa cez to všetko preniesla.

No... Možno vedela, ale v tejto chvíli si to nepamätala.

,, Takže sa rozviedla a začala úplne nový život. "skonštatovala jednoducho.

,, Áno, ale zaujímavé je kto je jej manžel." poukázal znovu na zložku a ona v nej vyhľadala tento údaj.

,, Zas policajt? Moja sestra je na nich asi zaťažená. "

,, Asi hej. Majú spolu dve deti. Veľmi malé. Tvoja sestra sa s ním spoznala pred pár rokmi. "

,, Riki ak mi nebude vedieť vysvetliť, čo sa stalo a tie testy sa mýlili, tak neviem čo urobím. "

,, Som si istý, že sa nemýlili. Tá klinika je overená, práve preto som tam dal urobiť testy aj mne. Bola to len skur.... Teda sprostá hra pár idiotov. " povedal a ona sa na ňom zasmiala. Vedela akú námahu ho stojí správať sa slušne. A asi mu príde aj hlúpe nenadávať kvôli jednému decku.

,, Dúfam... Veľmi v to dúfam. A tiež som veľmi zvedavá, čo nám povie." Riki prikývol a ďalej prebiehala cesta v tichosti.

Keď pristáli, rovno nastúpili do pristaveného auta.

Išli asi 15 minút a potom auto zastalo pred obyčajným béžovým domom.

Vystúpili a Alexis, ktorá stále držala za ruku Nicka, váhavo zazvonila.

Napäto čakala, kto jej otvorí. Po pár minútach sa dvere rozleteli a všetci zbadali Kamilu, ktorá mala na rukách malé dievčatko. Ani jeden z nich by sa neodvážil tomu dieťaťu tipnúť vek.

Kamile sa rozšírili oči a po minúte šoku ju už zvierala v objatí. Avšak odtiahla sa akonáhle zbadala celú scenériu. Až neskoro si všimla Rikarda za jej chrbtom a ešte neskôr malé dieťa blízko pri nej.

,, Alexis? Si to ty? "opýtala sa a so slzami v očiach si prešla rukou po tvári. Bála sa, že to je len jej vidina.

,, Áno, som." šepla Alexis a tiež nemohla uveriť, že má svoju sestru po toľkých rokoch pred sebou.

,, Ty... Ty máš dieťa? "šokovane zoskenovala najskôr ju a potom aj malého s Rikardom.

Alexis odignorovala jej otázku a kľakla si pred Nicka.

,, Zlato, ja sa musím porozprávať tu s tetou. Ty zatiaľ pôjdeš tuto s Rikardom na zmrzlinu." dopovedala a očkom zazrela po Rikardovi.

Ten mal v očiach smrť, keď k nemu malý prišiel a chytil ho za ruku. Toto nečakal. Ako sa mal správať k tomu decku? Na toto nebol stavaný. On bol predsa mafián. Nevedel ako sa rozprávať s deťmi.

,, To nemyslíš vážne." zaprotestoval.

,, Ale myslím. Je to malý chlapec, nezožerie ťa. Daj mu zmrzlinu a bude spokojný."

,, Za toto mi ešte zaplatíš. "mierne zavrčal, ale nakoniec sa porazene otočil a odišiel aj s malým. V hlave mu behali veľmi škaredé nadávky.

,, Môžme ísť dnu?" opýtala sa nervózne Alexis. Kamila prikývla a ustúpila jej. Nechala ju prejsť a ukázala jej obývačku. Ona zatiaľ išla uložiť svoju dcéru.

Keď sa vrátila, nervózne si prezrela svoju sestru. Nerozumela tomu, že je v jej dome.

,, Alexis, som naozaj veľmi rada, že ťa vidím, ale nerozumiem, čo tu robíš. Naposledy, keď sme sa videli si mi povedala, že sa vidíme naposledy. A čo to dieťa? Je tvoje? Myslela som si, že nechceš deti. A kto je otec? Rikardo nevyzeral veľmi zúčastnene. "spustila na ňu a Alexis sa nestačila čudovať. Nerozumela jej. Správala by sa takto ak by bol ten malý jej? Dokázala by to?

,, Počkaj. Teraz chcem, aby si počúvala ty mňa. Chceš mi povedať, že nemáš absolútne žiadne tušenie koho to dieťa je? Že si mi ho z nejakého mne neznámeho dôvodu nedala?"opýtala sa tvrdo. Prestali ju baviť tieto hry. Chcela konečne vedieť všetko. Bez hier, bez komplikácií. A ak z nej pravdu bude musieť vytĺcť, tak to urobí.

,, A-ako?" koktala šokovane.

,, Aby si mi rozumela, stratila som pamäť pravdepodobne pri preprave tvojho dieťaťa. Len pred nedávnom som si spomenula a teraz chcem, aby si mi to objasnila. Netuším ako sa ten malý ku mne dostal, ale myslela som si, že je môj. Preto chcem pravdivé odpovede. Prosím, bez vytáčok. "

Kamile už po lícach stekali slzy. Tieto spomienky boli pre ňu veľmi bolestivé. Nemyslela si, že to ešte niekedy bude musieť vysloviť. Chcela zabudnúť.

,, B-bolo to po tvojom úteku. Asi tri mesiace na to som sa dozvedela, že som tehotná. Už sa s tým nedalo nič robiť. So Sebastiánom som bola rozvedená. Nechcela som s ním nič mať. A to vrátane dieťaťa. Potom, čo urobil som to už nechcela, aj keď to predtým bol môj sen. Donútila som otca, aby mi zistil tvoje číslo. Nevedela som čo iné urobiť. Ty si mi vždy pomohla. Keď som ti zavolala, povedala si mi, že mi môžeš pomôcť, aj keď to bude veľmi komplikované. Povedala si, že za mnou doletíš a porozprávame sa. Nevedela som ako to urobíš, keď je na teba vyhlásené celoštátne pátranie, no ty si vždy všetko zvládla. Prišla si a dohodli sme sa, že keď sa dieťa narodí znovu prídeš a postaráš sa, aby žilo v dobrej rodine ďaleko odo mňa. To si aj urobila. Po pôrode som ti ho dala a ty si s ním odišla. Povedala si, že ak by to bolo tu, tak sa o ňom môže dozvedieť Sebastián. Súhlasila som. Povedala si mi, že si si niečo vybudovala a postaráš sa, aby oňho bolo postarané. Odišla si s tým, že my dve sa už nestretneme. Že by to bolo príliš nebezpečné. Nemohla som nesúhlasiť. To bolo poslednýkrát, čo som ťa videla.... "dokončila bolestivo a Alexis nevedela či ju má ľutovať. Opäť sa všetko stalo kvôli nej. Aj keď to bolo hnusné.

Nakoniec však Alexis v sebe nedokázala zabiť svoj ochranársky pud voči nej. To jediné sa jej nikdy nepodarilo. Vtiahla ju do objatia a nechala ju plakať jej do ramena.

Vedela, že bude chcieť vedieť viac o jej novom živote, strate pamäte a o všetkom, no na to teraz nebola pripravená.

Alexis jej musí všetko vysvetliť, ale najskôr ju musela upokojiť. Jej sestra bola jej najväčšou slabosťou. Bola dôvodom, prečo sa toľkokrát postavila na nohy a znovu spadla.

No táto slabosť ju môže aj zabiť. Vedela to aj vtedy. Pomohla jej, ale zároveň sa od nej navždy chcela odstrihnúť.

Urobila dobre.

Rules of new Life (Rules of mafia 2)Where stories live. Discover now