2.kapitola

588 30 14
                                    

Vedel, že to nebude také jednoduché. Ak chcela zmiznúť, tak zmizla. Vymazala sa z mapy, aby ju nenašiel. Rovnaký scenár mali pred rokmi, no vtedy sa objavila vďaka obchodu. Teraz o nej dlho nepočul. Vedel, že pred pár rokmi bola v Holandsku, ale tam jej stopa končí. Dopočul sa to od partnerov a vážených chlapov z klubu. Ak chcel vedieť, kde je, musel by podplatiť veľa ľudí.

Nechcel ju nájsť, aby ju zabil. Teda ani sám nevedel, čo spraví. K čomu ho prinúti. Chcel zistiť, či ju našli rovnakí bastardi ako jeho. To bola otázka. Ak áno chcel, aby ich zničili spolu. Sú len dvaja ľudia, ktorí sú istí. Sebastián a Carlos. Ak sa dostal z programu na ochranu svedkov, mohol by byť nebezpečný. Nebezpečnejší ako kedykoľvek predtým.

Bol vo svojej kancelárii a nechal Teresu nech ho masíruje. Mal celé stuhnuté ramená aj telo. Cvičil tak ako predtým, no stres a hektický život s ním robil svoje. Bol zo všetkého na nervy a Teresa to vedela.

Nikdy neoľutovala, že povedala Alexis o jeho pláne. Bez nej by bol mŕtvy, za čo si ju vážila. Síce sa veľmi čudovala, že ju nezabil, nepovedala vtedy nič. Vedela, že by bol schopný ju nájsť a zabiť, a keďže nikto nemohol vedieť a ani nevedel, čo sa stalo, nemali by súdiť. Mohli si teda len domýšľať a tieto scenáre boli veľmi pestré.

,,Riki, mal by si so sebou niečo robiť. Tvoje ramená sú ako skala." karhala ho.

,,O to ide." zasmial sa: ,,A na to si tu ty, Teresa. Aby si mojim ramenám poskytla kompletnú starostlivosť."

Pretočila nad ním očami a zasmiala sa: ,.Choď niekam na dovolenku. Zober si so sebou aj tie tvoje mačičky a iba oddychuj. Vieš, že mi sa ti tu o to postaráme."

,,Jasné. Ty s dieťaťom doma a s Andrého tehotnou ženou, ktorá o chvíľu porodí. To by vyzeralo." povedal a pokrútil hlavou. Mal pocit, že jeho hlava váži snáď tonu.

,,Nechcel si ísť hľadať Alexis?" opýtala sa a začala túto tému, aj keď nevedela ako bude reagovať.

,,Ja ju hľadať nepôjdem. Ja na to mám ľudí. Ak zistia kde je, tak tam pôjdem."

,,Čo myslíš ako teraz žije? Myslíš, že má rodinu?" opýtala sa zamyslene.

,,Alexis? Nežartuj, prosím ťa." od srdca sa zasmial: ,,Alexis rovnako ako ani ja, nie sme predurčení mať rodinu a rodinný život."

Nebola si taká istá ako on. Dlho bola pod jeho vplyvom, a tak si od neho zobrala aj názory, ale teraz... Teraz, keď je sama, možno s nejakým normálnejším chlapom, všetko by mohlo byť inak. A jej postoje tiež. Taktiež si nebola istá ako by reagovala, keď ju vyhľadá. Obaja boli príliš prudké povahy, aby si priznali chybu, a tak možnosť hádky a potom uzmierovacieho sexu bola najbližšia pravde.

Ale mohlo to skončiť aj guľkou a to je jeden z extrémov. Aj keď obaja boli extrémisti. Mohlo by to dopadnúť naozaj akokoľvek.

Rikardo bol celý stuhnutý. Ramená mal naozaj ako skaly a nebolo to len tým, že pravidelne cvičil. Potreboval informácie a tiež dobré spravy. A práve preto do kancelarie vošiel Tučko. Tú prezývku nemal len tak, pod právnickým oblekom sa skrývalo veľké množstvo tuku.

,,Čo je, Tučko? Nejaké nové správy?"

,,Áno a tieto ťa zaručene potešia."

,,O čo ide?" opýtal sa, aj keď pochyboval o pravdivosti jeho slov.

,,Máme ju, Riki. Viem, kde je Alexis." toto bola jedna z najlepších správ aké počul za dlhú dobu.

Sám bol zvedavý ako sa ich stretnutie vyvinie.

Čo môžem od teba čakať, Alexis? Pomyslel si. A ani zďaleka nebol pripravený na to, čo príde.

Na to by nebol pripravený nikto.

Rules of new Life (Rules of mafia 2)Where stories live. Discover now