12.kapitola

521 28 17
                                    

Jeho apartmán po tomto incidente opustila rýchlosťou svetla. Nemohla si dovoliť tam ostať. Nevedela ako by reagovala a čoho všetkého by bola schopná.

Bola z neho rozrušená a nerada si to priznávala vzrušená. Mal telo hodné Boha a vedela, že by ju vedel priviesť do neba, no to si nemohla dovoliť priznať.

Nastúpila do auta a napila sa vody. Voda ju trochu schladila, no niekto jej nastúpil do auta. Bola to tá žena, ktorú minule videla v Rikardovom apartmáne.

,,Alexis, neviem akú hru hráš ani o čo ti ide, ale prestaň skôr než Riki stratí trpezlivosť. Ver mi, že ten chlap sa dokáže zahrávať veľmi škaredo a veľmi škaredo ti ublížiť. Verím ti, že si nič nepamätáš, ale ani sa nesnažíš spomenúť si. Carlos ťa odrbáva a ty ho nechávaš. Zohral na teba hru a ty si do nej spadla. Ak máš s ním dieťa, tak to môžeš skončiť horšie ako to teraz vyzerá. Som ochotná ti v pokoji vysvetliť, čo sa stalo od začiatku. Odo mňa sa ti to bude počúvať lepšie ako od Rikarda. On by mohol vybuchnúť alebo ťa o niečo oprieť. Aspoň vidím, že oblečenie, ktoré som ti vštepila ti ostalo." skončila svoj dlhý monológ, keď si obzrela jej outfit a Alexis naštartovala.

,,Vypočujem si ťa

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

,,Vypočujem si ťa. Chcem, aby mi niekto povedal všetko. Neviem či vám mám veriť, ale asi to chcem aspoň počuť." prikývla a hneď zaparkovala pred jej obľúbenou reštauráciou. Bol už čas obeda. Objednali si a Teresa bez vyzvania začala.

,,Keď si prišla do klubu, myslela som si, že prišla ďalšia sivá myška, ktorá si myslí, že toto je hra. Vyskúšala som ťa a nebola si príliš presvedčivá. No videla si Rikiho. On je ten, ktorý má posledné slovo vo všetkom. Išla som za ním a on mi povedal nech s tebou niečo spravím, že to bude výhodné. Začala si a šlo ti to. Potom si však jedného dňa skončila na bare s Rikim. Jeho preferencie pri ženách sú také, ktorá sa mu hodí do postele. A teba chcel dostať. Potom si raz išla za ním kvôli peniazom. Mala si dlhy. Peniaze za sex, ale to ti Riki už určite povedal. Neskôr si videla to, čo si nemala, a preto vznikla táto situácia. Povedala si mu, že chceš patriť k jeho ľuďom. To bola rarita, veľa ľudí by poslal do horúcich pekiel, ale teba nie. Prešla si výcvikom a potom ťa zobral za jednou pouličnou bandou. Tá robila preňho nejakú špinavú robotu." v tichosti počúvala a detaily boli pre ňu nové. Netušila, že sa sama chcela stať sa jeho človekom: ,,V bande sa k tebe nesprávali najlepšie, ale to sa zmenilo, keď si Lene- šéfke bandy zachránila život. Bola ti vďačná a človek ako ona je v tomto prípade verný ako pes. Stala si sa niečo ako hlavnou členkou. Lena ťa naučila správať sa tak, aby ti Riki aj všetci ostatní ležali pri nohách. Dokázala si, že ťa Riki povýšil na svoju obchodnú partnerku a začal ťa učiť. V tomto svete ženy nie sú vítané, no kto má Rikiho ako ochranu, môže sa dostať kamkoľvek a toho si si bola vedomá. Šikovne si využila to, čo si vedela."

,,Teraz vyznievam ako cieľavedomá zmija."

,,Aj si bola, nebudeme si klamať. Potom si s ním spávala a začali ste spolu obchodovať. Ver mi, on len tak niekoho do biznisu neuviedol."

,, To je možné, ale ja nikde nemám istotu, že som ta osoba, ktorú opisujete."

,, Aspoň si ma vypočuj. Neskôr si ušla, pretože si myslel, že si informátorka polície. Keď si sa vrátila, stalo sa toho veľa. A Carlos sa síce zmenil výzorom, ale je to stále tá istá krysa. Len oblečená do hodvábu. Neviem čo spravil a ani ako sa toto udialo, no Carlos len využil situáciu, aby ti vymyslel život, ktorý nikdy neexistoval. Radím ti choď a porozprávajte sa s Rikim. Dokáže liezť na nervy, ale je dobrý. Musíš ho znovu spoznať. Daj na moju radu, nie raz ti pomohla."

,,Dobre, ale musí sa so mnou rozprávať normálne."

,, To treba vybaviť s ním." povedala a odišla.

************************************
,,Už si späť? Tak som ti chýbal?" uškrnul  sa keď otvorila dvere.

,,Neviem či si Teresu za mnou poslal, ale presvedčila ma. Chcem vidieť úplne všetko, čo tu o mne máš. A chcem tiež vedieť všetko o mojom manželovi. No len keď si schopný sa so mnou rozprávať ako racionálne zmýšľajúci dospelý človek."

,,Uvidíme, bábika. V prvom rade chcem vedieť kedy ste mali svadbu. Po nehode alebo pred ňou?"

,,Pred. Keď som sa zobudila v nemocnici, stál tam ako môj manžel s Nickom na rukách. Malý bol so mnou v aute, keď som havarovala. Bol zázrak, že sa mu nič nestalo."

,,V tom prípade pre teba mam skvelú správu. Pravdepodobne si stále slobodná. Nevidela si žiadny sobášny list alebo fotky?"

,,Fotky hej, ale keď si na to tak spätne spomeniem, tak vyzerali zvláštne. Vlastne ako všetky dôkazy, čo mi ukázal..." odmlčala sa a stále si to prehrávala.

,,Takéto veci sa dajú ľahko sfalšovať. V tomto prípade si na 100% slobodná. Čo je vlastne dobré pre mňa. Tá nehoda? "

,,Išla som v aute, keď sa predo mnou zjavilo auto. Strhla som volant, aby som nenabúrala a namiesto auta som nabúrala do stromu. Zvláštne však bolo, že po tom aute sa zľahla zem. Neviem  kto zavolal sanitku, ale v nemocnici som sa zobudila po mesiaci." hovorila a posadila sa: ,,Doktor mi povedal, že mám amnéziu, ale po pár mesiacoch by som si mala na všetko spomenúť. To je ďalšia zvláštna vec. Prešlo totiž 6 rokov a ja nemám ani len záblesk." pomaly si začala uvedomovať, že všetko v čom doteraz žila bolo klamstvo.

,, Berieš od neho nejaké tabletky? Niečo, čo by mohlo spôsobiť, že si si zatiaľ nespomenula?"

,,Beriem lieky, ktoré mi ževraj predpísal doktor na obnovu buniek a pamäte."

,, Okamžite ich prestaň brať."zvolal autoritatívne. Nechcela tomu stále uverit, no fakty hrali proti nej: ,,Ten skurvysyn sa poistil. Dal si pozor, aby všetko klaplo a vyšlo by mu to, ak by som neprišiel."

,,Koľko sme spolu spávali?"opýtala sa a zatiaľ čo on myslel na to, ako ho konečne zabije, ona myslela na toto. Ale neprekvapovalo ho to.

,, Veľa rokov, Alexis. Si predsa moja žena. Tak mi konečne začni veriť."povedal jej pokojne a tým spĺňal jej podmienku.

Aspoň na chvíľu medzi nimi vládol pokoj.

Rules of new Life (Rules of mafia 2)Where stories live. Discover now