45.kapitola

429 22 13
                                    

Keď vyšla za ním, stál pri aute a fajčil. Fajčiť ho nevidela od nehody. Bála sa pri jeho pohľade. Cítila z neho čistú nevraživosť. Vyzeral ako psychopat. Vnútorne sa chystala na poriadne predstavenie.

,, Odkedy fajčíš? "opýtal sa ho a tým ďobla do osieho hniezda. Vražedne na ňu pozrel, polovicu cigarety hodil na zem a elegantným pohybom zašľapol. Mala pocit, že si pri tom predstavuje jej krk. Bola veľmi blízko pravdy.

Prudko obišiel auto, schmatol ju za zápästie a hodil do predného sedadla jeho auta.

,, Dobre, kurva, upokoj sa." zavrčala a zapásala sa. Znovu obišiel auto a nasadol. Okamžite vyrazil a nepozeral na rýchlosť. Bol tak veľmi vytočený, že sa nevedel kontrolovať. Doteraz sa správal ako vzorný manžel, no práve prišiel o zvyšky sebakontroly. Alexis mala pocit, že to, čo mu dáva škodí skôr jej ako jemu. Bol agresívnejší a nerobilo by mu práve problém jej ublížiť. Ona by sa nemohla brániť tak ako predtým. Všetko by mu došlo.

Pred domom ju opäť z auta vytiahol. Mala obrovskú chuť ho provokovať a bolo jej jasné, že sa tej chuti neubráni.

Prudkým pohybom ju za sebou odvliekol do spálne a hodil na posteľ. Ona sa na nej elegantne posadila, čakala to, a nahodila povýšený výraz.

,, O čo ti ide, miláčik? "opýtala sa mrazivým tónom.

,, Mne o čo ide?! To sa skôr opýtaj seba a toho bastarda." vrčal a chodil po izbe ako lev v klietke:,, Najskôr mi niekto začne ničiť obchody a teraz ho zbadám?! "hovoril ako blázon :,, To nemôže byť náhoda. Nemôže! Tak mi kurva vysvetli, čo to malo znamenať!" zvreskol a za lakeť ju vytiahol na nohy. Mala čo robiť, aby mu jednu nevrazila. Musela sa ale zachovať profesionálne. Nemohla si dovoliť všetkému rozumieť.

,, O čom tu kurva rozprávaš?" zakričala tiež :,, Neviem o čo ti ide a tiež neviem o čom sa bavíme, ale takto sa ku mne nesprávaj! Nie som žiadna hračka!"

,, O ňom! Hovorím o ňom! Musíš o ňom vedieť! Musíš! Inak by sa tam neobjavil! Nemal nás ako nájsť! Nemal. Dal som si pozor a schoval som všetko.... Tak ako, kurva?" opýtal sa sám seba a pritom nezmyselne krútil hlavou. Vyzeral ako niekto, kto ušiel z psychiatrie. Vedela, že to asi prepískla. Začína mu jebať a mohol by byť nebezpečný pre ňu aj pre Nicka. Nedovolila by, aby sa mu niečo stalo. Bol to predsa jej synovec.

,,Láska? Čo ti je? Vyzeráš zmätene.... Naozaj neviem o kom rozprávaš." povedala a pohladila ho po tvári.

On sa chvíľu nechal, no potom jej zachytil ruku pevným stiskom.

,, Nedotýkaj sa ma! Neverím ti! Je to len ďalšia hra! Neverím tomu!" opäť zakričal a pritom ju pritlačil pevne ku stene. Vyzeral horšie ako nahnevaný Rikardo. Vyzeral.... Šialene. A človek, ktorého ste dohnali do šialenstva, môže byť nebezpečnejší než človek s triezvym uvažovaním.

,, Upokoj sa. Porozprávame sa, keď budeš pokojnejší. Teraz si choď oddýchnuť, asi si len unavený. "šepla a pohladila ho po ruke. Bol jej odporný, ale musela hrať svoju hru.

Po tomto sa upokojil a objal ju. Hlavu si položil na jej rameno a objal ju okolo pása.

,, Prepáč, mám toho veľa, asi som len nervózny." ona mu šokovane vošla rukou do vlasou a tiež ho objala. Mala by mu to na chvíľu prestať dávať. Neverila, že tento výstup bol len tak.

,, Zlato, hovorila som ti, že mám istú prezentáciu kolekcie v New Yorku. Necháme ťa sa upokojiť. Zoberiem zo sebou aj Nicka nech si môžeš dať dokopy myšlienky. Verím, že teraz toho bolo veľa na oboch. Nechcem to ešte vyhrotiť. Vrátime sa o pár dní."šepkala. On sa trochu od nej odtiahol a prikývol. Nečakala, že to pôjde tak ľahko.

,, Dobre. Myslím, že to je dobrý nápad. Ale budeš len tam, však? Nepôjdete nikam inam?" obával sa, ale potreboval odstup. Práve preto súhlasil.

,, Nie. Je to len prezentácia. Sľubujem, že sme o pár dní späť. A tentokrát ti aj zdvihnem telefón." zasmiali sa a on ju stiahol do majetníckeho bozku. Bozkával ju niekoľko minút, kým nepocítil aspoň trochu vnútorného pokoja.

Potom išiel do postele. Alexis sa potichu zbalila a odišla z izby. Hneď pred dverami napísala Rikardovi:

Priprav lietadlo, vidíme sa o hodinu na letisku.

Nenapísala mu žiadne vysvetlenie. Aj tak ju o chvíľu uvidí.

Potichu zbalila aj svojho syna a zobudila ho. Nick sa tváril zmätene. Alexis sa mu snažila mu to citlivo podať, aj keď to nebola jej silná stránka.

Pomohla mu sa obliecť a autom sa odviezli do súkromného letiska kúsok za mestom.

Keď vyšli na pristávaciu plochu, už z diaľky videla ako sa Rikardo na nej smeje. Nikdy by si nepomyslela, že nastane táto situácia.

Nick ju držal za ruku a ona mu vysvetľovala, že tento ujo ho už raz zobral a že idú na taký menší výlet, o ktorom ocko nemôže vedieť.

Hneď ako k nemu prišli, Riki začal.

,, Nikdy som si nemyslel, že my dvaja budeme v tejto situácii. "opäť sa zasmial a poukázal na ich spojené ruky.

,, Ani ja, Riki, ani ja. Ale mali by sme zmiznúť. Minimálne ja by som tu nemala takto stáť. Ak by ma uvidel..." nechala nedokončenú výpoveď, ale on pochopil.

,, Nechaj tu kufor a poďte dnu. Vysvetlíš mi to." povedal jej a nechal ju s malým vojsť prvú.

Dala mu do ruky tablet a oni si sadli oproti sebe.

,, Ako sme sa sem dostali, kur...? " chcel sa opýtať, ale ona ho zastavila.

,, Pozor na jazyk! Je tu dieťa. " sama na sebe sa po tomto musela zasmiať.

,, Toto od teba počuť... Asi sme už príliš starý. "zasmial sa:,, Takže teraz mám útlm na všetko?"

,, Presne tak. "zareagovala, keď na ňu šibalsky pozrel.

,, No čo tvoj manžel? Videl som, že má dosť." skonštatoval Riki už vážne a prezrel si ju. Hľadal ďalší dôvod mu ísť rozbiť hubu. Zatiaľ ich síce mal dosť, ale ďalší by sa hodil.

,, Vyzeral ako psychopat. Naozaj mi nebolo všetko jedno. Ale chytila som sa príležitosti. Je ti jasné kam ideme, však?" opýtala sa a on na ňu skepticky pozrel.

,, Ideme sa konečne dozvedieť pravdu. Bol som o krok pred tebou, takže som o nej zohnal nejaké novinky. Niektoré ťa prekvapia, iné nie." povedal a hodil pred ňu zložku o jej sestre.

Po tých rokoch bola zvedavá ako žije. O chvíľu sa to tak či tak dozvie.

Rules of new Life (Rules of mafia 2)Where stories live. Discover now