57.kapitola

397 23 17
                                    

Nastalo trápne ticho. Alexis vedela, že to je čistá pravda.

Rikardo premiestnil svoj pohľad na Alexis. V očiach jej videl, že má Lena pravdu. Išlo len o to, kto komu toho dlží viac. Narovnal sa a postavil sa ďalej so skríženými rukami. Chcel jej niečo odpovedať, ale Alexis bola rýchlejšia.

,, Dosť, Lena! My dve sa musíme osamote porozprávať. Máme isté veci nedoriešené. " zavrčala a za ruku ju odtiahla do vedľajšej miestnosti.

,, Vieš, že mám pravdu tak sa takto netvár. Ten chlap ti za to nestojí. Nemá ťa prečo zabíjať. Uteč, Alexis! Kým môžeš...." povedala Lena a prosebne na ňu pozrela. Chcela vždy len jej dobro. Nechcela vidieť svoju kamarátku trpieť.

,, Aj keby som chcela utiecť, tak nemôžem. Ojebal ma vlastný človek. Musím sa mu pomstiť." povedala. Nad útekom ani nerozmýšľala. Bolo by to zbytočné. Rikarda poznala a práve preto vedela, že by ju našiel až príliš ľahko. A potom by to bolo horšie. Nejako vedela, že ak ju zabije teraz tak to bude viac-menej bezbolestne.

,, Tak sa pomsti a potom zmizni. Vieš, že sme tu s bandou pre teba. Nechceli sme s bandou čeliť Rikardovi, ale ak bude treba, tak sa za teba postavíme. Bez pochýb. Pomôžeme ti. Nenechaj ho, aby ti ublížil. Viac ako doteraz. Vy dvaja máte chorý vzťah a mali by ste ísť čo najďalej od seba. "povedala a Alexis si povzdychla. Rukou si zúfalo prešla po tvári. Vedela, že sa o ňu bojí, ale to, čo hovorila splniť nemohla. Ona nechápala ich vzťah. Nevedela si predstaviť ako to medzi nimi funguje.

,, Pozri, ty si mi na úplnom začiatku hovorila, nech sa s ním zapletiem poriadne, aby sme z toho niečo mali. Vďaka nemu a vďaka tomu, že som bola s vami sme mali z čoho v bande žiť. Aj ty by si mu mala byť zaviazaná. Bez neho by sme dopadli zle. Vieš, že akonáhle sa jeho meno spojilo s naším, tak si nedovolovali ostatní. Vďačím mu a ty takisto. " skonštatovala Alexis a toto bolo presne to, čo si Lena nechcela priznať.

,, To je možno pravda, ale nemá dôvod ani právo ti siahnuť na život." povedala a prave vtedy vošla k nim Teresa.

,, Čo sa tu deje? "opýtala sa.

,, Objasňujem tuto Alexis, že Quintana jej nemá právo siahnuť na život. Nech nie je blbá." zavrčala Lena. Teresa len sklonila hlavu. Mrzelo ju, že to musí povedať, ale Rikardo má na to právo. On jej povedal, že ju zabije hneď ako ju našiel. Keď sa dozvedel, že stratila pamäť, povedal, že počká. Najskôr pomsta. Toto bolo od začiatku úplne jasné väčšine. Snažila sa ho presvedčiť nech ju nechá potom odísť, no nedarilo sa jej to. Bol rozhodnutý. Vedela, že to len tak nezmení. Tento svet bol chorý, ale dlhy sa museli splatiť. Oni dvaja si niečo dlžili celý život.

Zabije ju. Nepochybovala. Aj keď potom netušila, čo s ním bude. Vedela, že sa nebude obviňovať ani ľutovať. Skôr verila, že pretiahne všetko, čo bude chcieť a viac sa upne na obchody.

Musela povedať, že keď pri ňom nebola Alexis, tak bol len dokonalý obchodník. Nemali proti nemu nepriatelia šancu. Potom, čo sa stalo s jeho uväznením, mal veľa problémov. Musel všetkých upokojiť a vrátiť sa na vrchol akoby sa nič nestalo. Rikardo to dokázal a za tých sedem rokov sa stal kráľom. Na účty mu pribudli miliardy a bolo veľmi málo obchodov ktoré mu nevyšli alebo náklad zadržala polícia. To sa takmer neostávalo. Poučil sa s vlastných chýb. Teresa bola pri ňom čo najčastejšie. Bol ako jej brat a ona vedela, že ak na to pôjde takto, tak ho bude chcieť zabiť čoraz viac ľudí. Nemýlila sa. Nepriatelia naňho posielali sniperov alebo nejaké pekné ženy, aby odviedli špinavú robotu. Väčšine rozdrvil v rukách hrdlo potom, čo sa dozvedel kto to má na svedomí. Povedzme, že dosť prečistil ich svet. Tie ženy ho stáli takmer život. Ale on sa nepoučil. Ženy boli vždy jeho slabosťou. V istom zmysle. Jednoducho ich by sa nevzdal. Prečo by aj mal, keď sa mu doslova ponúkajú?

,, Lena, oni si to musia vyriešiť. Nechaj to na nich. "povedala chladne Teresa.

,, Ty nič nehovor! Si jeho pravá ruka. Ona si nezaslúži zomrieť rukou toho bastarda. On ju do tohto zatiahol. Ak by nebolo jeho, tak tu nie je a žije si spokojne s niekým normálnym. Nie aby riešila jeho pičoviny."nahnevala sa Lena.

,, Stačilo, Lena!" skríkla Alexis. Mala toho dosť. Nevedela na čo sa do toho miešajú. Oni musia vedieť, čo im vyhovuje a čo urobia. Toto nebola ich vec.

,, Som kurva dospelá žena! Nie som žiadne decko, ktoré musíš upozorňovať, aby sa nepopálilo. Máš pravdu, on ma do toho zatiahol, ale ja som za to rada. Ak by to kurva neurobil, tak by som skončila oveľa horšie. Nehovorím, že ma zachránil, ale ak by nebolo jeho umývam niekde záchody. Som dospelá a zodpovedná sama za svoje činy. Nebudem sa tváriť ako nejaká svätá. Ja som sa do toho zaplietla viac ako chcel on sám. Nemyslím si, že toto je len jeho chyba. Kvôli tebe som tiež zabila a to znamená, že som sa ponorila do týchto sračiek ešte viac. Tak konečne prestaň! Chceš mi dobre, ale ja nemám záujem o to, čo mi ponúkaš. Musím sa postaviť sama za svoje činy. Ty ma nezachrániš! Som rada, že ste prišli, ale stačilo tej ochrany. Keď chcem, tak sa sama hodím do jamy levovej. "povedala a nechala ich tam samé stáť.

Prišla do obývačky, kde sedel Rikardo. Zdvihol na ňu pohľad, ale nič nepovedal.

Prišla k nemu a bez slova ho pobozkala.

,, Nechala by som sa tebou zožrať znovu." povedala a nechala tam sedieť aj jeho. Myslela tým že ak by si znovu mal vybrať medzi týmto a normálnym životom, tak by si vybrala toto. Nevedela by vďaka týmto ľuďom žiť ako normálny človek.

Odišla do mesta. Nevedela kam ide, ale momentálne nechcela byť nikde. Tam sa jej naskytla neočakávaná príležitosť.

Chcela náhodné stretnutie s bastardom číslo dva? Chcela a teraz sa jej priamo ponúklo pod nos.

Dostane z neho čo najviac a potom to ukončia. Zistí niečo, zabijú ich a ona s Rikardom si konečne vyriešia svoje veci.

Keď ju zabije, nastane pokoj aj pre ňu. Nechcela, aby sa im do toho plietlo toľko ľudí. Oni sa od toho mali držať ďalej. A odteraz už konečne budú.

Rules of new Life (Rules of mafia 2)Where stories live. Discover now