28.kapitola

506 23 18
                                    

Po ich rozhovore sa každý odobral do inej izby. Obaja si chceli dať sprchu a boli unavení po ceste. Jediné, na čo mali chuť bol oddych, ale ten si dovoliť nemohli.

Vedeli, že tento výlet bude ako deklarácia toho, že vojna začala. Po návrate budú neúprosní. Nemohli nič iné ani nechceli.

Riki bol ochotný nechať obchody na druhej koľaji, kým toto skončí a on bude vedieť medzi tým kľučkováť.

Alexis bola ochotná spraviť čokoľvek, aby dosiahla svoje. Išlo jej o všetko. Bola pripravená, že buď odíde so všetkým alebo s ničím. Išlo o to kto dopadne horšie.

V poslednej dobe rozmýšľala aj o jej švagrovi. Chcela vedieť podrobnosti, no to sa musí opýtať Rikiho. Ten jej musí dať všetky odpovede.

Keď vyšla zo sprchy naozaj našla v skrini oblečenie presne pre ňu. Nič z tohto nebolo klamstvo. A ak by aj bolo, tak ona je jedna z tých, ktorá sa už viac nenechá klamať.

Obliekla sa a vyšla na obrovskú terasu na druhom poschodí. Bol to v podstate balkón, no tvoril polovicu domu.

Riki tam už sedel s pohárikom v ruke a pozeral na západ slnka.

Alexis si tiež naliala a prisadla si k nemu. Nevenoval jej pozornosť len hľadel pred seba.

,, Takto si tu bola naposledy pred asi ôsmimi rokmi. Keď si prišla zo svojho úteku, mali sme menší konflikt s inými obchodníkmi, a tak sme sa schovali tu." hovoril a ani na ňu nepozrel. Znovu vyzeral úplne chladne. Nevedela čo to spôsobuje, ale pred pár hodinami taký mebol.

,, Prišli sme sa sem schovať? Nebolo to príliš podozrivé? Ak by nás zabili tu už by nás nikto nikdy nenašiel." zasmiala som sa.

,, Ja tu mám ochranku hodnú prezidenta. Každý, ktorého tu vidíš je schopný pre mňa obetovať krk. Len z toho dôvodu sú tu." uškrnul sa. Vedel, že toto je jeho pozemok. Jeho vlastníctvo, ktoré musí zostať u neho.

,, No dobre, ale ja chcem počuť o mojej sestre a jej manželovi. Ako to, že kvôli nemu sme tu? Prečo by ma nenávidel vlastný švagor?" opýtala sa pokojne. Nesedelo jej to, ale vedela, že on jej všetko odôvodní bez najmenších pochybností.

,, Ide o to, že on robil na protidrogovom keď sa stretli s tvojou sestrou. Kamila, sestra, vedela o tvojej práci, ale on nie. On mal na starosti môj prípad a jediné čo chcel bolo dostať ma. To bola tá chyba. Dozvedel sa to neskoro. On si myslel, že ja som mu uniesol tehotnú ženu a kvôli mne potratila. A to som ju tam s tebou išiel zachrániť. Ten skurvysyn Fernando ma postrelil, keď som ti pomáhal. Tu sa tvoj švagrík nasral a začal viac pátrať. Bola si so mnou na svadbe ich dvoch a to mu nepridalo na pokoji. Začal medzi nami hľadať súvislosť a keďže si pracovala u mňa v bare nebol problém ich nájsť. Potom ťa už len stačilo pritlačiť k múru. A to on vedel. Ako som ti povedal aj ja, aj ty si vždy vyberieme svoj život pred životmi iných. A o to presne šlo. Povedal, že dostaneš trest smrti, pričom ja len doživotie. Neviem čo ti všetko povedal, ale donútil ťa ma podraziť. Ak máš dobré argumenty a vieš ich použiť, tak máš vyhraté a on to vedel."

,,Zradila som ťa kvôli môjmu životu? Tak prečo som ťa potom prišla zachrániť?" opýtala sa otázku, na ktorú jej po prvýkrát nevedel poriadne odpovedať.

,, Tvrdila si mi, že je medzi nami akési spojenie a ja som ťa nechal žiť s tým, že ak nás ešte raz osud zvedie dokopy tak ťa zabijem."

,, No toto nebolo riadenie osudu, však, Riki? Toto si zariadil ty. Kvôli čomu vlastne? Nikdy som sa ťa to nepýtala."

,, Ten bastard prišiel za mnou. Povedal, že ma dostane a potom zabije. Išlo o to, že mi prepadli zásielky a aj moje obchody. To mohlo znamenať len jediné : našli ma. Chcel som vedieť či našli aj teba. No takto aj keby ťa našli, nebola by si im na nič." skonštatoval a ona sa pousmiala.

,, Myslíš si, že aj keď nejaký môj obchodný partner vedel o tom, čo sa so mnou stalo nechal to tak?" opýtala sa.

,, To nám presne ty zistíš, bábika. Chcem, aby si dala všetko preklenúť a kým ja nájdem tvojich posledných obchodných partnerov, tak ty zistíš či sa ešte v tomto svete pohybuje Carlos. Ak áno, tak to bude nebezpečné. Akonáhle sa dostaneme k nemu bližšie, všetko padne, pretože mu to hneď vyklopia. Budeme musieť nájsť niekoho mimo tohto celého. A to nebude jednoduché. Je len pár druhov ľudí v tomto svete, no jediné pomenovanie majú spoločné: krysy. Vždy idú za tým  kto dá viac, a to si budeme musieť poistiť."

,, Dobre. Ja zistím čo sa bude dať, ale musím ťa upozorniť na skutočnosť, že ho od seba moc dlho neudržím. Budem musieť mu niečo dať a ja viem, že to čo bude nasledovať nebude dobré pre nikoho."

,, Nedotkne sa ťa. O to sa postarám. Nedovolím, aby sa ešte niekedy dotkol toho, čo patrí mne." zavrčal a pritlačil ju svojim telom k sklenenej stene.

,, Budem len rada ak to namiesto neho budeš robiť ty. "provokačne sa uškrnula a chytila ho okolo krku. Vedel, že jej ide len o to, aby provokovala, ale jemu sa to páčilo.

Pery jej priložil na krk a ona zavzdychala, keď ju hryzol:,, Myslím, že som ťa ho nezbavil dostatočne. Potrebovala by si riadnu očistu a ja ti ju rád zariadim." uškrnul sa a začal ju bozkávať na pery.

Keď bozky príliš prehĺbili do nej vošla elektrina, akoby ju kopla zástrčka.

Ďalšia spomienka sa prehnala jej mysľou a aj keď jej telo bolo na zemi hlavu mala úplne inde.

Myšlienky sa jej zrazu zdali byť neusporiadané a celý svet prevrátený.

Mohlo sa toto stať? Mohlo by ju toto všetko stáť život?

Jediné, čo v tej chvíli vedela bolo, že zomrie. A tiež tušila, že človek, ktorý ju práve bozkáva bude tomu príčinou.

Vedela, že raz to príde a jediné, čo si prijala bolo vedieť kto je a kam patrí.

Nič iné od života nechcela, ale možno aj toto bolo príliš veľa.

Rules of new Life (Rules of mafia 2)Where stories live. Discover now