8.kapitola

554 29 23
                                    

Pre Dajanu prišiel pred firmu André, tak ako sa dohodli. Čudoval sa, keď vôbec neprotestovala, len nasadla do auta. Ako inak, bez pozdravu.

André ju v tichosti doviedol pred hotel a spolu nastúpili do výťahu. Rikardo bol ubytovaný v najdrahšom a najluxusnejšom hoteli. Musela uznať, že ten chlap nebol len tak hocikto. A... mal niečo do seba. Ak by sa neprezentoval ako taký bastard a nebol by na zahodenie. Priťahoval ju, ale mala svojho manžela, ktorého sa nebola ochotná vzdať. Ani sama nevedela prečo.

André odomkol dvere a nechal ju vojsť prvú. Viac sa mu páčila takto, aspoň nebola taká nepríjemná. Rikardo zaťal prsty do koženého kresla. Mala na sebe kurva krátke šaty a on si uvedomoval ako ho táto žena stále priťahovala. Ak by sa nevedel ovládať a nemal v sebe aspoň trochu pudu sebazáchovy, skočil by po nej.

,,No tak? Kde sú tie dôkazy a tá zázračná žena?" opýtala sa a napravila si kabelku. Vo dverách sa objavila Teresa a zvedavo si prezerala svoju dávnu kamarátku. Bola to ona, ale pôsobila inak. Vždy pôsobila nadradene, pyšne a hrdo, no teraz sa jej zdalo, že to preháňa.

Dajanin pohľad o ňu zavadil. Táto žena jej nebola známa. Vyzerala výstredne ako väčšina ľudí v tejto miestnosti. Nemohla a ani nechcela veriť, že sa stretávala s takýmito ľuďmi. Ona? Žena na úrovni by sa zapodievala s nejakými mafiánmi a štetkami? Vylúčené.

,,Neuveriteľné." dostala zo seba Teresa.

Dajana či Alexis sa rozhodla, že nestratí úroveň. Natiahla k nej ruku: ,,Som Dajana a vy?"

Teresa sa zasmiala a podala jej tiež ruku. Chladné správanie k nej patrilo: ,,Volaj ma Teresa a tykaj mi. Ja som tá, ktorá ťa stvorila."

,,Prosím vás, prestaňte to stále opakovať a dajte mi nejaké dôkazy. Ak niečo neuvidím, neuverím." skonštatovala prudko. Jej čas bol príliš drahý, aby ho strácala v spoločnosti, ktorá jej nič nové nedala.

Rikardo niečo vyťukal do notebooku a otočil ho na Alexis. Práve tam hral kamerový záznam z dňa, keď prvýkrát prišla do klubu. Ten dátum jej zmenil život aj osud. No ona o tom nemala ani potuchy.

Chvíľu sa v šoku pozerala na ženu, ktorá sa pokúšala o striptíz a vyzerať pritom sexi. Moc jej to nešlo. Cítila pri tom zázname niečo nevídané, nové. No kamerový záznam bol rozmazaný a žene nebolo dobre vidieť do tváre . Aj keď sama musela uznať, že tá žena sa na ňu dosť nápadne podobala.

,,Ten záznam je rozmazaný. Myslíte, že vám uverím na základe jednej rozmazanej pásky, na ktorej môže byť ktokoľvek?" opýtala sa ich neveriacky, na čo jej Riki odpovedal smiechom.

,,Nie, bábika. Máme tu toho omnoho viac, ale neviem či je vhodné, aby sme pri tom boli všetci." zasmial sa a Alexis postupne došiel význam jeho slov a akého charakteru sú tie dôkazy.

,,Odíďte." zavrčala Dajana a Rikardo sa usmial nad tým, že v nej zas uvidel Alexis.

Terasa aj André sa zatvorili v pracovni. Alexis zazrela po Rikardovi a hlavou mu prikázala, aby pustil ďalšie video.

,,Toto je z dňa, kedy som večer zatvoril klub, aby sme si mohli spraviť spoločný večer osamote." usmial sa a pustil to. Na tomto videi bolo dosť jasne vidieť Alexisinu tvár nalepenú na Rikardovej.

,,Tu nemôžeš poprieť, že ide o teba." pousmial sa s typickým úškrnom. Video ďalej hralo a bolo tam čoraz horúcejšie.

Dajana sa na to ďalej nemohla pozerať, tak to zastavila.

Zamračila sa na Rikarda neschopná slova.

,,Chceš si to pozrieť ďalej alebo dám iné? Mám tu dosť veľa materiálu a niektoré aj so zvukom. Ak ti videá nestačia, tak tu mám toto." povedal a hodil pred ňu akúsi zložku.

Alexis ju otvorila a uvidela tam svoj spis.

,,Čo to má znamenať?" opýtala sa. Bolo tam o nej všetko. Od mena až po trestný register. Mala tam nejaké podozrenia o lúpežiach , napadnutiach, dokonca aj vraždách. Bola tam prilepená aj jej fotka.

,,Tento spis som dal ukradnúť z protidrogového. Pre všetkých si moja žena, ktorá pre mňa robila špinavú robotu. Ak by si dala do googlu meno Alexis Moncado pred niekoľkými rokmi, tak nájdeš pár zaujímavých článkov o tom ako jedna žena pomohla ujsť Rikardovi Quintanovi z najstráženejšej väznice pred trestom smrti." povedal a otvoril nejakú stránku na nete. Boli tam ich fotky a dlhý článok o ich úteku.

Alexis ostala bez slov. S otvorenými ústami čítala ďalej a teraz jej bolo jasné, že toto nie je hra.

,,Všetky titeto články normálne už nenájdeš. Zaplatil som majetok, aby prípad zmizol z médií a aby ma nevydali."

,,Kto vlastne som?" opýtala sa zhrozene a ešte viac sa snažila prísť na niečo, dostať sa k nejakej vymazanej spomienke zo svojej mysle.

,,Ešte raz a naposledy. Voláš sa Alexis Moncado. V 20tich si stretla Rikarda Quintanu, ktorý z teba spravil najžiadanejšiu bábiku z Los Angeles. Postupom času z teba spravil svoju sniperku. Neskôr sme zvýšili hru a stala si sa mojou obchodnou partnerkou. Obchodovali sme spolu niekoľko rokov, naučil som ťa všetko, čo vieš. Urobil som z teba to, čo si. Vďaka mne si tam, kde si. Ak by som ťa vtedy nevytiahol z ulice, skončila by si aj so svojou sestrou veľmi zle."

Bez emócií pozerala pred seba až kým nevyslovil slovo sestra: ,,Sestra? Ja mám sestru? Kde je? Prečo ma nehľadala?" chytila sa toho ako poslednej záchrannej slamky.

,,Tvoju sestru som nevidel dlhšie než teba. Bola vydatá za policajta, ktorý sa nás snažil dostať. Ona bola tomu celému na vine."

,,Kurva!" zvolala a postavila sa: ,,To-toto musim stráviť. Nechaj ma odísť. Vrátim sa a porozprávame sa. Teraz nie som schopná vnímať." povedala rozhodne.

,,Ešte posledná, pre teba dôležitá informácia. Carlos, tvoj manžel, nemôže ani tušiť, že vieš kto si. On bol šéf tvojej ochrany a podrazil nás. Dal echo polícii na základe ktorého nás dostali. Alexis, musíš sa správať ako doteraz. Ja ti dám postupne všetky informácie rovnako ako ty mne. A spolu nakoniec vymyslíme takú pomstu, že sa už nedá dokopy."

Len pomaly prikývla a takmer ušla z toho bytu.

Rikardo za ňou chvíľu hľadel, uvedomujúc si, že jej zničil všetky ilúzie, ktoré o svojom živote mala. Musela ale vedieť ako nepekne ju ojebal a ako využil jej situáciu. Vedel, že postupne každý dostane čo si zaslúži.

Rules of new Life (Rules of mafia 2)Where stories live. Discover now