230

32 0 0
                                    

8 Juli 2011.
Eindelijk is Zayn ook op de set en kan de film gemaakt worden. Alles staat al keurig klaar, en nu draait het eigenlijk specifiek om de jongens. Vanavond filmen we nog bij Harry in het appartement, met mij in de hoofdrol. Ik moet vertellen over de haat die ik dagelijks van fans krijg. Iets waar ik me amper mee bezig houd, maar het is ook iets wat aan me knaagt. Als je iemand niet leuk vind, mag je dat zeggen en dat is ook niet erg. Maar haten is een groot woord, wat heb ik hun aangedaan?
"Ik ben er!", roept Anne, en ik begin keihard te lachen. Eindelijk hadden we de jongens serieus gekregen, en nu is alle concentratie weer bij hun weg. "Sorry.", mompelt ze, en ze komt naast me zitten. We kijken naar de jongens die met zijn allen op een bank zitten en vertellen over hun carrière. Over het reizen, hun familie, een groot gemis. "Je mist tijdens het reizen het meeste je familie, en ik specifiek mijn moeder. Als je weg bent van huis, en alles zelf moet doen weet je pas wat die vrouw allemaal voor je doet, wat ze voor je betekend.. Ik durf zonder schaamte zeggen dat ik nachten heb lopen huilen, omdat ik gewoon 'alleen' was..", zegt hij, en ik zie Anne naast me zitten met tranen in haar ogen. "Niet sentimenteel doen Anne.", zeg ik, en ze lacht. "Ik kan het niet helpen, hij is zo groot, zelfstandig en vooral volwassen geworden. En hij is in goede handen bij jou.", zegt ze, en ze pakt mijn hand vast. Ik kijk haar vol medeleven aan, en kijk dan naar de jongens en hoor de regisseur keihard 'CUT' roepen. "Ik wil nog die ene scène doen buiten en daarna naar het appartement van Harry en daar de laatste voor vandaag opnemen.", zegt hij, en we knikken allemaal. We lopen naar buiten, en maken ons klaar, voor bijna het einde van deze hectische dag.

"Moet ze echt huilen?", vraagt Harry, en de man knikt. "Daar kan ik niet tegen.", zegt hij resoluut, en ik lach. Ik zit samen met Harry op de bank, hij heeft zijn arm om me heen. De vraag luid 'Krijg je veel haat, zo ja, wat doe je ermee?'. "Natuurlijk krijg ik haat, dat is een risico van het vak. Het zit allemaal in het pakket dat je krijgt bij een beroemd iemand daten, ook al wil je het niet..", begin ik, en ik denk diep na. Duizenden tweets, mails, en brieven komen terug in mijn gedachten en ik kan nog precies elke zin oplezen. Als je - je zo realiseert hoeveel haat je krijgt, en wat mensen je toewensen en wat ze over je vertellen, breekt het je. Nooit heb ik me zo hiermee bezig gehouden, simpelweg omdat ik er weinig tijd voor heb. "Het is normaal dat mensen je niet leuk vinden. Mensen hoeven mij ook niet leuk te vinden, iedereen heeft zo de mensen die hij wel en niet leuk vind.. Maar zeggen dat ze je haten, en al de dingen die ze je toewensen, dat is hetgene wat je kwetst. Ik geniet ervan als ik foto's of filmpjes zie van fans die Harry knuffelen, of kusjes geven. Want dan zie ik Harry ook genieten, want hij geeft zoveel om de fans..", zeg ik, en ik laat een luide snik. Ik zie Harry moeilijk naar me kijken, en hij trekt me wat dichter tegen me aan. "Altijd wil je het beste voor jezelf, en voor anderen. Het enige waar je mee bezig bent is om het fijn te maken voor iedereen.. En dan..", zucht ik, en ik zoek naar lucht die mijn longen kunnen vullen. "Sorry.", mompel ik, en ik veeg de tranen van mijn wangen af. "Alles zit je tegen als je het voor anderen goed wilt maken, maar als je aan jezelf denkt wordt ook niks beter.. Soms weet ik écht niet wat te doen, dus dan laat ik het maar rusten..", zeg ik, en ik kijk naar Harry. De regisseur laat een bordje zien waarop staat dat Harry moet vertellen over de haat die zijn vriendin, ik, krijg. "Het is nooit fijn om te zien dat de 2 mensen waar je van houd elkaar kwetsen. In dit geval kwetsen de fans Camryn meer, dan dat zij bij hen doet, maar ik sta machteloos. Ik kan moeilijk mijn rug naar de fans omdraaien, want hun zijn de reden waarom ik hier ben.. En ik kan Camryn soms niet helpen, want ik weet niet wáár de pijn en teleurstelling bij haar zit. Ik voel me zo schuldig tegenover haar, want we hebben zoveel meegemaakt..", zegt hij, en ik kan enkel naar de grond staren, snikken, en tranen wegvegen. "Maar ik hou van haar, en dat is iets wat iedereen zal moeten accepteren. Zonder haar ben ik mezelf niet.", zegt hij, en hier sluiten we af. Of fout gezegd, we drukken de lippen op die van elkaar en sluiten dan de scène af. "Prachtig.", zegt iedereen, en ik zie verschillende tranen. "Ik hou van je.", mompel ik tegen Harry, en ik meen, ik meen het echt.

The untalentend daughter. - One DirectionWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu