45.rész

2.8K 141 9
                                    

Ayla

Ez a helyzet igazán fura. Itt tartózkodom a bátyám egykori szerelmével egy pincében a föld alatt miközben felakasztva lógok egy kötélről. Jobb szülinapot el se tudtam volna képzelni. Megan hosszasan hallgat és kezd nagyon idegesíteni. Szememmel próbálom őt szugerálni, hátha tudat alatt érzékeli, hogy mit akarok. De semmi. Csak előre néz és hallgat. Na, ebből elég!

- Szóval... - köszörülöm meg a torkom.

- Mit akarsz tudni? – vág a szavamba hirtelen. Kérdése váratlanul ér.

- Elég sok mindent. Kezdjük az elején. Hogy ismerkedtél meg Mikekal? – Megan feláll a székről, amin eddig ült, majd hozzám sétál, és az asztalon lévő bicskával eloldoz.

- Így talán kényelmesebb lesz. – mosolyog rám, én pedig hálásan nézek rá. – A bátyád és én egy kis kávézóban ismerkedtünk meg. Pincérként dolgoztam ott. Nem volt túl barátságos környéken. Egyszer egy nap későn járt le a műszakom, és a sötétben indultam el haza. Furán éreztem magam, mintha valaki követett volna. Próbáltam minél előbb hazajutni, de a kapucnis srác, aki követett megállított. Először csak pénzt kért, aztán már rángatni is kezdett. Majd Mike megjelent, mint a filmekben és elküldte a srácot, mielőtt bármi baj lett volna. – mosolyog Megan. – Hazakísért, majd utána szépen sorjában megismertük egymást.

- Nahát... és mikor tudtad meg, hogy farkas?

- Egyszer láttam teliholdkor átváltozni. – mondja Megan. – Furán hangozhat, de azután még jobban beleszerettem.

- Egyáltalán nem fura. Ez velem is megesett. – mosolyodom el Zaydenre gondolva. Nagyon hiányzik.

- Aztán minden tönkrement. Elkezdtem dolgokat látni, hallani. Mint, aki megőrült. Mike azt se tudta, hogy mihez kezdjen. Zayden próbált utána járni a dolgoknak, de semmi sem történt.

- Neked is voltak látomásaid? – döbbenek le teljesen.

- Igen. És mint ahogy neked, nekem is nagyon fájtak.

- Honnan tudod, hogy fájtak?

- Miután Asher közölte velem, hogy te vagy az új kiválasztott, már tudtam min fogsz keresztül menni. Mintha én is éreztem volna a fájdalmadat. Láttam a látomásaidat. Én is benne voltam. Csak te nem láthattál engem. Csak én téged. – mondja Megan, én pedig nem találok szavakat.

- Istenem. – ez az egész totál káosz. – És miért nem sikerült az átkot megtörnetek?

- Asher akkor még nem volt annyira képben a dolgokkal, mint most. Mike nem igazalfa. Elindítottuk az átok megtörését, de nem működött. – Elfordul tőlem, majd sárgán ragyogó szemekkel néz vissza rám. – Ezért.

- Nem kékek a szemeid. De ez hogy lehet? Holden azt mondta, hogy Asher azért akart téged, mert van a véredben valami, ami ellenszer, mivel nem tudsz átváltozni.

- Mind hazugság. Ashernek be kellett állítania valahogy a dolgokat, hogy ne jöjjenek rá mire is készül valójában.

- És mi történt, amikor rájött, hogy nem jött össze a dolog? – kérdezem.

- Teljesen kiborult. Ehhez az átokhoz rengeteg vér kell Ayla. Csoda, ha te majd túléled. Én alig éltem, Mike ezért is hiheti, hogy meghaltam. Asher telebeszélte a fejét, de én akkor ott voltam. Csak nem volt erőm szólni neki, hogy nincs semmi baj, élek.

- De... mi van azzal, hogy Mike nem találta a nyomotokat, és napokig keresett?

- A történtek után Asher beinjekciózta Mikeot farkasölő fűvel. Mire felébredt, mi eltűntünk onnan, és ide jöttünk. Mike sose talált rám. – mondja szomorúan.

- Mike még mindig abban reménykedik, hogy életben vagy. – Megan szeme felragyog.

- Komolyan? És jól van?

- Többé-kevésbé. Nehezen tudja beölteni az űrt a szívében, amit te és a szüleink hagytak. Nagyon el van veszve.

- Nagyon hiányzik. Minden nap gondolok rá, és arról álmodozom, hogy majd jön, és megment, mint amikor először találkoztunk.

- Asher miért nem enged el téged? – kérdezem. Mi okból kellene még neki?

- Eddig várt arra, amíg fel nem tűnik az új kiválasztott. A legenda szerint, a kiválasztottak érzik egymást. Minden nap jött és figyelt, hogy mikor érzékelek egy látomást. 3 év alatt semmi sem történt. Mindaddig, amíg pár napja el nem kezdtél dolgokat látni. – sóhajtja. - Bár ne tetted volna.

- Minden rendben lesz. Kiviszünk innen. – mondom neki mosolyogva, és a vállára teszem a kezem.

- Köszönöm. – gyűlnek könnyek a szemébe. Fogalmam sincs ezt hogyan fogjuk megoldani, de ki kell találnom valamit. Legalább Mike és Megan találjanak vissza egymáshoz, akkor is, ha én fizetek érte árat.

Vérfarkasba szeretveWhere stories live. Discover now