44.rész

3K 150 9
                                    

Ayla

A fejem zsong, a karjaim fájnak. Nedves és sötét helyen ébredek. A szemem lassan tudom kinyitni, a kevés fényhez is nehezen szokom hozzá. Eltelik pár perc mire rájövök, hogy kezeim fel vannak kötve, lábam alig éri a talajt, úgy lógok felkötve. Beugrik pár kép arról, hogy hogyan kerültem ide. Hogy lehettem ilyen ostoba? Jellemző rám, hogy mindig mindent elszúrok.

Mocorogni kezdek, hátha ki tudom szedni a kezem a fájóan erős és a bőrömbe vágó kötelek közül, de semmire se jutok. Összerezzenek ijedtemben, amikor hirtelen mély nevetést hallok, és ajtócsapódást. Bárkik is ezek többen vannak, és mind férfi. Nem túl jó hír. Hallom lépteiket, ahogy felém közelednek. Szívem a torkomban dobog.

- Szia Ayla! – köszönt egy magas, izmos fazon vigyorogva. Értetetlenül nézek rá, mire ő előkap egy széket és helyet foglal előttem. – Meg sem ismersz? Pedig olyan sokáig nyomoztál utánam. Meddig is? Két-három napig sikerült ezzel foglalkoznod? Nagy teljesítmény nyomozónő.

- Asher... - számomra is meglepő milyen rekedt a hangom. Talán sikoltozhattam? Nem emlékszem.

- Nahát, ügyes vagy! – tapsol tettetett elismeréssel. – Remélem kényelmesen lógsz ott. Egyhamar nem szedlek le onnan. – vigyorog továbbra is. Seggfej.

- Mit akarsz tőlem?

- Milyen kis türelmetlen nőcske vagy. Ne legyél olyan mohó. Mindent sorjában. – feláll a székről, majd a háta mögött lévő íróasztalhoz sétál és nekidől.

- Menj a pokolba! – haragom szinte tapintható. – Édes mindegy velem mit kezdesz, de Zaydent hagyd ki ebből.

- Ó, drága nyomozónő. Ejnye. Zayden a kulcs ehhez az egészhez.

- Ezt hogy érted?

- Biztosan tudni akarod? Talán majd megváltozik a véleményed a szeretett farkaskádról, ha megtudsz egy-két dolgot. – fogalma sincs róla mennyire szeretem Zaydent. Semmi, azaz semmi se változtathat az érzéseimen.

- Ez sosem fog előfordulni. – mondom, majd megrángatom elgémberedett kezeimet.

- Laza? – néz Asher a csuklóm felé. – Húzzak rajta egy kicsit? – közelebb jön, majd lassan felvezeti karját az enyémen és jó erősen meghúzza a kötelet. Felnyögök a fájdalomtól. – Na, így pont jó.

- Nem kezdenél végre beszélni? – mondom ki a fájdalomtól nehézkesen.

- Jaj, de igen! Hol is tartottunk? – tettet töprengést. – Ja, igen. Zayden. Szóval Zay fog téged átváltoztatni.

- Mi van? Miért változtatna át?

- Tapasztaltál látomásokat, hangokat a fejedben? Szédülés? – pillantásom elárul, ugyanis így folytatja. – Tudtam. Nos, nyomozónő. Te vagy a kiválasztott. Te töröd majd meg az átkot. Viszont azt nyilván te is tudod, hogy két lét közti állapot kell. Ehhez kell Zayden, mivel igazalfa.

- Várjunk.. Zay miért lenne igazalfa? – értetlenkedem.

- Biztosan láttad a látomásokban Zayden medálját. Nos, az az alfák ősi jele. Zayden átváltoztat, mivel csak ő tud olyan erővel felruházni téged, ami nekem kell. Te, mint újonc jeges kék szemű farkas nekem adod a véred egy részét én pedig megtöröm az átkot.

- Minek neked az átok megtörése? Így még nehezebb lesz elkapni a farkasokat.

- Hát, ezért... - a következő pillanatban hirtelen előttem terem, szeme ugyanolyan vörösen izzik, ahogy Zaydené és karmai a nyakamra feszülnek. Vérfarkas?

- Ajánlom, hogy Zayden ma vagy holnap betoppanjon érted, különben saját magam megyek el érte és abból nem lesz köszönet. – suttogja a képembe reszelős hangján.

- Miért mi? Mi-ért... - köhögnöm kell, mert olyan erősen szorítja a torkomat, hogy alig kapok levegőt. – Nincs, ni..ncs más, aki meg..te..hetné?

- Régebben volt egy ugyan ilyen páros, aki erre született, de elbuktak. – elenged, majd elsétál, és kinyit egy ajtót. – Ugye, édesem? – kiabál be a helységbe, majd nem sokkal később megjelenik egy vézna, alacsony lány.

- Ayla, had mutassalak be egy közeli ismerősödnek. – a lány a szemebe néz, és hirtelen mintha a lelkébe látnék. Asher megragadja a lány karját és közelebb hozza hozzám. – Ő itt... Megan. – egy erőteljes mozdulattal meglöki a lányt, aki ezáltal térdre esik előttem. Te jó ég! Ez nem lehet.

- Ez... - a torkomra forr a szó. Hogy lehetséges ez?

- Megan 3 teljes éve van idelent egyedül. Biztos örül, hogy társasága érkezett. Hagylak is kibontakozni. Ne okozzatok csalódást! – kacsint Asher, majd magamra hagy a lánnyal, aki elrabolta a bátyám szívét, majd eltűnt az életéből.

Vérfarkasba szeretveWhere stories live. Discover now