43.rész

3K 159 12
                                    

Zayden

- Noah vagyok!

A hatásszünet kedvéért várom, hogy majd megszólal a vicces kis vámpírhangján, hogy viccelt. De eddig nagyon nem úgy tűnik.

- Na várjunk csak egy kicsit – dörzsölgetem az orrnyergemet. – Tényleg te vagy Noah? Ayla társa? – a srác szórakozottan bólogat, majd ledobja magát a fotelbe és összekulcsolja a kezeit.

- Örvendek a szerencsének!

- Hát, mi annyira nem. – mondom neki.

- Pár együtt töltött óra és néhány hasznos infó átadása után majd máshogy fogod gondolni. – kacsint, majd majszolgatni kezdi a kisasztalon lévő kekszet.

- Mond csak, Noah... - Holden olyan undorral ejti ki a nevét a száján, hogy a helyzet ellenére is nevetnem kell. – Megkérdezhetem, hogy miért vagy ilyen nyugodt, amikor az állítólagos jó barátod éppen egy hatalmas és kegyetlen vadász kezei között van?

- Ó, hát, igazából próbálok nem idegeskedni. Árt a vonalaimnak. – mutat arcára. Ez teljesen bedilizett? Elkap az idegesség és határozott léptekkel szelem át a nappalit, majd a nyakánál fogva felemelem.

- Na ide figyelj te sápadt bőrű idióta! Velünk te ne szórakozz! Vagy segítesz nekünk megkeresni Aylát, vagy kirakom a szűrödet – fenyegetőzöm. Noah tekintete egy pillanatra ijedt, majd azonnal visszatér a seggfej énje.

- Micsoda vendéglátás ez? – elengedem a nyakát, majd hátrálok. – Tulajdonképpen nem rakhatsz ki, mert olyan információkkal szolgálok, amelyektől olyan lázba jössz, hogy még telihold sem kell ahhoz, hogy átváltozz.

- Nagyon vicces. – morgok rá. – Most pedig beszélj.

- Szóval... aggodalomra semmi ok. Pontosan tudom Ayla merre lehet, vagyis van tippem, de nem ronthattok csak úgy rájuk. Biztos vagyok, hogy Aylát semmi veszély nem fenyegeti, maximum meg van kötözve és néha kicsit megpaskolják, de megölni nem fogják.

- Mintha ez nem lenne akkora probléma... - Holden idegesen fújtat. – Te is tudsz akkor mindenről ugye? Szóval nem mondok újdonságot azzal, ha közlöm, hogy látomásai voltak mielőtt eltűnt.

- Mindenről tudok, igen. Sőt, sokkal többet. – a kis bájgúnár most feláll, majd újabb kekszért nyúl.

- Esetleg nem kezdenéd el járatni azt a csinos kis pofádat? – mordulok rá.

- A lényeg, a lényeg. Ayla vére töri majd meg az átkot, miközben félig ember félig farkas. Az átváltozásához Zayden kell majd, úgyhogy készülj kisbarátom, nehéz menet lesz! – beszél teli szájjal.

- Én? Miért én? – hüledezek. Azt lesheti Asher, hogy én majd átváltozatom az egyetlen normális dolgot az életemben.

- Csak igazalfa tud kékszeművé változtatni valakit a legenda szerint. Az átok megtöréséhez kék szem kell, nemde? – néz rám Noah.

- Én nem vagyok igazalfa. – jelentem ki. Hisz ez az igazság.

- Jóságos ég! – pillant a mennyezetre Noah. – Te semmit se tudsz?

- Nem értelek.

- Nem tapasztaltál az eredetinél nagyobb erőt mostanában? Sosem érezted, hogy a szemeddel most már nem csak élesen látsz, hanem hőlátásod is van? Hogy nem kell annyira erőlködnöd, hogy ne bánts valakit? Erősebb agyarak, sőt nagyobbak is. Semmi?

- Ez... mind igaz. De ez semmit se jelent. – rázom a fejem.

- Okos kisfarkaskám. Senki se mesélt még neked a medálod igazi jelentéséről? – értetlenkedik Noah.

- Csak hiedelmeket. – nyúlok a nyakamhoz.

- Hát drága szőrös barátom az ott az igazalfák ősi jele. Pont annyira vagy igazalfa, mint én 512 éves.

- Ez lehetséges? – pillantok Holden felé.

- Igen, minden szava igaz. Hallom a szívverésén.

- Ez azt jelenti, hogy át kell változtatnom Aylát?

- Kénytelen leszel, ha nem akarod, hogy sima alfával próbálkozzon Asher barátunk. Ja, és bónusz, ha esetleg még nem lennétek elégedettek. – Noah szórakozottan felhúzza szemöldökeit, majd így szól. – Asher is vérfarkas. Erősebb, mint a béták, de nem olyan erős, mint egy igazalfa.

- Hát ez nagyszerű! – szólal meg most először Hudson. – Zayden, hogyan akarsz szembeszállni vele? Semmi esélyünk.

- Ugyan kutyimutyi! Ne legyél csalódott. Simán menni fog, hisz én itt vagyok! – vigyorog Noah.

- Kösz vérszívó, most nagyon megnyugodtam.

- És ha egyszerűen nem törnénk meg az átkot? – ötletel Holden.

- Mindenképpen halálos végkimenetelű lenne. Ayla látomásai visszatérnek majd, csak most rémképekkel. Egyre erősebbek lesznek, és addig fajul, amíg meg nem hal. – húzza el a száját Noah. A francba! A büdös francba!

- És ha nem sikerül az átváltoztatása? – kérdezem.

- Ha te változtatod át nem lesz baj. Téged nem csak az átok motivál. Hanem az is, hogy visszakapd őt. Összeköttetésben álltok, hatással vagytok egymásra. A szerelem sok mindenre képes.

- Oké, mikor indulunk? – kérdezem türelmetlenül.

- Nyugi van. Még nem. Kell egy terv. – mondja Holden. Hogy legyek nyugodt, amikor a szerelmem megkötözve hánykolódik valahol?

- Kezdődjön az ötletelés! – kiáltja lelkesen Noah. – Apropó. Van még ebből a kekszből? – megforgatom a szememet, majd a konyhába indulok a kekszekért. Ez a fazon totál megőrült. De nagy segítség. Vele talán sikerülhet minden.

Vérfarkasba szeretveWhere stories live. Discover now