14.rész

4.1K 190 1
                                    


Zayden

Végre megtaláltam Aylát. Már túl vagyunk egy szócsatán, de örülök, hogy jól van. Éppen benne vagyok a leszidása kellős közepén, amikor hívást kap. Rám néz, feltartja a mutató ujját, ezzel elhallgattatva engem, majd felveszi a telefont.

- Reed Nyomozó! – mondja komolyan, majd hosszú percekig hallgat. Csendben figyelem közben. Nézem, ahogy fel alá járkál, haja ide-oda libben. Éppen máshova kalandoznak el a gondolataim, amikor újra megszólal.

- Rendben, igen értem. Vállalom Asher Dean ügyét. Köszönöm. – majd leteszi a telefont. ASHER DEAN?! Nem az nem lehet. Nem történhet meg. Ez a fickó a világ legerősebb vérfarkas vadásza, és embergyilkosa. Aki az útjába áll egy éltre megbánja. Rengeteg falkatagommal végzett. Nem mehet Ayla közelébe. Amilyen kicsi és törékeny azonnal összeroppantaná.

- Milyen nevet mondtál? – kérdezem, de már nem nagyon vagyok ura a tetteimnek.

- Asher Dean. Történt egy gyilkosság múlt éjjel, és megtalálták az ujjlenyomatát a helyszínen. Meg kell találnom és kihallgatnom.

- Nem teheted! – mondom neki, remélve, hogy egyszer az életben meghallgat.

- Tessék? És mégis miért nem? Mert te azt mondod? – ó, a francba! Nem, nem, nem! Ez egy rossz álom. Miért ilyen makacs?

- Mert... - nem mondhatom el neki. Fogalma sincs rólunk. - Az nem fontos miért, de nem hagyom, hogy elvállald.

- Nem te mondod meg mit fogok tenni. Megyek és átveszem az infókat. Tudod merre van a kijárat. – ezzel faképnél hagy. Valamit sürgősen ki kell találnom. Mike! Ez az. Talán ő tud segíteni.

Vérfarkasba szeretveWhere stories live. Discover now