16.rész

4K 180 4
                                    

Ayla

Ma sem találtam semmivel többet, ami segíthet a nyomozás előre haladásában. Már csak én vagyok az őrsön és a biztonsági őrök. Úgy döntök, elindulok haza. Összeszedem a cuccaimat, majd fogom a kocsikulcsomat és elhagyom az őrsöt. A kocsiban megállás nélkül azon a szimbólumon jár az eszem. Hogy lehet pontosan ugyan olyan? Zaynek köze lehet ehhez? De nem úgy tűnt mintha bármit is tudna a gyilkosságról. De akkor miért viselkedik ilyen gyanúsan Asherrel kapcsolatban? Én is tudom, hogy veszélyes. Hisz egy kicseszett gyilkos! A gondolataimat a rádióban felcsendülő kedvenc zeném szakítja félbe. Lepillantok és odanyúlok, hogy felhangosítsam, azonban amikor tekintetem újra az útra szegezem megpillantok egy fekete alakot az úton. Azonnal a fékbe taposok, de már késő. Az autó hatalmas hanggal lefékez és érzem ahogy elütöm a férfit. Rögtön kiszállok és rohanok az autó elé, de sehol semmi. Nincs ott senki! Ez hogy lehetséges? Megragadom a fegyverem és körbejárom az autót.

- Hahó! – kiáltom. – Van itt valaki? – semmi válasz. Még egyszer körül nézek az úton, de sehol semmi. Visszaszállok az autóba, bekapcsolom az övemet, majd elindulok. Ám amikor a visszapillantó tükörbe nézek, újra ugyanott áll a férfi, de már nincs csuklya a fején. Nem látom az arcát, túl messze van, de van egy sejtésem ki lehet ez. Úgy döntök nem foglalkozom most vele majd hazafelé veszem az irányt.

Amilyen gyorsan csak tudok berohanok a bejárati ajtón, majd kulcsra zárom azt. Fő a biztonság. Ahogy megfordulok két szempárral találom szembe magam. Zayden és a bátyám ülnek a nappaliban és gyanúsan elhallgatnak, ahogy meglátnak.

- Megzavartam valamit? – kérdezem megemelve a szemöldököm. Zayden elveszi a pillantását rólam, majd Mike nagy nehezen megszólal.

- Húgi! Nahát! Ilyen hamar itthon vagy? – pillant rám zavarodottan és hol rám hol Zayre néz.

- Korán? Este 10 óra van Mike! – el se hiszem, hogy neki ez korán van.

- Jaa, izé mi csak... - kezdi Zay.

- Ti csak...? – kérdezem vissza türelmetlenül.

- Mi csak... - összenéznek, mintha szemmel kommunikálnának. – Pasis estét tartottunk.

- Aha, na persze. – egy szavukat sem hiszem el, de most nincs kedvem faggatni őket. – Megyek lefekszem, elfáradtam, és nem volt túl jó estém. Jó éjt srácok.

- Jó éjt, Ayla! – mondják kórusban, majd felfelé veszem az irányt az emeletre. Gyanúsak nekem ezek a fiúk. Tuti terveznek valamit. És ki fogom deríteni mit.

Vérfarkasba szeretveWhere stories live. Discover now